Paştele Blajinilor la "Eternitatea": Fără picnic în cimitir, dar cu gunoi neridicat
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Paştele Blajinilor la "Eternitatea": Fără picnic în cimitir, dar cu gunoi neridicat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aşa cum semnalam şi vineri, administraţia nu a reuşit să ridice în timp util toate resturile provenite de la curăţarea mormintelor


Luni, de Paştele Blajinilor, ortodocşii din Galaţi au făcut pomeniri în cimitire. La "Eternitatea", înainte de prânz, creştini de toate condiţiile sociale şi de toate vârstele. În acţiune ca niciodată Poliţia locală şi Jandarmeria care - pe lângă buna mişcare în zonă - au reuşit să stopeze, pentru întâia dată în ultimii 20 de ani, isteria cu grătarele şi micii din anii trecuţi. „

În acest an este linişte şi lucrătorii de la ordine ne-au demonstrat că se poate să fim civilizaţi. E nevoie doar ca instituţiile abilitate să-şi facă datoria, pentru ca unii dintre noi să înţelegem că respectul trebuie să ne caracterizeze. Faţă de ceilalţi ani, nu e curăţenie în Cimitirul Eternitatea. Sunt gunoaie adunate pe toate aleile, pe toate parcelele. Administraţia de la Eternitatea nu prea şi-a făcut datoria, e o mizerie de nedescris”, ne-a spus C. Simion din Galaţi.

„Ziua aceasta, dar şi celelalte de peste an, sunt în comuniune cu cei dragi care nu mai sunt. Am două fete moarte şi cu rugăciune şi milostenie sunt permanent în comuniune cu ele. De regulă era curat în cimitir, dar nu ştiu ce s-a întâmplat în acest an”, a întrebat Elvira Mavromate.

Marieta Alexandru, administratorul Cimitirului Eternitatea, ne-a spus că mormanele de gunoi care au rămas neridicate şi fac o imagine dezolantă cimitirului „s-au adunat sâmbătă şi duminică şi deşi s-a tot cărat gunoi menajer şi vegetal, nu au fost atâtea forţe în ultimele două zile pentru a acoperi toate necesităţile”.

 

Citit 2223 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.