Şeful Poliţiei Urziceni şi adjunctul acestuia au demisionat, în urma unei anchete a IGPR

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Poliţiei Urziceni şi adjunctul acestuia au demisionat din funcţie, în urma scandalului de la Urziceni, din ianuarie, specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) stabilind la nivelul poliţiei din municipiu mai multe abateri de ordin profesional.

Poliţia Română a anunţat, marţi, că în urma verificărilor făcute de specialiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma incidentului care a avut loc, la 21 ianuarie, la Urziceni, au fost reţinute în sarcina conducerii Poliţiei Municipiului Urziceni mai multe abateri de ordin profesional.

"În acest context, la 20 februarie, şeful Poliţiei Municipiului Urziceni, precum şi adjunctul acestuia şi-au prezentat demisia din funcţiile deţinute, care le-a fost aprobată de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa", menţionează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, o echipă din cadrul IGPR a efectuat o evaluare a activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în urma căreia au fost atenţionaţi atât şeful inspectoratului de poliţie, adjunctul acestuia pe linie de ordine publică, precum şi alţi 21 de poliţişti.

De asemenea, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de zece poliţişti, printre care şi adjunctul şefului de inspectorat pe linie de investigaţii criminale.

Conducerea Poliţiei Române a dispus, în 22 ianuarie, realizarea unei anchete interne privind modul în care a acţionat Poliţia municipiului Urziceni în aplanarea incidentului stradal produs între membrii a două familii.

În 23 ianuarie, după finalizarea anchetei, s-a decis declanşarea procedurii cercetării prealabile în cazul şefului Poliţiei municipiului Urziceni şi a adjunctului acestuia, "în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi a dispoziţiilor primite de a şefii ierarhici".

De asemenea, s-au luat măsuri şi împotriva şefului Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni şi a unui ofiţer de la Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului (IPJ) Ialomiţa.

În urma anchetei interne s-a stabilit că evenimentul s-a desfăşurat în două faze distincte, prima având loc imediat după sesizarea primită la Poliţie de la un cetăţean din oraş. Anchetatorii au stabilit că, în această fază, poliţiştii au aplanat conflictul existent, au efectuat cercetarea la faţa locului, au condus persoanele implicate la sediul Poliţiei pentru audieri şi au solicitat Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Ialomiţa efective suplimentare pentru gestionarea situaţiei.

Cea de-a doua fază a început după demararea audierilor când, potrivit echipei investigative, forţele aflate la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni au avut o "atitudine pasivă şi nu au stopat acţiunile agresive ale grupului de persoane turbulente care s-au adunat în apropierea sediului Poliţiei, fapt ce s-a soldat cu rănirea a trei persoane".

Unsprezece persoane implicate în acest scandal au fost arestate preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe.

Zeci de poliţişti şi jandarmi au făcut descinderi la locuinţele mai multor persoane din Urziceni cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă, unele dintre ele cu antecendente penale, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate săbii şi cuţite folosite la infracţiuni. Multe dintre persoanele la domiciliile cărora au fost făcute descinderi au antecedente penale.

Citit 1200 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.