Procesul lui Boldea va fi mutat la Galaţi

Procesul lui Boldea va fi mutat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotărârea instanţei supreme, pronunţată încă de la primul termen al procesului în care fostul deputat Mihail Boldea este judecat alături de alte 18 persoane pentru fraude al căror prejudiciu este estimat la circa un milion de euro, a venit ca urmare a solicitării procurorilor DIICOT. Magistraţii Înaltei Curţi au dispus declinarea spre judecare a cauzei către Curtea de Apel Galaţi.

Demisia lui Mihail Boldea din Camera Deputaţilor a fost excepţia ridicată de procurorul DIICOT la şedinţa de judecată de miercuri, 26 septembrie, acesta invocând faptul că Înalta Curte, competentă a soluţiona cauza la data trimiterii în judecată a fostului deputat, nu mai are calitatea de a judeca dosarul.

Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de parlamentar a lui Boldea pe 25 septembrie şi a declarat vacant locul din colegiul 9 Galaţi. Următorul termen de judecată va fi stabilit de Curtea de Apel Galaţi.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citit 2159 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.