Apaterm îi cere CET să mărească debitul agentului termic primar
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Apaterm îi cere CET să mărească debitul agentului termic primar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Probleme cu încălzirea în Centru! Apaterm, distribuitorul local de apă caldă şi căldură, anunţă că în cartierele centrale ale municipiului Galaţi temperatura agentului termic primar este ceva mai scăzută decât în restul oraşului şi îi cere furnizorului, Electrocentrale, să mărească debitul.

Directorul termocentrale, Tudor Petre, afirmă, însă, că a facut asta încă din cursul nopţii de marţi spre miercuri. „Din jurul orei 2.00 noaptea am crescut debitul agentului termic primar cu 500 de tone pe oră şi, în acelaşi timp, am mărit temperatura acestuia de la 82 de grade Celsius, ieri, la 90 de grade Celsius la această oră”, a declarat, miercuri, la orele prânzului, Tudor Petre.

Oficialii Apaterm spun că au sesizat, într-adevăr, o creştere a parametrilor agentului termic primar în ultimele ore, dar precizează că aceasta nu va fi suficientă, dacă temperaturile exterioare vor continua să scadă, aşa cum anunţă meteorologii. „Ar trebui mărit încă un pic debitul”, afirmă cei de la Apaterm.

În acelaşi timp, aceştia din urmă spun că înţeleg eventualele rezerve ale omologilor de la Electrocentrale de a mări din nou parametrii agentului termic primar furnizat populaţiei, în condiţiile în care aceasta din urmă nu achită integral şi la timp facturile la încălzire. De altfel, oficialii Apaterm şi cei ai Electrocentrale lansează un apel comun la gălăţeni să facă plăţi cu regularitate la întreţinere.

Citit 1321 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.