Mai multe cartiere din Galaţi primesc apă potabilă la presiune scăzută
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mai multe cartiere din Galaţi primesc apă potabilă la presiune scăzută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consumatorii din nord-vestul municipiului Galaţi, dar şi cei din cartierele Ţiglina 1 şi Mazepa 2 primesc apă potabilă la presiune redusă, din cauza problemelor multiple apărute pe reţeaua de distribuţie.

În nord-vest, problemele de presiune sunt cauzate de căderile repetate de tensiune cauzate de ninsoare şi viscol. “Justificat de condiţiile meteo nefavorabile şi desele căderi de tensiune pe fronturile de captare înregistrate în ultimele zile, care au condus la scoaterea din funcţiune a agregatelor, vom proceda la reducerea regimului de presiune pentru consumatorii alimentaţi din Staţia de pompare Fileşti, fără afectarea parametrilor calitativi şi cantitativi ai apei potabile furnizate”, a anunţat, miercuri, Apă Canal.

În Ţiglina 1 şi în Mazepa 2, presiunea scăzută a apei potabile este o consecinţă a avariei produse, zilele trecute, pe o conductă magistrală din zona Inelului de Rocadă. „Din cauza avariei survenite în căminul de golire de pe conducta magistrală de apă Dn1000 mm din str. Prelungirea Brăilei c/c str. Brăilei, în data de 12.12.2012, ora 12.00, au început manevrele specifice pentru golirea acesteia pe tronsonul cuprins între Uzina de Apă nr. 2 şi Turnul de Apă (Ţiglina II), în vederea înlocuirii în regim de urgenţă a vanei fisurate. Manevrele executate conduc la furnizarea apei cu presiune redusă în cartierele Ţiglina 1 şi Mazepa 2. Vor fi afectaţi consumatorii de la etajele 2, 3 şi 4 ale blocurilor cu structura P+4 din cartierele menţionate”, a precizat Apă Canal, estimând că va putea mări presiunea apei în cele două cartiere în circa 24 de ore.

Citit 2315 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.