NEPI întinde mâna Primăriei - Cel mai mare dezvoltator de mall-uri vrea să investească la Galaţi

NEPI întinde mâna Primăriei - Cel mai mare dezvoltator de mall-uri vrea să investească la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ruşinos sau nu, e o realitate: Galaţiul nu are nici măcar un mall, în adevăratul sens al cuvântului. Şi de fiecare dată când vrem să vizionăm un film în condiţii civilizate, batem drumul până la Brăila. Treburile s-ar putea schimba radical. Cel mai mare dezvoltator de mall-uri din ţară vrea să-şi extindă activitatea şi în Galaţi. Nepi Nine Investment Development SRL, parte a grupului New Europe Property Investments PLC (NEPI), vrea să-i prezinte Primăriei planurile sale de dezvoltare.

Carte de vizită impresionantă

NEPI este societatea-mamă a unui grup de investiţii şi dezvoltare imobiliară. La nivel naţional, NEPI are investiţii, printre altele, în Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Cluj, Sibiu, Timişoara şi Braşov. Printre cele mai semnificative proiecte ale sale se numără Floreasca Business Park - una dintre cele mai mari clădiri de birouri din Bucureşti şi din România, în cadrul căreia NEPI oferă chiriaşilor de renume internaţional servicii la cele mai înalte standarde. NEPI şi-a legat numele şi de Promenada Mall Brăila, considerat unul dintre cele mai moderne mall-uri din România, oferind, la momentul actual, cea mai bună ofertă de retail şi divertisment din sud-estul ţării. Tot pe lista prestigioasei companii se află şi Retail Park Auchan Piteşti, un spaţiu comercial în cadrul căruia se pot regăsi branduri de renume internaţional. Nu pot fi neglijate nici Ploieşti Shopping City şi Braşov Shopping City. La Ploieşti va fi cel mai mare mall regional din sudul României, care se va deschide pe 15 noiembrie 2012.

Cu o asemenea carte de vizită impresionantă, NEPI a remarcat potenţialul economic al municipiului nostru şi este interesat de dezvoltarea unui proiect semnificativ. E vorba de un mall de anvergură care, dacă toate merg ca unse, aşa cum ar trebui într-o societate civilizată, ar putea fi gata într-un an şi jumătate. Iar de câştigat ar avea atât autorităţile, care ar aduna la bugetul local taxe locale, plus creşterea alocărilor din impozitul pe profit şi TVA, cât şi gălăţenii. Asigurarea unor spaţii în care se poate desfăşura un comerţ modern, atragerea unor branduri internaţionale, crearea de noi locuri de muncă şi reconfigurarea unor zone din perimetrul oraşului care în acest moment sunt neutilizate sau părăsite sunt tot atâtea avantaje. Sperăm că municipalitatea va fi receptivă la propunerea NEPI. Şi că vechile practici specifice fostei administraţii - amânările nesfârşite, „zeciuiala politică” ori şpaga - sunt demult apuse.

Citit 5120 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.