Locuitorii din zona falezei litoralului şi turiştii, avertizaţi asupra riscului prăbuşirii malurilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuitorilor din zona falezelor litoralului românesc, dar şi turiştilor li se recomandă în această perioadă să evite plimbările pe creasta ori la baza acestora, după ce în urma furtunilor produse de-a lungul iernii s-a reactivat procesul de prăbuşire a malurilor.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral (DADL), falezele au început să se prăbuşească în special în zonele în care nu există lucrări de consolisare.

În aceste condiţii, DADL, în calitate de administrator al falezelor, le recomandă locuitorilor şi turiştilor să evite plimbările de agrement pe creasta falezelor ori la baza acestora. De altfel, reprezentanţii Direcţiei vor monta în cursul lunii martie panouri de avertizare pe fiecare din aceste faleze.

Lucrările de refacere a falezelor litorale, în localităţile Constanţa, Eforie, Costineşti şi Tuzla au fost începute de anul trecut, valoarea totală aprobată a lucrărilor în cele patru localităţi fiind de aproximativ 49 de milioane de euro. Totodată, a fost comandată şi refacerea studiului de fezabilitate pentru faleza Vama Veche - 2 Mai, în vederea reabilitării acesteia.

Citit 1182 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.