Calitate proastă sau hoţi? Bani aruncaţi la gunoi pe "mercedesurile" Primăriei (VIDEO)

Calitate proastă sau hoţi? Bani aruncaţi la gunoi pe "mercedesurile" Primăriei (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Deşi s-au cheltuit fonduri destul de mari pentru achiziţionarea lor, noile containere pentru resturile menajere se dovedesc a fi ineficiente

Încă din octombrie, anul trecut, Ecosalul a început să înlocuiască vechile ghene de gunoi, cu altele, de dimensiuni mult mai mici şi mai uşor manevrabile. Se pare însă că locuitorii nu văd cu ochi buni schimbarea, care pe deasupra a uşurat bugetul local de 2,5 milioane de lei, pentru cele 3.000 de containere achiziţionate. Iar pentru 800 lei, cât valorează bucata, containerele ar trebui să reziste atât şocurilor, greutăţii, dar şi hoţilor.

Investiţie ineficientă

Dan D. ne scrie pe adresa de e-mail a redacţiei că este mai mult decât nemulţumit de această investiţie a Primăriei, pe care o consideră chiar ineficientă, mai ales că pubele sunt prea puţine şi au început deja să se strice. „Containerele noi, supranumite şi „mercedes-urile gunoaielor” se umplu în două ore, iar când sunt pline li se rup acele roţi de susţinere. În Micro 17, din şase-şapte pubele la fiecare locaş de gunoi, două-trei sunt stricate deja. Şi nu au decât o lună de când sunt puse în zonă. Ce să mai zic, nu e loc să mai pun gunoiul şi lumea aruncă pe lângă, evident. Aruncăm practic gunoiul în stradă”, ne scrie cititorul nostru.

Ecosal dă vina pe hoţi

Autorităţile, care au şi autorizat achiziţia, îi asigură însă pe gălăţeni că numărul containerelor din punctele de depozitare a gunoiului va fi suplimentat, astfel încât să numai existe probleme, iar oamenii să se vadă nevoiţi să lase gunoiul lângă pubele. „Încă nu s-au amplasat toate containerele. Acestea nu au venit gata montate şi zilnic echipe ale Ecosal asamblează în jur de 20 de bucăţi care sunt transportate ulterior în spaţiile de colectare din oraş”, informează Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Cât priveşte stricăciunile, acestea sunt puse pe seama furturilor. „Probabil că cei care caută bidoane din plastic iau şi roţile, pentru a-şi face căruţuri. Avem în vedere situaţia şi vom acţiona spre a înlocui componentele lipsă”, asigură Ion Ionescu, directorul Ecosal.

În aşteptarea acestor măsuri cetăţenii de la blocurile din jurul acestor pubele sunt asediaţi de grămezi-grămezi resturi menajere, iar "mercedesurile" Primăriei "circulă" neregulamentar, doar pe două sau trei roţi. Bani aruncaţi la gunoi!

Citit 3019 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.