Primăria e fermă: "Toate garajele neautorizate vor fi demolate!"
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Primăria e fermă: "Toate garajele neautorizate vor fi demolate!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Declaraţia îi urmează operaţiunii de desfiinţare a câtorva garaje ilegale din Micro 40, care s-a desfăşurat zilele trecute şi care a fost salutată de un număr mare de gălăţeni * Ei propun demolarea şi altor baterii de garaje din oraş * Un gălăţean a tăiat iepurii pe care îi creştea în garaj, speriat de perspectiva de a rămâne fără "crescătorie"


Demolarea, la somaţia Poliţiei Locale, a garajelor-magazii ridicate ilegal în apropierea intersecţiei străzilor Caişilor şi Năruja, din cartierul Micro 40, de câţiva gospodari din zonă nu este o acţiune izolată, dă asigurări Primăria municipiului Galaţi. Acţiunea se înscrie într-o campanie mai amplă, care vizează şi chioşcurile neautorizate şi care va continua atât în cartierul nominalizat, cât şi în restul oraşului. "Tot ce este neautorizat va fi demolat. Vom acţiona ordonat, pe zone. Ne ferim de heirupisme", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Mihai Costache. "Am început cu Micro 40, pentru că acolo nu s-a făcut curăţenie nu de ani, ci de mandate", a punctat oficialul.
"În sfârşit ceva ca lumea!"
Demolarea garajelor din Micro 40, ridicate ilegal pe domeniul public, a fost salutată de mulţi dintre cititorii "Vieţii libere". Pe www.viata-libera.ro şi pe reţeaua de socializare Facebook, prin comentarii şi voturi favorabile, un număr important de gălăţeni a felicitat municipalitatea, încurajând-o totodată să continue această acţiune. "Excelent. Operaţiunea «Coteţul» a început. Nu vă opriţi decât atunci când ultima coşmelie sau magherniţă din oraşul ăsta va fi pusă la pământ", a scris, pe site-ul nostru, un cititor care s-a semnat "Eu". "Comunitatea are nevoie de spaţii verzi, locuri de joacă şi parcări!", a postat un alt cititor, sub pseudonimul "Je". Pe Facebook, articolul relatând operaţiunea de demolare a garajelor-magazii desfăşurată zilele trecute în Micro 40 a fost primit cu şi mai mult entuziasm. "Uraaaa!", a comentat gălăţeanul Cătălin Vasile. "În sfârşit ceva ca lumea!", a scris şi Iuji Schvartz, un brăilean stabilit în Israel, pe pagina "Vieţii libere" de pe reţeaua de socializare.
"Vă aşteptăm şi în Micro 19!"
Şi mai mulţi cititori i-au sugerat Primăriei, în comentariile pe care le-au postat pe www.viata-libera.ro, să inspecteze şi alte zone din oraş sufocate de garaje şi, acolo unde este posibil, să recurgă la soluţia înlocuirii acestor construcţii cu parcări, cu locuri de joacă sau cu spaţii verzi. Cele mai multe astfel de propuneri au venit de la gălăţenii din cartierul Dunărea. "Foarte bine, foarte frumos! Vă aşteptăm şi în Micro 19! (…) În faţa Grădiniţei «Step by step» sunt o mulţime de garaje care nu au maşini în ele. Au televizor, bucătărie, fac grătare, iar dimineaţa, când să duci copilul la grădiniţă, nu poţi trece de maşini. Ar fi un loc minunat pentru o parcare", a scris o cititoare care s-a semnat simplu "o mamă". O altă propunere de demolare a garajelor a venit chiar de la un proprietar de garaj. "În spatele G-urilor din Micro 18, garajele [să fie, n.r.] dărâmate şi ar putea fi amenajată o parcare care sigur ar descongestiona zona de maşini parcate claie peste grămadă! Cu toate că am garaj acolo, sunt dispus să renunţ la el! Şi în acest asentiment mai sunt vecini care au garaje. De multe ori, nu poţi intra seara cu maşina în garaj sau dimineaţa să pleci din cauza maşinilor parcate între garaje sau pe căile de acces. (…) Iar celor ce folosesc garajele pe post de coteţe sau magazii le recomand să se mute înapoi la sat, de unde au venit, ar fi bine pentru toată lumea, credeţi-mă! La bloc nu se poate să vii cu obiceiurile de la casă, să faci vin, să creşti găini, iepuri sau să ţii câinii în garaj", a postat, pe site-ul nostru, un gălăţean care s-a semnat "un posesor de garaj".

Faţă de gălăţenii din cartierul Dunărea şi-a luat deja un angajament primarul Marius Stan. Edilul-şef le-a promis elevilor şi părinţilor prezenţi, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2012-2013 la Şcoala Nr. 29 că va amenaja un parc în locul bateriei de garaje care se întinde până la Colegiul Economic.
Dar solicitări de înlocuire a garajelor vin şi din nordul oraşului. "Bravo, domnilor! Propun verificarea celor care deţin garaje, dar nu deţin maşini! Jos cu ele! Puteţi începe, dacă tot sunteţi în zonă, cu cele din jurul pieţei şi a şcolilor din Micro 38 şi Micro 39A. Spor la treabă!", a scris un gălăţean, sub pseudonimul "Je".
Îndemnuri similare, dar şi opinii contra demolării garajelor, au fost postate de site-ul "Vieţii libere" şi în perioada februarie-martie 2012, când cotidianul nostru a derulat campania "Operaţiunea garajul". Tot atunci, aproape 80 la sută dintre cititorii noştri s-au exprimat prin vot electronic în favoarea înlocuirii garajelor, faţă de numai 20 la sută, care au dorit păstrarea acestora.
Mai mult de o treime din garaje nu adăpostesc maşini
În prezent, în municipiul Galaţi sunt 7.000 de garaje. Vorbim doar de garajele autorizate, municipalitatea neavând o situaţie clară a celor neautorizate. Problema este că mai mult de o treime dintre deţinătorii de garaje le-au transformat în magazii sau ateliere clandestine şi nu îşi ţin maşinile înăuntru, crescând concurenţa pe locurile de parcare din faţa blocului, relevă statistici neoficiale ale Primăriei. Asta în condiţiile în care Galaţiul se confruntă cu o criză a locurilor de parcare, pe fondul concentrării în municipiu a două treimi din parcul auto al judeţului.

Dincolo de aceste aspecte, garajele nu au nici valoare estetică, după cum declara, într-un interviu acordat "Vieţii libere" în februarie 2012, arhitectul-şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, exprimându-şi totodată susţinerea pentru un proiect de înlocuire a garajelor din oraş. "Sunt nişte construcţii absolut parazitare, care nu au ce căuta într-un mediu urban. Dincolo de funcţiune, dincolo de utilizare, ele nu au avut niciodată vreo intenţie estetică, nu mobilează decât negativ spaţiul urban", afirma atunci Teodora Voicilă, plasând garajele pe poziţia a treia într-un top al lucrurilor pe care le-ar schimba în Galaţi.

Şi-a tăiat iepurii pe care îi creştea în garajul ilegal

Un gălăţean care îşi ridicase, fără autorizaţie de construcţie, un garaj în zona Spitalului de Copii şi îşi amenajase acolo o crescătorie de iepuri a sacrificat toţi "urecheaţii" zilele trecute, după ce a aflat că Primăria a început să demoleze construcţiile ilegale de pe domeniul public. Surse din interiorul Primăriei au declarat că omul ţinea în garaj circa 20 de iepuri.

Citit 4691 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2012 21:40

44 comentarii

 • postat de garaj autorizat
  Vineri, 28 Septembrie 2012 22:36
  sunt posesor de garaj in micro 19 ,pe o strada infundata pe care se mai afla si o gradinita,, step by step''.mentionez ca am autorizatie .Citind postarile de mai sus am ramas dezgustat de prostime ce se bucura ca primarul o sa darame garajele neautorizate dar probabil si celor autorizate.Pentru ce ce vor sa-l voteze pe primar toata viata daca darama garajele le spun ca noi garajistii platim an de an impozi pe aceste garaje( 200 lei/an),cat platesc posesori de masini care parcheaza in fata blocului?Si apropo o cucoana era deranjata ca aceste garaje ,,Au televizor, bucătărie, fac grătare, iar dimineaţa, când să duci copilul la grădiniţă, nu poţi trece de maşini.''-cu ce o deranjeaza pe dansa dotarile mai sus mentionate? sa fie oare invidie? si acele masini de care vorbeste sunt a celor care isi aduc copii la gradinita si nu se obosesc sa-si aduca odraslele perpedes, de aceea cucoana nu ai loc sa treci de masini!!!! da ce imi mai bat capul cu toti oligofrenii,frustrati etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de adaida
  Miercuri, 26 Septembrie 2012 19:24
  E o excelenta initiativa si adaug acest comentariu, cu speranta ca fiecare cartier va fi "dotat" cu un parc frumos, cu copaci la umbra carora sa putem sta vara si bancute pe care sa ne relaxam in scurtele plimbari. Eventual parcuri de joaca practic amenajate pt. copii si / sau terenuri de sport pt. un tenis, fotbal, etc
  1
  0
  Raportează
 • postat de Pentru eu
  Vineri, 21 Septembrie 2012 19:42
  @eu Puturosi, ma rog, depinde cat de harnic va simtiti dumneavoastra, invidiosi nu avem de ce, nu putem fi invidiosi pe mizeriile de cotete numite garaje. In alta ordine de idei, poti combate propunerile altora si politicos, nu trebuie neaparat sa-i numesti pe ceilalti tantalai. Faptul ca te simti implinit pe plan personal avand garaj, e de admirat, dar ai fi si mai implinit zic eu daca ai avea o casa, curte, garaj si restul de acareturi ce te fac sa te simti atat de superior celor de la bloc ce nu au garaj. Deocamdata stai si dumneata la bloc, la comun cu altii si trebuie sa intelegi normele de convietuire aferente. Daca ti-e greu, vinde si intoarce-te la locul de bastina, acolo sant sigur ca vei putea avea un garaj (grajd) mult mai aratos, Nu sant sigur insa ca o vei face, deoarece la tara trebuie sa muncest ca sa poti trai (respect taranilor adevarati). Asa ca bucura-te de traiul la oras, respectand insa cutumele locului.
  P.S. Pentru termenii ce nu-i intelegeti in text, recomand dexonline.ro , pentru ca tot aveti acces la internet !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 21 Septembrie 2012 17:25
  mai tantalailor care va bucuratide daramatul garajelor dim micro 19 sunteti invidiosi si puturosi ,toate aceste garaje au autorizatie
  0
  0
  Raportează
 • postat de Propietar de garaj, micro 18, in spatele G-urilor
  Vineri, 21 Septembrie 2012 11:27
  @PROPIETAR Stimate concetatean, stim cu totii cum s-au dat aprobarile pentru construirea de garaje, asa ca nu va mai obositi sa ne convingeti. Santeti intr-adevar propietar pe garaj, asta NUMAI daca aveti acte pe materialele de constructie si toate celelalte ce compun garajul dumneavoastra!!! Si ca sa lamurim si un alt aspect al aprobarilor, sa va povestesc cum am obtinut eu autorizarea garajului meu. Cineva din primarie, m-a invatat sa ridic garajul, chiar in lipsa aprobarii. Citez "apoi ma anuntati cand e gata, eu trimit o comisie, constata ca nu aveti autorizatie, va da 10 milioane amenda, o platiti apoi veniti cu 2 martori ca garajul e construit de 2 ani iar legea ne obliga sa va dam autorizatie !!"" Aduaug la cele 10 milioane spaga pretinsa si...gata am garaj cu autorizatie!!! raman convins ca schimbarea trebuie sa se produca intai in noi, apoi sa o cerem si celorlalti. Abia dupa ce esti tu corect trebuie sa ceri corectitudine. Asa ca hai sa ne apucam sa ne facem curat in zona unde traim, sa atragem atentia celor ce fac mizerie, apoi cred ca si primariei i-ar fi mai usor sa faca curat in oras. si sa-i sanctioneze pe cei necivilizati. Oricum, fiecare drum lung incepe cu un pas. !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Joi, 20 Septembrie 2012 21:44
  Daca tot s-a luat acesta hotarare de a se darama garajele,sa se amenanajeze parcari.Iar cei care parcheaza pe trotuare sau neregulamentar sa fie amendati si sa vedeti cati bani o sa intre lunar in primarie. Si asa o sa vedem si civilizatie in galati.Asa s-a format lumea civilizata din VEST;umbanduli-se la buzunar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de PROSTIME GALATEANA
  Joi, 20 Septembrie 2012 20:08
  NAIVITATEA SI PROSTIA GALATEANULUI E RECUNOSCUTA PE PLAN MONDIAL
  SI MULTI SI PROSTI = MOLDOVENI [GALATENI]
  DOAR SA AI CREIERII TUMEFIATI SA CREZI CA SE VA CONSTRUI VREUN PARC DE COPII PE UNDEVA.
  NU SUNT IN STARE SA PUNA NISTE VASELINA DE 10 LEI CUTIA IN ASTA DE LA ULTIMUL LEU,SCARTIE TOATE LEAGANELE DE ITI ZICE COPILUL ,,TATA DE CE PLANGE LEAGANUL !!!!!!!!!!!!!,,
  DA CUM ROMANU E PROST SI CREDE TOT SE STIE DE 22 DE ANI INCOACE
  NU AM GARAJ DA NICI PROST NU SUNT SA CRED IN VORBE MINCINOASE
  NUMAI UN PRIMAR BOLNAV CU CREIERII AR FACE SPATIU DE JOACA PE TERENUL DIN FATA SC. 29
  LA UN ASA VAD ,LA O ASA SUPRAFATA MARE !!!!!!
  TRAIASCA BORDURILE SI PROSTIMEA GALATEANA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ady
  Joi, 20 Septembrie 2012 19:49
  Dupa cum zice foarte bine titlul articolului Primaria este ferma - plina de animale incompetente :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dacă ai garaj, mașină, atunci plătește impozit mare, gen 100 000 lei/an pentru reparațiile aleilor și menținerea spațiului verde distruse !!!
  Joi, 20 Septembrie 2012 18:12
  De tablă, de beton, de de carton, garajele trebuie să dispară pentru că orașul Galați nu a fost proiectat arhitectonic cu aceste mizerii lipsite de gust, dar și distrugătoare a mediului, a spațiului verde, al spațiului arhitectonic din cartier. Și mai calcă și fac uliți de praf și noroi. Și dacă-ți permiți să ai mașină și garaj, deci stai bine financiar, plătește un impozit anual mare, foarte mare pentru că-ți permiți să distrugi. Plătește impozit de 100 000 lei/an.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sebastian
  Joi, 20 Septembrie 2012 17:17
  REDACTIA VIATA LIBERA , ONOR Dra Rodica Mişcalencu
  VA ROG SA CLARIFICATI UN LUCRU DRA Rodica Mişcalencu NU S-A DOCUMENTAT 100%

  PURTATORUL DE CUVANT AL PRIMARIEI SPUNE:
  "purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Mihai Costache. "Am început cu Micro 40, pentru că acolo nu s-a făcut curăţenie nu de ani, ci de mandate", a punctat oficialul."
  E VORBA DECI DESPRE GARAJE FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE

  APOI PRIMARUL SPUNE:
  Edilul-şef le-a promis elevilor şi părinţilor prezenţi, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2012-2013 la Şcoala Nr. 29 că va amenaja un parc în locul bateriei de garaje care se întinde până la Colegiul Economic.

  GARAJELE DE ACOLO SUNT CU AUTORIZATIE,DIN BETON.

  ESTE O CONTRADICTIE NEREMARCATA DE AUTORUL ARTICOLULUI: UNA SPUNE PURTATORUL DE CUVANT (DEMOLEAZA NUMAI NEAUTORIZATELE) SI ALTA PRIMARUL (DEMOLEAZA SI AUTORIZATELE)

  CURAT MURDAR
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian - un cetatean care nu detine nici un fel de garaj
  Joi, 20 Septembrie 2012 16:49
  Citesc si ma minunez ce de felicitari pentru proaspatul primar. Asa sunt romanii - niste oi care daca le dai ceva verde incep sa rumege chiar si pelin. Si-a atins scopul principal actualul primar: sa credeti ca ar putea face ceva pentru orasul asta. In afara de comentariul domnului "Ax" toate celelalte snt niste comentarii tampe facute de oameni fara cap. Acum va intreb pe toti cei cu felicitarile: asta era cea mai mare problema cu care se confrunta orasul nostru? In loc sa faceti sesizari in legatura cu precara curatenie a orasului, cu acele capace de canalizari care se fura intr-o veselie, cu restaurantele de la A-uri care ocupa abuziv si sfidator spatiul public voua va pasa de niste garaje. S-au stabilit prost prioritatile domnule primar. Daca tot demolati garaje veniti si cu un proiect care sa precizeze ce o sa se realizeze pe locul acelor garaje. Daca le demolam doar ca sa facem valva si sa atragem de partea noastra niste oameni inculti nu e in regula.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 20 Septembrie 2012 16:33
  Era bun, ca acum daca tot reface strada Barbosi, sa mai darame si zecile de maghernite cu nume pompos de magazine care strajuiesc strada pe toata lungimea ei si de-o parte si de alta. Multe din ele au dat faliment si deja sunt goale asa ca nu mai tipa nimeni dupa ele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kati
  Joi, 20 Septembrie 2012 16:29
  Aprpose de gradini de zarzavat, rog insistent VL sa investigheze si sa puna problema gradinilor si a terenului inutilizat in scop util din jurul scolii 22 din micro 19. Este acolo intre scoala si blocurile de langa piata un loc imens plin de gradini si de solarii chiar care ar putea fi foarte bine folosit atat pentru o parcare amenajata si atat de necesara in aglomeratia de nedescris din piata dar si pentru e eventuala sala de sport pentru copiii scolii 22 si nu numai.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gavrila gica
  Joi, 20 Septembrie 2012 16:29
  Sa darame si barurile care sant linga blocuri
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihela
  Joi, 20 Septembrie 2012 14:11
  Salutara initiativa d-nului primar!Veniti va rog si in tiglina 3, pe langa gardul cimitirului Sf.Lazar, sa vedeti garaje, cotete de gaini si "gradini de vara".... cu gratare si muzica....Zici ca esti la balci...
  Acolo s-ar preta mai bine o parcare, deoarece cand vin sarbatorile pascale se blocheza traficul in intreg cartierul....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Joi, 20 Septembrie 2012 13:58
  Pe laga faptul ca un garaj ocupa loc de parcare cat pentru 2 masini, in realitate ocupa 3 locuri de parcare, pentru ca nu poti parca in fata usii de acces in garaj. Asa ca pentru eficientizarea spatiului trebuie daramate si garajele cu autorizatie. Felicitari, si curaj domnule primar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Popa
  Joi, 20 Septembrie 2012 13:57
  Felicitari!!!
  Poate reusiti sa ajungeti si in Micro 13 B, sa vedeti ce-i acolo. Baterii de garaje unde galatenii isi tin muraturile, iar copii nostri se joaca pe o bucatica de trotuar din fata blocului. Si cum era de asteptat, se mai trezeste cate un vecin sa iasa si sa zbiere la bietii copii, ca fac galagie la geamul lui, si ca nu se poate odihni. Asteptam cu nerabdare sa continuati domnule primar aceasta actiune de demolare a garajelor, si in cartierul mai sus amintit. Inca o data, felicitari!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Joi, 20 Septembrie 2012 13:57
  Pe laga faptul ca un garaj ocupa loc de parcare cat pentru 2 masini, in realitate ocupa 3 locuri de parcare, pentru ca nu poti parca in fata usii de acces in garaj. Asa ca pentru eficientizarea spatiului trebuie daramate si garajele cu autorizatie. Felicitari, si curaj domnule primar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Parinte
  Joi, 20 Septembrie 2012 13:48
  Domnule Marius Stan, dacă faceți curățenie și printre garajele din jurul școlii nr 2 o sa fiți primar pe viata! Zona e criminal de aglomerata de copii, părinti și mașini care vin și pleacă cu sau fără copii iar iarna la cea mai mica ninsoare vuietul înjurăturilor îl depășește cu mult pe cel al convertizoarelor din combinat. Acea scoală e una fără sala de sport și fără centrala termica proprie iar garaje au gâtuit-o din toate părțile compromițând orice intenție de dezvoltare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de adrian
  Joi, 20 Septembrie 2012 13:41
  Foarte bine.Ma bucur ca l-am votat.S-a apucat de treaba.Daca ar putea sa o rezolve si cu garajele care au autorizatie ar fi perfect .De exemplu in Mazepa garajele din spatele complexului Ancora .E atata spatiu neeconomic folosit,domnul primar sa dea aprobare pentru un supermarket care sa isi faca parcare subterana in care sa aiba un loc asigurat permanent cei care au avut garaj.Ar castiga si mai mult la bugetul local si zona ar arata mai civilizat.
  La fel ar trebui demolate si chioscurile si tarabele stradale care dau un aspect de oras neeuropean
  0
  0
  Raportează
 • postat de dana
  Joi, 20 Septembrie 2012 12:37
  apreciez eforturile domnului Marius Stan si il sustin
  Va rugam sa vedeti si garajele din micro 39B, unde se fac gratare si stau toti boschetarii si beau
  0
  0
  Raportează
 • postat de BRAVO PRIMĂRIA !!!! TREBUIE SĂ NE RECÂȘTIGĂM ORAȘUL !!!
  Joi, 20 Septembrie 2012 12:37
  URAAAAAAAAA !!!! FELICITĂRI !!! COMENTARIILE SUNT DE PRISOS. GARAJELE SUNT ANACRONICE CA MOD DE ANSAMBLARE ȘI FOLOSIRE !!!! NU RESPECTĂ NICI-O ARHITECTURĂ ZONALĂ A CARTIERULUI ÎN CARE SUNT ARUNCATE PUR ȘI SIMPLU. MAI RĂU, DISTRUG AMBIENTUL PRIN ILIȚELE CREATE PENTRU CĂ NU AU IEȘIRE STRADALĂ. NICI MĂCAR NU SUNT FPLOSITE CA GARAJE !!! SUNT COTEȚIRI, MAGAZII, BECIURI PENTRU MURĂTURI ETC.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Joi, 20 Septembrie 2012 11:27
  Este foarte bine ca galatenii participa la aceasta actiune, este orasul nostru. Ne pasa si il sprijinim pe primar, dincolo de cancanurile politice. Politica are interesul ei, noi ca galateni avem interesul nostru sa ne recaptam orasul inapoi.
  Nu ne mai intereseaza ce-a fost in trecut, gandim pentru viitor si orice lucru castigat este bun pentru galati si galateni.
  Felicitari dl-ui primar si echipei de sustinere. Se poate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 20 Septembrie 2012 11:16
  Faceti curatenie si in Mazepa 2, repectriv in spatele Penny Market. Acolo sunt garaje pe post de depozit de marfa pentru chioscul de pe colt.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bkl
  Joi, 20 Septembrie 2012 11:07
  nu uitati si de ic frimu :D:D:D
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali me
  Joi, 20 Septembrie 2012 10:48
  Bravo domnule primar , aveti ocazia sa intrati in istoria acestui oras ca un gospodar al urbei , orasul nostru duce lipsa , scoateti acest oras din negurile comuniste. Odata daramate garajele se va rezolva chiar si partial problema cainilor comunitari. Am o rugaminte , in sensul giratoriu din micro 20 , rugati politia comunitara sa dea cateva amenzi posesorilor de autovehicule care nu numai ca parcheaza ilegal blocand una din cele doua benzi de deplasare dar sunt parcati si pe spatiul verde astfel vizibilitatea scazand periculos.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vio
  Joi, 20 Septembrie 2012 10:33
  BV Stan , toate garajele jos si in locul lor locuri de parcare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de GS
  Joi, 20 Septembrie 2012 10:27
  Ma bucur sa aud ca in sfarsit vom avea locuri de parcare in locul garajelor ce tin loc de coteturi si bodegi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ax
  Joi, 20 Septembrie 2012 10:21
  Te crucesti cand vezi de cata naivitate dau dovada galatenii!Voi credeti ca o sa se faca ceva in locul sandramalelor?Intrg orasul e o mizerie,un gunoi!Treziti-va!Orasul are parcuri neingrijite si voi credeti ca Stan o sa califice Galatiul in Liga oraselor europene?E nevoie de transferuri puternice (de cetateni civilizati) pentru asta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Asa da!
  Joi, 20 Septembrie 2012 10:17
  Perspectiva este buna. Sa vina si in Tiglina 3 (zona scolii nr. 10), unde garaje cu autorizatie sunt folosite ca baruri si depozite de bauturi alcoolice, in timp ce proprietarii-grataragii isi lasa masinile afara! Ce sa mai spun de cainii fara stapan din zona... aparati de falsi protectori ai animalelor! Doamne in ce lume traim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Emy
  Joi, 20 Septembrie 2012 10:12
  Va asteptam cu drag si in Micro 20.
  Respect Marius Stan!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Joi, 20 Septembrie 2012 09:56
  7000 de garaje e enorm de mult pentru un oras ca al nostru. Prin comparatie in Iasi si Constanta au FOST inainte de demolare pana in 3000 de garaje iar in Cluj si Timisoara pana in 2000 de bucati. Nici Bucurestiu, de 8 ori mai mare decat Galatiul nu gasim 7000 de garaje!!!
  Bravo domnule Stan! Jos cu garajele ... sistematic si continuu cu revitalizarea si reorganizarea zonelor debarasete imediat si cu cap!
  0
  0
  Raportează
 • postat de samy
  Joi, 20 Septembrie 2012 09:37
  ...ma latur la cele prezentate de "flo".
  Chiar, zona de la IREG, este unica! O amestecatura de semne de circulatie, o amestecatura de autovehicule, cu trotuare ocupate de masini parcate(vezi str Scanteii unde este si statie de maxi-taxi si statie de tramvai si trotuar pt pietoni-acelasi pentru parcare masini pt conducatori auto cu ceafa groasa...) se vand de toate pt toti...ce sa mai comentam...
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu
  Joi, 20 Septembrie 2012 09:22
  Garajele,intradevar sunt inestetice.Dar...primaria are de castigat o suma frumusica de pe urma lor.Tot tamtamul pe care il face Stan e orchestrat de politicienii care au inceput sa-si faca campanie electorala.Si cei dinaintea lui Stan faceau lucruri marete in preajma alegerilor,apoi.....(nu de alta dar tot din aceeasi gasca a fost si Nicolae si se folosesc aceleasi metode).
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Joi, 20 Septembrie 2012 09:13
  Magazinele si magazinasele din mijlocul intersectiei de la IREG, ar trebui sa fie primele demolate! Doar in Galati am vazut magazine pe trecerea de pietoni sau in ,,coasta" semaforului, obturandu-l total! Politia rutiera nu vede!?
  Apoi sa urmeze maghernitele care strica total imaginea parcului de la spitalul de copii!
  .....
  Iar garajele sa dispara toate, cu specificatia, ca in locul lor sa fie amenajate parcari subterane, acolo unde spatiul permite, cu un parculet deasupra, sau acolo unde spatiul e mai restrans locuri de parcare, si sa nu avem astfel surpriza ca in locul garajelor sa avem ruine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean revoltat
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:49
  pentru dl. PROPRIETAR. terenul este al primariei si aveti autorizatie pe care o vizati anual. Aveti dreptate pentru anul asta aveti autorizatia valabila dar pentru anul 2013 mai ramane de vazut daca veti mai primi. Si inca ceva dl. PROPRIETAR, cum se poate sa platiti un impozit la primarie dar sa aveti un venit care nu este impozabil pentru ca 60-70% din garaje sunt inchiriate catre cei de la piata care isi tin marfa acolo. Dl. Primar Marius Stan daca nu aveti idee la cat se ridica chiria pt acele garaje va spun eu 500 ron/luna. Asta in cunsotinta de cauza pentru ca am incercat sa inchiriez un astfel de garaj din cauza problemelor permanente cu parcarea in zona. Aceste garaje oricum nu cred ca au autorizatie si pentru adevaratele gradini din fata garajului. Pe langa garaj in fata s-a ingradit pentru inca un garaj.
  0
  0
  Raportează
 • postat de je
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:46
  stati asa.... dece doar cele neautorizate? cat % sunt autorizate si cat nu? toate trebuie daramate... absolut... stim foarte bine cum s-au dat autorizatiile de contructie anii trecuti, certificate de urbansim si alte documente... sa fie trasi la raspundere si cei care au semnat asa ceva si inca mai ocupa functii ... trebuie daramat tot si facute parcuri... cu terenuri de sport pe ele... prea s-au inmultit acele terenuri de fotbal cu gazon artificial... noi avem nevoie de verde natural nu mochete sau alte nenoiciri... de 20 de ani n-am facut altceva decat sa ne ingropam in praf si betoane ... fiecare s-a ridicat bordei unde l-a taiat capu... si acum se cred mari proprietari... acum sa-si mute bordeiul unde este proprietar... spatiul ocupat de ei este al comunitatii si trebuie folosit de comunitate
  0
  0
  Raportează
 • postat de dorulet
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:45
  Da , e ceva bine facut dar actiunea trebuie sa continue , cu cit mai repede cu atit mai bine. Mai mult , sint sute de familii care ar amenaja ele insele miniparculete (nu plantatii de zarzavat!) in zona blocurilor lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:42
  Sper, cand ajungeti prin Mazepa sa aveti aceeasi determinare si hotarare in continuarea demolarii maghernitelor ce adapostesc butoaie cu vin, muraturi si saci de cartofi. Redati orasului ceea ce i se cuvine si de care duce o lipsa acuta, existenta spatiilor verzi.
  Felicitari si spor la treaba, in continuare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:39
  Dl. Marius Stan daca reusiti, ceea ce a facut rau durbaca cu "d mic" nu merita sa il numesc domn pe unul care a dat autorizatii peste autorizatii pentru garaje, atunci sigur veti mai fi votat de mine si pentru viitor.
  Bine punctat cei de la Viata Libera, zona de la SC.29 este sufocata de aceste constructii. Stiu ca este greu pentru cei cu garaje care s-au invatat sa iasa la garaj sa faca un gratar sau sa vizioneze meciul cu prietenii in garaj la o bere. Masina bineinteles ca sta pe trotuar si cat se frige gratarul dar si dupa pentru ca nu are loc in garaj.
  0
  0
  Raportează
 • postat de PROPRIETAR
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:37
  se pare ca domnulprimar a promis in necunostinta de cauza. Garajele dintre scoala 29 si Liceul Economic sunt AUTORIZATE! CU PLATA IMPOZITULUI LA ZI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabriel
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:35
  Este laudabila initiativa primariei de a face curatenie in orasul nostru cu garajele(cotete),cu copacii etc.
  Aceasta mizerie este partea vazuta dar mai este partea nevazuta unde sunt atatea focare de infectie si anume subsolurile blocurilor unde pute de te tii de nas si care sunt un real pericol.Va rugam sa aveti in atentie si acest aspect. Este urgent. Succes .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:26
  Uraaaaaa. A inceput "decosmelizarea galatiului". Bravo Marius Stan si noii echipe. Iata ca se poate sa traim si civilizat nu ca intr-un oras de tinichea.

  Oare ce zice acum baiatul acela care repara dinti stricati? Si el a avut ocazia sa faca ceva insa nu l-a dus capul. Sa repare dinti in continuare, asta este pentru el, ca lider nu poate fi. Eu ca galatean nu il vreau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IO
  Joi, 20 Septembrie 2012 08:09
  DACA MARIUS STAN DARAMA GARAJELE,EU IL VOTEZ PANA LA MOARTE
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.