Cum a ajuns ITM Galaţi să aibă, concomitent, patru şefi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cum a ajuns ITM Galaţi să aibă, concomitent, patru şefi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei şefi de Inspectorate Teritoriale de Muncă din ţară au fost delegaţi la Galaţi, alături de Ionel Petrea * Mutându-i dintr-o parte în alta a ţării, Guvernul urmăreşte să îi facă să renunţe la posturile de conducere


Trei inspectori şefi - Otilia Berbecar din Bistriţa-Năsăud, Cecilia Manolescu din Buzău şi Dumitra Ionescu din Prahova - au fost delegaţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi. Fără a-i lua locul omologului lor de la Galaţi, Ionel Petrea, ci mai degrabă lucrând umăr la umăr cu acesta, cele trei şi-au început activitatea la Inspectoratul din judeţul nostru încă de ieri. "Doamnele inspector şef de la Bistriţa-Năsăud, Buzău şi Prahova sunt delegate la Galaţi până pe 16 noiembrie, pentru a desfăşura, alături de mine, activităţi de coordonare a Inspectoratului", a afirmat ieri Petrea. Practic, în momentul de faţă, ITM Galaţi are patru şefi - Ionel Petrea şi cele trei delegate.

Pe acestea din urmă, delegarea în sudul Moldovei le-a luat cam din oală. Şefa ITM Bistriţa-Năsăud, Otilia Berbecar, de exemplu, declara miercuri ediţiei de Bistriţa a CityNews.ro că ordinul de delegare abia îi fusese înmânat de către inspectorul general al Inspecţiei Muncii, care efectuase o vizită în judeţ în acea zi. "Nu mi s-a explicat nimic. La finele vizitei domnului inspector general de stat Cristian Ciprian Dragomir, mi-a fost înmânat acest ordin. Mă duc în delegaţie şi-mi desfăşor activitatea la Galaţi. Sunt delegată începând cu data de astăzi şi până în 16 noiembrie. În ordin atât mi se spune, că îmi voi desfăşura activitatea la ITM Galaţi. Se mai spune că îmi păstrez funcţia şi drepturile salariale pe care le am. Nu se specifică nimic cu privire la ce funcţie voi ocupa la Galaţi", afirma Otilia Berbecar.

Se pare, totuşi, că mutarea nu a fost o noutate pentru toată lumea. Înainte de a sosi la Galaţi, una dintre cele trei şefe a fost delegată, o vreme, la ITM Bcureşti.

"Vor să îi determine să plece din sistem"

Delegarea sau detaşarea şefilor de instituţii deconcentrate, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, în alte judeţe decât cele în care îşi desfăşoară activitatea în mod normal pare să fie modalitatea Guvernului Ponta de a scăpa de oamenii nedoriţi. "Vor să îi determine să plece singuri din sistem", au declarat, pentru "Viaţa liberă", surse locale din interiorul unei instituţii deconcentrate.

Revenind la ceea ce se întâmplă la ITM, vizat nu este, aşadar, Ionel Petrea. Vizate sunt şefele ITM Bistriţa-Năsăud, Buzău şi Prahova, puse pe drumuri pentru ca, eventual, să se ceară singure puse pe liber.

Tehnica este aplicată şi la alte instituţii deconcentrate. Direcţia Agricolă este una dintre acestea. În luna septembrie, şefa de la acea vreme a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, Profira Onode, a primit un ordin de detaşare la DADR Mureş pentru patru luni, timp în care conducerea instituţiei locale ar fi urmat să fie asigurată de şeful DADR Gorj, trimis aici tot cu detaşare. Deşi iniţial a refuzat detaşarea, Onode a cedat ulterior presiunilor exercitate de conducerea centrală, cerând şi obţinând schimbarea încadrării, din director executiv în şef serviciu, ca să poată rămâne la Galaţi.

Citit 24339 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.