Un muncitor de la Serv Trans a fost spulberat de tren în Gara Barboşi

Un muncitor de la Serv Trans a fost spulberat de tren în Gara Barboşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bărbatul în vârstă de 40 de ani lucra ca manevrant vagoane și se pregătea să decupleze o locomotivă de la o garnitură staționată. Polițiștii și inspectorii ITM încearcă să afle cum a fost posibil ca muncitorul să se avânte în fața trenului care tocmai intra cu viteză în stație.

Tagedia s-a petrecut în această după-amiază, pe linia a treia din Gara CFR Barboși. Potrivit martorilor, victima, Marcel S., de 40 de ani, angajat al Serv Trans, s-a aventurat pe șine chiar în momentul în care trenul Inter City 574 Galați-București intra în stație. ”Trebuia să decupleze locomotiva de la trenul pe care îl conduc. A vrut să treacă peste linie deși i-am zis că venea alt tren pe linia a treia, dar a zis că are timp. N-a mai apucat să ajungă lângă locomotiva mea, că l-a agățat și l-a aruncat cât colo”, susține Cezar B., mecanicul locomotivei pe are urma să o manevreze bărbatul.

Impactul deosebit de puternic l-a proiectat pe muncitor pe o distanță de circa 40 de metri. Polițiștii de la Transporturi, dar și medicii SMURD sosiți imediat la fața locului au fost îngroziți de cele constatate: trupul bărbatului a fost sfârtecat în mai multe bucăți de trenul care avea o viteză de maximum 100 de kilometri la oră.

Criminaliștii au sosit la fața locului încercând să pună cap la cap informațiile care să-i conducă la o concluzie cât mai clară asupra accidentului. ”Din primele verificări s-a stabilit că angajatul Serv Trans, societate care prestează servicii în Gara Barboși, nu s-a asigurat la traversarea liniei ferate și a fost acroșat de IC 574 Galați-București. Conform procedurilor, trenul, care nu a oprit după impact, urmează să fie verificat în stația Făurei”, a precizat la puțin timp după impact cms. Ștefan Constandache, șeful Biroului Poliției Transporturi Galați.

Deoarece manevrantul se afla în timpul serviciului, ancheta va fi desfășurată de o echipă comună de polițiști și inspectori ITM.

”Acesta ar fi cel de-al optulea accident de muncă mortal înregistrat de noi în acest an. Suntem îngrijorați de numărul mare de astfel de evenimente și vom insista să aflăm care au fost cauzele care au dus la această tragedie și dacă s-au respectat normele de protecție a muncii”, ne-a comunicat Ionel Petrea, inspectorul șef al ITM Galați.

Citit 4641 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2012 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.