Videanu: Ministerele Economiei şi Finanţelor vor căuta soluţii pentru companii de stat cu datorii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerele Economiei şi Finanţelor vor căuta soluţii de rezolvare a problemelor legate de datoriile societăţilor din portofoliul Ministerului Economiei, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Adriean Videanu, adăugând că CNH că este "cea mai mare problemă" pe care o are în instituţie.

"CNH (Compania Naţională a Huilei, n.r.) este cea mai mare problemă pe care o am în Ministerul Economiei", a spus Videanu.

El a menţionat că în portofoliul ministerului pe care îl conduce există şi companii cu stocuri de zeci sau sute de milioane de euro.

Videanu a mai spus, miercuri, că Ministerul Economiei va lua în jurul datei de 15 martie o decizie privind restructurarea sectorului producţiei de energie în România, măsurile urmând să se reflecte în costul facturii.

CNH este cel mai mare datornic al statului, cu datorii de peste 2,9 miliarde de lei, din care majorările şi penalităţile reprezintă 2,01 miliarde de lei. Majoritatea datoriilor CNH către bugetul de stat au fost şterse printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern la finele anului 2006, dar care nu a primit până în prezent avizul Parlamentului şi, implicit, nu a fost pusă în aplicare.

Compania a fost trecută, la finele anului trecut, în administrare specială de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, acţionarul majoritar, procedură argumentată prin accelerarea privatizării şi care obligă creditorii bugetari să suspende orice demers de executare silită împotriva companiei.

Ştergerea datoriilor CNH a fost una dintre propunerile analizate de grupurile de lucru anticriză, formate din sindicate, patronate şi ministere.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.