Locomotivă în flăcări, la Bălăbăneşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Foc la locomotivă! Locomotiva trenului personal 7656, de pe ruta Bârlad-Galaţi a luat foc la 20 de kilometri de Bârlad, ieri, la ora 15. Personalul de pe locomotivă a intervenit cu stingătoarele din dotare şi a solicitat de urgenţă intervenţia ISU.

Patru vagoane

„La limita dintre Galaţi şi Vaslui, în apropierea staţiei de călători Bălăbăneşti, în locomotiva trenului personal care venea de la Bârlad la Galaţi a izbucnit un incendiu”, a explicat Petrică Hahui, comandantul Poliţiei Transporturi Galaţi:

„Locomotiva a fost scoasa din garnitură, restul vagoanelor şi pasagerii nefiind expuşi nici unui pericol. În funcţie de gravitatea şi durata focului, de la Galaţi va fi trimisă o altă locomotivă, care va prelua vagoanele şi îi va aduce pe călători la Galaţi”.

Ecaterina Pricope, directorul Regionalei de călători CFR Galaţi, ne-a confirmat: „Există o degajare de fum la locomotiva trenului personal 7656. Nu ştim exact despre ce este vorba, care sunt motivele producerii incendiului, dar ştim că nu sunt victime. Garnitura de tren are patru vagoane.

Nu ştim până acum 8n.r. – ieri, la ora 15,00) câţi pasageri se află în acel tren, dar ţinând cont de oră şi de faptul că trenul abia plecase din staţia Bârlad, nu cred că erau mulţi pasageri. S-a solicitat intervenţia unei alte locomotive care să transporte vagoanele către Galaţi, dacă va fi nevoie”.

Autospecialele ISU au stins locomotiva

„La faţa locului acţionează, începând cu ora 15, două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Tecuci”, declara ieri după-amiază locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

„În momentul în care pompierii au ajuns la locul incendiului, locomotiva degaja un fum negru, care îi alarmase pe mecanici. Se acţionează cu spumă chimică şi nu se cunoaşte încă niciuna dintre cauzele producerii incendiului”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, iar cele patru vagoane cu călători s-au întors la Bârlad, după ce au fost preluate de o altă locomotivă.

Reprezentanţii Regionalei Galaţi a CFR Călători vor face evaluarea pagubelor incendiului.

Citit 933 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.