Campanie de informare ISU: Instalaţiile improvizate de încălzit pot fi periculoase

Campanie de informare ISU: Instalaţiile improvizate de încălzit pot fi periculoase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) şi E.ON România au demarat, în această săptămână, a doua campanie comună de informare şi conştientizare a populaţiei din cadrul parteneriatului „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”. Campania îşi propune să-i avertizeze pe cetăţeni cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor electrice şi a celor alimentate cu gaz.

„Ideea campaniei a plecat de la o realitate îngrijorătoare: în fiecare an, sute de oameni devin victime, ca urmare a unor evenimente care se produc fie din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturării coşurilor de fum. Sute de oameni îşi pierd viaţa, în fiecare an, din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, precum şi din cauza coşurilor de fum necurăţate.

Numai în primele zece luni ale acestui an, 581 de persoane - 550 de adulţi şi 31 de copii au devenit victime ale incendiilor generate în principal de improvizaţii, conform statisticilor I.G.S.U”, ne-a explicat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai puţin de 67 de persoane şi-au pierdut viaţa prin asfixiere.

Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, improvizate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

Citit 1278 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.