Bolizii şmecherilor au semănat tragedii pe şoselele gălăţene

Bolizii şmecherilor au semănat tragedii pe şoselele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numeroase vieţi nevinovate au fost curmate în urma unor teribile accidente rutiere petrecute în cursul acestui an în Galaţi * Cele mai frecvente cauze care au produs aceste evenimente au fost încălcarea unor reguli elementare de circulaţie precum şi excesul de viteză


 

Tragedii care nu pot fi exprimate în cuvinte, marcate de vărsare de sânge şi lacrimi pe care nici un act de justiţie nu le va şterge. Copii rămaşi orfani de mamă sau de tată, ori părinţi care şi-au văzut pruncii morţi în urma unor teribile accidente de circulaţie sunt cei care vor purta cu ei toată viaţa urmele traumelor scrise de inconştienţa unor şoferi care s-au crezut invincibili, sau, după caz, într-un moment de rătăcire, au greşit la volan, eroarea având consecinţe fatale. Ne vom opri în cele ce urmează asupra a patru dintre cele mai teribile evenimente petrecute pe şoselele din Galaţi de la începutul acestui an, numitorul comun, pentru cele mai multe dintre ele, fiind dat de „calitatea” celor care le-au produs: şmecheraşi la volanul unor bolizi de zeci de mii de euro, care au semănat moarte şi durere.

Machena – ucigaşul fugar

Primul în topul evenimentelor tragice, din punct de vedere al urmărilor, vom considera a fi accidentul petrecut în noaptea de 8 spre 9 noiembrie, la Schela. „arma” care a ucis dintr-o lovitură două femei şi a rănit grav alte patru – un Audi condus de interlopul Ionel Moca, zis „Machena”, din Pechea, un infractor cu state grele, care, deşi avea interdicţie să părăsească localitatea de domiciliu fiind judecat pentru trafic de persoane şi trafic de cocaină, se grăbea să ajungă la un concert al lui Florin Salam, într-un club aflat în apropiere de Tg. Bujor. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mai multe maşini pline cu tineri, bărbaţi şi femei, au plecat în acea noapte, în jurul orei 22.00, de la clubul „Charriot” de la Slobozia Conachi, care aparţine lui Emil Dragomir, om de afaceri care la alegerile din 9 decembrie a candidat pe listele ARD ca aspirant la statutul de deputat pentru Colegiul 4.

„La acea petrecere, care a avut loc în seara de Mihail şi Gavril, organizată la clubul din Slobozia Conachi, au fost invitaţi printre alţii, Ionel Moca, zis „Machena”, Mihail Roman, zis „Misha”, fostul patron al unui club de striptease din Galaţi, un anume Moldoveanu, cercetat pentru trafic cu ţigări. În jurul orei 22.00, s-au urcat în maşini şi au vrut să plece la Târgu Bujor, la un alt chef”, ne-a precizat sursa noastră.

Pentru a ajunge la destinaţie cât mai repede, şoferul limuzinei Audi, identificat ulterior în persoana lui „Machena”, a dat bice cailor putere pe DJ 251. În apropiere de Schela, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un Logan cu care şase angajate ale unei patiserii din Galaţi se întorceau acasă. Două femei au murit pe loc, iar alte patru au ajuns la spital cu multiple traumatisme. Imediat după impact, amicii celor aflaţi în Audi au curăţat rapid zona. La sosirea echipajelor de poliţie, la faţa locului nu se mai afla decât Loganul făcut praf, victimele, şi maşina germană, şi ea serios avariată. Poliţiştii au cerut apoi arestarea în lipsă a lui Ionel Moca, cererea aprobată dând posibilitatea anchetatorilor să îl dea în urmărire naţională îşi internaţională.

„Englezul” fără carnet a omorât doi oameni

Nu, şoferul care a comis un teribil accident de circulaţie la Şendreni, pe 8 septembrie, nu era cetăţean britanic, dat maşina cu care a semănat tragedii în mai multe familii, da: combinaţie fatală  cu dorinţa de viteză a conducătorului auto, dar şi cu o depăşirea riscantă în condiţiile în care autoturismul avea volanul pe partea dreaptă.   Evenimentul în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi patru au fost răniţi, s-a petrecut în după amiaza zilei de Sf. Maria Mică, din cauza imprudenţei unui şofer care conducea o maşină înmatriculată în Anglia. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din Independenţa, se afla într-un Ford cu volanul pe partea dreaptă cu alţi trei consăteni, doi tineri de 23 de ani şi o fată de 16 ani şi veneau spre Galaţi. Pe teritoriul comunei Şendreni, şoferul a vrut să facă o depăşire deşi nu avea vizibilitate şi a intrat pe contrasens. A lovit frontal un Ford Focus care se îndrepta spre Tecuci. În urma impactului, cei doi ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar, respectiv şoferul, de 19 ani, din Brăila, şi un bărbat de 31 de ani, din Piscu, au murit, iar tinerii aflaţi în maşina înmatriculată în Anglia au fost răniţi.

Din verificări nu a rezultat că şoferul maşinii vinovate ar avea un permis de conducere şi cu atât mai puţin unul eliberat în România, el chiar negând că s-ar fi aflat la volan", a precizat subinspectorul Iulian Matei, de la Poliţia Rutieră Galaţi.

Cazul a fost preluat de Secţia Drumuri Naţionale din cadrul IPJ Galaţi. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere fără carnet.

Beizadeaua cu Lexus a ucis o femeie

Limuzina la volanul căreia ne-am aştepta să vedem un domn trecut de prima tinereţe, pentru care confortul şi siguranţa primează în faţa vitezei şi a adrenalinei, a ucis o femeie nevinovată în momentul în care a intrat pe mâinile unui puşti căruia nu i se uscase bine tuşul pe permisul de conducere. Pe data de 2 septembrie, o limuzină Lexus a lovit în plin un taxi la intersecţia străzilor Tecuci şi Morilor. Maşina de lux, la volanul căruia se afla un tânăr de numai 19 ani, circula pe Morilor şi nu a dat prioritate autoturismului firmei de taximetrie, care circula regulamentar pe Tecuci. În urma impactului, o femeie de 54 de ani, aflată pe bancheta din spate a taxiului, a fost proiectată prin parbriz şi a murit pe loc. Fiul ei, de 22 de ani, şi taximetristul., de 27 de ani, au fost încarceraţi de fiarele strivite de maşinii şi au fost cu greu recuperaşi de echipajele de la Descarcerare. Grav răniţi, amândoi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă. Victor A., şoferul Lexusului, un apropiat al unui controversat afacerist cu fier vechi, a scăpat cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor de furia taximetriştilor adunaţi la faţa locului şi a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Tragedie cu maşina de serviciu

Este isprava unui agent al firmei de pază Rosegur, implicat într-un grav accident rutier pe 9 martie. S-a întâmplat pe faleza superioară, în dreptul „zidului mic”, pe o trecere de pietoni, loc unde o femeie de 62 de ani şi-a dat ultima suflare. Femeia traversa strada dinspre Faleză spre cartierul Mazepa, iar un microbuz care circula pe a doua bandă, dinspre Elice spre parcul Viva, a oprit pentru a-i permite să traverseze. Nu a procedat la fel şi şoferul autoturismului condus de agentul de pază de la Rosegur.

„Angajatul firmei de pază, un tânăr de 26 de ani, ne-a declarat că se afla în misiune în momentul în care a lovit-o pe femeie. Vom întocmi un dosar penal pentru ucidere din culpă, pe care îl vom înainta către Parchetul Galaţi”, a declarat la momentul respectiv Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Ceea ce a omis agentul de pază în momentul în care făcea aceste declaraţii, dar mai ales când a călcat la maximum pedala de acceleraţie fost faptul că legea nu prevede un regim special pentru maşinile aparţinând firmelor de pază şi protecţie în ceea ce priveşte viteza că care acestea pot circula în misiune.


Trei morţi din cauza unui sistem în moarte clinică

Este vorba despre accidentul cu trei victime care a avut loc la Barcea, pe 18 septembrie şi în care a fost implicată o ambulanţă care preluase un pacient de la Iveşti pentru a-l transporta la spitalul din Tecuci. Bolnavul, un bătrân de 82 de ani, bolnav psihic, se tăiase la o ureche şi echipajul medical trebuia să îl ducă la camera de gardă pentru o intervenţie minoră, care i-ar fi putut fi făcută şi la spitalul din Iveşti dacă acesta nu ar fi fost închis la momentul respectiv. La Barcea, şoferul salvării, un bărbat de 48 de ani, cu peste 20 de ani vechime în meserie, a vrut, fără a folosi semnalele acustice şi luminoase, să depăşească un camion. Pe contrasens a intrat în plin într-un tir încărcat cu tablă, al cărui şofer a făcut tot posibilul să limiteze impactul, care l-a ucis însă pe pacientul de 82 de ani şi pe şoferul ambulanţei. Asistenta, o femeie de 52 de ani, a murit în drum spre spital.


 

Citit 4230 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2012 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.