Ucigaşi la 16 ani în Galaţi

Ucigaşi la 16 ani în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 19 februarie, Secţia 3 a fost sesizată în legătură cu faptul că Gheorghe Mancă, de 67 ani, pensionar, a fost descoperit decedat în locuinţa sa din Galaţi, prezentând la nivelul gurii leziuni de violenţă.

Stare de ebrietate sau crimă?

„Echipa deplasată la faţa locului a stabilit că victima locuia de mai mulţi ani singură, fiind un consumator frecvent de băuturi alcoolice, în anturajul său existând diverşi inşi cu antecedente, şi ei consumatori de alcool”, detaliază comisarul-şef Ştefan Căpătan, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi. Din cercetări a reieşit că:

„În locuinţă nu au fost constatate urme de răvăşire, uşa metalică de acces în apartament fiind găsită în poziţia asigurat, printr-un dispozitiv de blocare a acesteia prin interior, care nu putea fi declanşat decât de victimă.

La necropsie s-a stabilit că moartea lui Gheorghe Mancă a fost violentă, datorându-se unei lovituri la cap. Din declaraţiile fostei soţii a rezultat că lipsesc din locuinţă un mobil şi un inel pe care victima îl purta pe deget.

Cercetările în această cauză s-au desfăşurat sub aspectul posibilităţii ca victima să fi căzut datorită stării de ebrietate sau să fi fost lovită şi, în cădere, să-şi fi produs traumatismul cranio-cerebral care i-a cauzat moartea.”

Tâlhărie şi omor

Ofiţerii criminalişti au găsit în locuinţa victimei o amprentă aparţinându-i gălăţeanului Mircea Ş., zis „Ţiganul”, de 16 ani, fără ocupaţie, cu antecedente.

Cercetările au stabilit că în noaptea de 14 spre 15 februarie 2009, între orele 1,00-2,00, Mircea Ş., însoţit de Marian-Claudiu M., de 16 ani, din Galaţi, fără ocupaţie, fără antecedente, au mers la casa lui Gheorghe Mancă. Marian-Claudiu era cel care îl cunoştea pe Gheorghe!

După ce băieţii au sunat la sonerie, victima le-a deschis, moment în care cei doi s-au năpustit asupra bătrânului şi l-au lovit. Au umblat apoi prin sertarele unui vitrine de unde au luat suma de 100 lei, o lanternă, un mobil Nokia 1.100 şi inelul de pe degetul victimei (pe care apoi l-au vândut)”, explică Ştefan Căpătan.   

Cei doi au fost reţinuţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi timp de 24 ore pentru infracţiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citit 1196 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.