Explozie într-un bloc din Galaţi. 15 apartamente au fost afectate

Explozie într-un bloc din Galaţi. 15 apartamente au fost afectate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O puternică explozie a avut loc în dimineaţa de 31 decembrie într-un apartament din Galaţi. Locuinţa este situată la parterul unui bloc din zona Maşniţă (IC Frimu).

În urma deflagraţiei au fost afectate în diferite grade 15 apartamente. Potrivit pompierilor, doar o singură persoană a fost rănită, deoarece, miraculos, explozia nu a produs niciun incendiu.

La locul incidentului s-au deplasat două autospeciale şi un echipaj SMURD, acesta din urmă preluând-o şi transportând-o la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei pe proprietara apartamentului în care s-a produs explozia. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, femeia, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a suferit arsuri, însă viaţa nu-i este pusă în pericol.

Din primele cerecetări reiese că femeia se încălzea cu un reşou în priză, dar şi cu aragazul, iar pe timpul nopţii flacăra de la aragaz s-a stins, producându-se acumulări de gaze. Explozia a distrus apartamentul - uşi, ferestre şi mobilă, dar a afectat şi alte 14 apartamente din bloc.

Imediat după deflagraţie, Distrigaz a oprit alimentarea cu gaze naturale, însă acum a reluat furnizarea către celelte apartamente din bloc, după ce s-a constatat că reţeaua nu prezintă fisuri.

În cursul acestei zile se va constitui o comisie formată din specialişti în construcţii, pentru a evalua dacă structura de rezistenţă a blocului a fost sau nu afectată, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Citit 5269 ori Ultima modificare Luni, 31 Decembrie 2012 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.