Astăzi, aniversare la Palatul Elisabeta: Regele Mihai împlineşte 91 de ani

Astăzi, aniversare la Palatul Elisabeta: Regele Mihai împlineşte 91 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În această dimineaţă, în prezenţa Majestăţii Sale, va fi inaugurată la Bucureşti Piaţa Regelui, situată la intersecţia Şoselei Kiseleff cu strada arhitect Ion Mincu


E foarte greu să cuprinzi în doar câteva fraze ce înseamnă viaţa unui om ajuns la 91 de ani. Când omul cu pricina este Regele Mihai, singurul conducător de stat din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale care este încă în viaţă, misiunea devine imposibilă. În vremuri tulburi, în care din păcate în ţara noastră valorile nu mai sunt suficient respectate, Regele a ştiut să rămână echilibrat, să nu răspundă la provocări nejustificate, să dea un exemplu de devotament pentru acest pământ, căruia i-a rămas credincios în ciuda tuturor încercărilor la care a fost supus.
Singurul moştenitor al Bizanţului
Puţină lume ştie poate, dar, în Biserica Ortodoxă, Regele Mihai este episcop auxiliar, episcop al treburilor din afară. Este vorba de o moştenire bizantină, împărătească, pe care au avut-o ţarii Rusiei, monarhii greci, şi pe care acum nu o mai are decît Regele Mihai. Regele Mihai este singurul moştenitor al Bizanţului în viaţă. Nu este episcop prin hirotonire, dar funcţia sa nu e simbolică, ci reală, concretă. Şi este ultimul om în viaţă de pe planetă care are acest drept. În această calitate, Regele Mihai intră în altar prin uşile împărăteşti, drept pe care nici preotul nu-l are, ci numai episcopul, poate să ia, la împărtăşanie, cuminecătura cu mîna proprie (n-a uzat însă niciodată de această prerogativă, din smerenie) şi era cel care înmîna cîrja - obiectul simbolic al puterii - unui ierarh, mitropolit, episcop.

 

Citit 1923 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2012 10:16

4 comentarii

 • postat de MIHAI II
  Miercuri, 31 Octombrie 2012 01:42
  A trecut vremea ...Pa,maria ta;romanii s-au desteptat,nu te mai vor!!!Apoi,asa ,ca simpla intrebare,nu te urmaresc ,in vis macar,remuscarile,pentru sufletul nobil al MARESALULUI EROU ION ANTONESCU,pe care l-ai tradat fara rusine,pentru alti romani cinstiti si curajosi ,care si-au pierdut vietile,altii,care au suferit si pe care i-ai dezamagit!!!AJUNGE CAT AiLUAT DIN AVEREA TARII ,ex-majestate,traieste linistit,sper ca romanii sa nu mai fie tradati iar,si asta prin revenirea la tron a neamului tau,de care ne-am cam lamurit cum este!!!DUMNEZEU SA-L IERTE PE EROUL NATIONAL ION ANTONESCU SI PE CEILALTI ROMANI ADEVARATI,CAZUTI PENTRU TARA ,IAR PE TINE EX-MAJESTATE,SA TE IERTE PENTRU PACATELE GRELE CE AR TREBUI SA-TI APESE SUFLETUL!!!APOI,DE UN PRESEDNTE,DACA NU NE PLACE ,PUTEM SCAPA PRIN VOT ,DAR CU UN MONARH,CE NAIBA SA FACEM,DACA NU NE CONVINE???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 25 Octombrie 2012 12:44
  Pentru mine este o trădare. Mai mult decât atâta, pe 23 august 1944, regele, i-a arestat pe cei doi Antoneşti şi-a anunţat seara, la radio, românilor că e pace. (...) Ca să închei o capitulare fără condiţii care s-a iscălit pe 14 septembrie la Moscova, ca să iscăleşti un astfel de document, în primul rând trebuie să anunţi cu gura ta şi pe urmă să faci, pentru că armata era pe front cu ruşii. În condiţiile respective, între 130.000 şi 150.000 de soldaţi români şi ofiţeri au căzut prizonieri. Din aceştia, s-or mai fi întors 70- 80.000 de oameni vii", a spus regizorul.
  Vreau să spun că urmările plecării regelui sunt mii şi zeci de mii de arestări şi de morţi în închisori. Bun, nu e de vină regele pentru treaba asta. Eu vă spun adevărul, că regele a plecat din ţară cu un tren, cu prieteni. S-a căsătorit, are fete, să fie sănătos şi să trăiască!
  0
  0
  Raportează
 • postat de horea
  Joi, 25 Octombrie 2012 11:05
  traiasca
  regele
  0
  0
  Raportează
 • postat de gg
  Joi, 25 Octombrie 2012 09:19
  da, da, de ziua ta...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.