În maxi-taxiul cel de toate zilele. "Ce, bă, nu-ţi convine, dă-te jos!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În maxi-taxiul cel de toate zilele. "Ce, bă, nu-ţi convine, dă-te jos!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

G. R., un  cititor al ziarului, care nu doreşte să-i fie dezvăluită identitatea, ne-a scris despre nemulţumirile sale cu privire la condiţiile de circulaţie din maxi-taxi. Bărbatul este deranjat atât de vocabularul şoferilor, de volumul muzicii mult prea ridicat ori de fumul de ţigară, dar mai ales de faptul că şoferii fac în aşa fel încât să prindă roşu la toate semafoarele, cu speranţa că în acest răstimp vor mai urca nişte călători.
”M-am urcat din Gara CFR într-un maxi-taxi cu destinaţia Micro 19, era vorba despre microbuzul cu numărul B-16-TWP. Las la o parte faptul că „respectând” graficul, a plecat cu maşina ticsită de călători în picioare. Deşi era verde la semafor, după ce a plecat de la agenţia CFR, a mers încet, până s-a făcut roşu. Mi-am permis şi i-am spus: „L-ai prins şi pe acesta!” Mi-a ripostat: „Ce, bă, nu-ţi convine, dă-te jos!” I-am spus că ne-au depăşit până atunci mai multe autobuze. Apoi, nervos mi-a spus: „Ia, băi, banii că te dau eu jos, dacă nu vrei!” I-am amintit că sunt mai în vârstă decât el şi l-am rugat să fie respectuos, dar nu am coborât. A ţinut să precizeze apoi că are un grafic, pe care trebuie să-l respecte. Ajuns la destinaţie, am coborât, am rezolvat problema pentru care venisem şi după circa 30 de minute am vrut să mă urc în maxi-taxi să mă întorc de unde venisem. La urcare, stupoare, şoferul cu care venisem, mă invită să cobor: „Tu te dai jos, nu te mai urci!”. „De ce, domnule?”, îl întreb. „Pentru că ai comentat mai înainte”, îmi răspunde. M-am dat jos, i-am reţinut numărul, spunându-i că o să aibă neplăceri, că o să-l reclam. Mă întreb acum, oare dacă refuzam să cobor şi a doua oară, ce făcea?”, se întreabă retoric cititorul nostru.

Citit 13017 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2013 17:36

41 comentarii

 • postat de Daniel
  Joi, 06 Noiembrie 2014 08:09
  89.121.200.***
  Dimineata m-am urcat intr-un maxi-taxi foarte aglomerat (si greseala mea aici).
  Insa la prima statie cand s-au eliberat locurile die langa sofer cobor si incerc sa urc in fata.
  Soferul cu un ton foarte agresiv: "Nu te urca! Stai in spate!"
  Pe moment am fost socat si nu am inteles care-i problema.
  Imi spune apoi ca eu am platit deja bilet si vrea sa ocupe locurile cu pasageri noi.
  Mi se pare o marlanie incredibila..
  Eu stau ingesuit, intr-un picior (si cu bagaje), iar el nu ma lasa sa iau loc pe scaunele libere.
  As vrea sa fac reclamatie undeva, insa nu stiu unde. Daca aveti vreo sugestie..
  Stiu ca mare lucru nu o sa se rezolve.. dar altfel nu putem schimba nimic in tara asta.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Daniel
  Joi, 06 Noiembrie 2014 08:09
  89.121.200.***
  Dimineata m-am urcat intr-un maxi-taxi foarte aglomerat (si greseala mea aici).
  Insa la prima statie cand s-au eliberat locurile die langa sofer cobor si incerc sa urc in fata.
  Soferul cu un ton foarte agresiv: "Nu te urca! Stai in spate!"
  Pe moment am fost socat si nu am inteles care-i problema.
  Imi spune apoi ca eu am platit deja bilet si vrea sa ocupe locurile cu pasageri noi.
  Mi se pare o marlanie incredibila..
  Eu stau ingesuit, intr-un picior (si cu bagaje), iar el nu ma lasa sa iau loc pe scaunele libere.
  As vrea sa fac reclamatie undeva, insa nu stiu unde. Daca aveti vreo sugestie..
  Stiu ca mare lucru nu o sa se rezolve.. dar altfel nu putem schimba nimic in tara asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 24 Iunie 2014 19:40
  86.124.207.***
  Buna seara! Referitor la unii soferi de maxi-taxi- in special la cei de pe traseul depozit- parc CFR-
  ar trebui luate masuri , dar de catre cine?
  Masinile nu sunt tocmai in regula, conduc parca am fi niste animale, unii mai si fumeaza, dar ce transporta ei, ma
  intreb eu? Si mai si opresc sa se certe intre ei, cu clientii in masina- astea ar fi doar cateva probleme ; greseala mea
  ca am hotarat sa calatoresc cu maxi- taxi- ul cu nr inregistrare GL-13-ETA , dar am coborat doar dupa 2 statii, mai avand destul de calatorit- dar el si- a luat banii, nu?
  Si tot asa........
  Chiar fac ce vor ei? Ar trebui sa invete sa se poarte si sa conduca, daca nu mai sunt si alte meserii pentru astfel de personaje.
  0
  0
  Raportează
 • postat de elimar
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 13:59
  5.13.144.***
  DESFIINȚAȚI MAXI TAXI- urile!
  0
  1
  Raportează
 • postat de anonim
  Duminică, 09 Martie 2014 17:33
  79.116.97.***
  Intradevar, multi soferi de maxi sunt cu nervii intinsi la maxim dar asta nu le da dreptul sa fie agresivi cu persoanele din masina, am fost prezent la o intamplare recenta. Era o domnisoara langa mine care vorbea la telefon pe un ton relativ mic, soferul de maxi i-a zis rastit si chiar agresiv sa se duca in spatele masinii, ca el e satul sa asculte toata ziua convorbirile oamenilor, era un om in toata firea si sincer mi-a provocat scarba imensa, spre surprinderea mea acel specimen(nu pot sa ii zic fiinta umana) a inceput sa vocifereze in maxi de parca el era cel nevinovat. S-a pus in gura cu o a 2-a persoana(doamna) si la fel a inceput sa aduca vorbe la adresa ei desi nu o cunoastea, fiind o simpla straina. Si sa nu mai zic de statiile pe care le scurteaza ca "saracii: au mers pe "jos" de dimineata si au facut 20 de lei amarati, nu iti place munca pe care o depui, pleaca, da-ti demisia ca nimeni nu te tine legat de volan. Sper pe viitor ca aceste cutii sa dispara incet sau soferii sa adopte un comportament civilizat, nu de babuin sub efectul nervilor.
  0
  1
  Raportează
 • postat de dmtrsc
  Joi, 04 Aprilie 2013 12:08
  Aline,tu ori esti sofer de maxi taxi,ori taran prost cu closetu in fundu curti,martalogule, jegos e fiu mati.Citeste toate comentariile si dupa aia da-ti cu parerea. DESFIINTATII e singura solutie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laur
  Joi, 07 Martie 2013 23:58
  La fel sunt si cei cu maxi-taxi de pe ruta Galati-Stoicani, sunt niste capuse cu acte cica, baga in acea masina pana nu mai incape, indeasa oameni ca pe sarmale, opreste din 5 in 5 metri, merg incet ca sa caute clienti, sta peste o ora in bariera, daca masina nu e plina tixita nu pleaca chiar daca au ore, orele sunt asa sa fie nu sa respecte ceva.
  Cei de la TG Bujor sunt ceva mai ordonati.
  In oras eu nu merg cu maxi taxi, doar foarte rar si daca nu am traseu de autobuz in acea zona sau alte cazuri. Asa eu cu autobuzul merg, prefer sa capsez bilet, astept ceva timp in statie ca doar nu mor daca astept, merg confortabil liniștit fara sa imi fac nervi si sa ma cert mereu cu șoferii de maxi-taxi sa mai fac si vreo prostie sa bat pe unul la nervi... si dau de alte probleme.

  Maxi taxi trebuie desfintat, mai mult incurca strazile si autobuzele, ei nu prea respecta nimic nici o lege sunt patroni de maxi taxi care sunt din lumea interlopa deci nu ai ce sa le faci, ei fac legea. Cel mai bine ii ignori si mergi cu autobuz, trolebuz sau tramvai si gata. Cand mergea trenul spre Barlad preferam trenul decat maxi-taxi din bariera.
  Si cum zicea cineva mai sus, nu vreau sa dau din bani mei la smekeri si cei din lumea interlopa care sunt ilegali in orice. Sunt eu ceva mai de moda veche...
  0
  0
  Raportează
 • postat de daiana
  Joi, 07 Martie 2013 22:29
  Nu inteleg de ce reclamantul asta de la ziar nu s-a dus cu autobuzul si a luat maxi-taxi daca nu ii place cum circula. Aaaaa...ba da ,am inteles,e contra maxi-taxi si vrea sa le faca reclama proasta.Daca nu ar mai fi peste cativa ani am sa vad cum lumea vorbeste:Ce bine era cu maxi-taxi! Asa cum au facut si cu Ceausescu....Romanul intotdeauna are ceva de criticat din 5 in 5 minute......
  2
  0
  Raportează
 • postat de Nemultumita
  Miercuri, 06 Martie 2013 22:33
  Fratilor, cine ne aude si pe noi? Pe soferii de pe microbuze ii supravegheaza cineva? Sunt statii din 100 in 100 de metri, chiar daca nu urca si nu coboara nimeni stau in statii si uita sa mai plece. Daca din intamplare vad un trecator de pe cealalta parte a strazii la 100 de metri uitandu-se in directia lor, asteapta in statie pana cand traverseaza strada si se apropie, poate doar doar s-o urca in microbuz. Trag de timp ca sa prinda toate semafoarele pe rosu. Cu cei de pe traseele 76 si 79 e nenorocire, trag de timp in ultimul hal. De mult timp ii evit si ma urc in 63 sau 84 ca sa ajung in bariera.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Miercuri, 06 Martie 2013 19:02
  @ Genica: ,,Citesc ultimele comentarii...put a capusa transurb...daca un mercedes cu euro 5 e o duba...si un cadavru scos din gunoiul nemtesc e tot ce-si poate dori galateanul...nu mai am nimic de spus!"

  Tipule sau tipo....in ce ma priveste nu am nici in clin nici in maneca cu Transurb in privinta serviciului. Lucrez taman la alta firma, mai precis la C.S.G.! Insa tatic, baga la cap, ca decat sa merg cu o ,,hadughie"slinoasa, fabricata LA NORMA ( sa fim seriosi, un microbuz nou cu dotari respectabile din fabrica nu prevede ...mocheta pe tavan si pereti, si pvc de proasta calitate la mastile usilor si imbinari demne de toata penibilitatea la scaune, pardoseala si treapta de urcare, prefer un autobuz din 2002-2003 ( vezi, DEN Oudsten-Bus - DAF- care circula in Galati), dar care-mi ofera un confort si niste conditii cu muuult, cu muuult mai bune decat o troaca numita DUBA!!. Lamurita ??? Deci, repet, eu ca om, ca si calator care-si respecta onoarea si demnitatea, prefer sa platesc BILET ( deci din start sunt corect fata de un serviciu public), si sa circul ceva mai civilizat cu autobuzul, troleul si tramvaiul decat sa ingras o lepadatura de patron de maxi-taxi care-si plimba stoarfa prin mall-uri, concedii in Antalya sau isi schimba masinile ca pe ciorapi, practicand EVAZIUNEA FISCALA. Pana una alta de cand ma stiu...si ma stiu de vreo 37 ani, eu asociez denumirea de transport in comun cu 3 mari categorii de vehicule fundamentale pentru Romania: autobuz, troleibuz si tramvai!!! Punct!! Nu shandrama, nu cascarabeta, nu troaca, nu duba nu-nimic altceva!! Asa ca nu ma injosesc, coborandu-ma la nivelul unei shandramale de maxi-taxi!!! Sper sa dispara acest GUNOI din peisajul galatean!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @michael jackson
  Miercuri, 06 Martie 2013 15:11
  da-te jos fte-n mortii matii de calator nesimtit

  cum ti-ai permis tu un simplu vietuitor galatean sa te iei de soferul de pe maxi-taxi-ul unui grangure mare si smeker care face evaziune fiscala si are angajati la negru si are un spate foarte mare

  nu ti-ar fi rusine calator impertinent

  data viitoare sa-ti tragi 3-4 palme si sa nu te mai urci .ai inteles !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de albinita
  Miercuri, 06 Martie 2013 08:42
  eu cred ca in cazul supra aglomerarii in maxi-taxi, nu sunt numai soferii de vina , noi toti suntem atit calatorii cit si soferii, cred ca fiecare sofer are datoria sa spuna calatorilor sa nu m-ai urce ca nu sunt locuri, iar eu ca si calator daca as fi un om civilizat si educat nu as mai urca sa stau ca o vita in picioare, tine si de educatia oamenilor, dar cum in romania lasa de dorit civilizatia si bunul simt , iar soferii cind sunt angajati sa se faca o selectie riguroasa, plus ca ar trebuii fiecare patron sa le spuna clar regulile de bun simt cum sa vorbeasca, si sa se poarte cu calatorii, dar si patronii sunt oameni si au si ei interese asa ca ce sa mai vb de bun simt si civilizatie,in ceea ce priveste cind unii soferi fumeaza in masina ar trebuii si calatorii sa-si aprinda o tigara , ca de facem ce vedem la sofer
  1
  0
  Raportează
 • postat de Martian
  Miercuri, 06 Martie 2013 08:05
  Eu din principiu nu folosex maxi-taxi. Tin prea mult la hainele mele, la nervii mei, la onoarea mea. Nu vreau sa incurajez infractorii. Sunt niste banditi protejati de lege. Cred ca singurul aspect care i-ar ajuta enorm pe patronii de firme maxi-taxi ar fi sa faca o triere severa a soferilor badarani si sa puna oameni civilizati care se poarta frumos cu calatorii si stiu sa atraga clienti. Eventual sa angajeze femei pe post de soferi. Astfel se reduc drastic sansele sa ragaie la volan, sa fumeze, sa sara la bataie sau sa injure. Spuneti ca n-am dreptate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu Sabau
  Miercuri, 06 Martie 2013 07:51
  Trebuiesc luate masuri impotriva acestor indivizi care conduc maxi taxi. E un haos total in trafic. Agreseaza ceilalti soferi, ii injura si daca "se supara" le mai si zgarie masinile. Din punctul meu de vedere firmele de maxi taxi sunt o pacoste pentru oras. Ar trebui desffintate si sa se revina la formula clasica de autobuze si troleibuze ale Transurb. In celelalte orase civilizate din Romania nu vezi maxi - taxi. Numai la noi mai este aceasta t.i.g.a.n.i.e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de genica
  Miercuri, 06 Martie 2013 07:24
  Citesc ultimele comentarii...put a capusa transurb...daca un mercedes cu euro 5 e o duba...si un cadavru scos din gunoiul nemtesc e tot ce-si poate dori galateanul...nu mai am nimic de spus!
  0
  0
  Raportează
 • postat de urasc soferii de maxi taxi
  Marți, 05 Martie 2013 21:36
  Folosesc foarte rar maxi-taxi dar cand ma urc soferul vorbeste la telefon, asta e lege, verificati sa vedeti daca nu este asa.
  Suntem singurii din Romania care adopta stilul de transport in comun cu dube gen maxi-taxi. Vezi orasele civilizate Iasi, Cluj, Brasov, Timisoara etc unde functioneaza foarte bine transportul in comun cu autobuze sau troleibuze.
  Trebuie desfiintate microbzele si implementat transportul ecologic. Primaria doarme, primarul asemenea de salariatii din primarie nu mai vorbesc. Lasati pensionarii sa se omoare la randuri pentru bilete gratis.
  Dar ce sa faci daca spaga grasa e buna pentru politicienii galateni din cosiliul local.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maxi
  Marți, 05 Martie 2013 21:35
  Folosesc foarte rar maxi-taxi dar cand ma urc soferul vorbeste la telefon, asta e lege, verificati sa vedeti daca nu este asa.
  Suntem singurii din Romania care adopta stilul de transport in comun cu dube gen maxi-taxi. Vezi orasele civilizate Iasi, Cluj, Brasov, Timisoara etc unde functioneaza foarte bine transportul in comun cu autobuze sau troleibuze.
  Trebuie desfiintate microbzele si implementat transportul ecologic. Primaria doarme, primarul asemenea de salariatii din primarie nu mai vorbesc. Lasati pensionarii sa se omoare la randuri pentru bilete gratis.
  Dar ce sa faci daca spaga grasa e buna pentru politicienii galateni din cosiliul local.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Marți, 05 Martie 2013 21:25
  Mi s-a intamplat ceva asemanator si de-atunci n-am mai pus piciorul in maxi-taxi, m-am saturat sa fiu considerat marfa. Cand maxi-taxiu-ul e gol opresc cate 2 minute la fiecare semafor si in fiecare statie iar cand e plin merg cu 90km/h.
  E vina voastra ca nu-i taxati si continuati sa le folositi servicile de doi lei, doar cand vor vedea ca numarul de calatori scade isi vor revizui comportamentul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Marți, 05 Martie 2013 21:20
  Eu ca om civilizat care are oaresce habar de legi si de bunul-simt in ce priveste transportul in comun, as desfiinta regimul de AUTOBUZ , iar DUBA transformata intr-un vehicul, ecologic, nepoluant, cu tractiune electrica. Fie la retea fixa ( sistem identic ca la troleibuz) fie prin acumulatori! In fine...Revenind la realitate...Jegurile astea de troace, horoabe sau DUBE in general, sunt conduse -in mare parte- de niste porci, nespalati, jeguri ordinare si cele mai oribile fiinte care le deosebeste de om dar seamana leit cu maimutele!!! Nu ai ce sa ceri unei categorii de soferi care au nivel de educatie, civilizatie si cultura demn de...grajd si santier!!! Astia sunt -in general- soferii de DUBE!!! Troacele astea pe langa faptul ca sunt multe, ocupa si spatiul statiilor facand ca autobuzele si troleibuzele sa nu mai poata opri si ele in statii. Jigodiile astea de DUBARI, considera strada ca fiind proprietatea lu'ma-sa sau ta-su!!! Nu mai spun de faptul ca shandramalele astea de dube ordinare, nu sunt dotate cu rampe de acces pentru personaele cu dizabilitati loco-motorii. Exista lege CLARA pentru asta: Legea 448/2006, dar nu este respectata nici pe departe de acesti patroni de shandramale!! Asa cum sunt autobuzele si troleibuzele, acestea faciliteaza catusi de putin accesul acestor persoane care AU DREPTURI EGALE cu toata lumea si acela de a calatori in mijloacele de transport in comun. Eu in locul acelui pensionar il inregistram cu telefonul sau orice modalitate media, si mergeam pana in panzele albe: tribunal, patron, primar, etc. Nu este posibil ca un latrau cu covrig de shandrama sa-mi vorbeasca de parca as fi sluga lui sau subordonatul lui. De-aia nu merg si nu circul niciodata cu asemenea SCARBE de shandramale. Nu stiu cum poate Timisoara, Clujul, Oradea sau Aradul sa aibe un transport in comun civilizat si constituit strict doar din: autobuze, troleibuze si tramvaie! La ei neexistand notiunea de DUBA, adica ,,maxi-taxi"!!! Sa fie scoase definitiv aceste sandramale de dube imputite si sa se investeasca in transportul electric!!! De-acord ca autobuzele sunt prea mari. Bun, sa fie mai mici ca autobuzele dar mai mari ca shandramalele, mai dese si ecologice, moderne, dotate cu tot ce trebuie unui transport civilizat, cu afisare clara a numarului de traseu si sistem de AUTOTAXARE implemantat in ele!!! Atunci as fi de acord cu acest sistem privat de transport. Altfel, cine se complace sa circule cu imputiturile astea de dube sa suporte jignirile marlanilor care le conduc!!! Ore nu m-ar jigni vreodata un marlanoid, sofer de duba???? In secunda urmatoare, il umplu de sange, chit ca ma linseaza aghiotantii lui!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Marți, 05 Martie 2013 21:17
  Ce sa ceri unor tartani de ,,soferi" cu ghilimelele de rigoare, si de graficele facute de unii dobitoci, care prevad 5 minute intre o statie si alta situate la 300 de metri una de alta!!!? Cand o sa scapam de gunoaiele astea de maxi-taxi o sa zic ca in sfarsit ne apropiem de civilizatie! Dar probabil e doar un vis umed!
  0
  0
  Raportează
 • postat de predator
  Marți, 05 Martie 2013 19:29
  Predau microbuz cu licenta ,pret 11000 de euro, au fost achitate 40 de rate de 500 de euro si mai sunt de achitat 20 de rate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de proprietar maxi taxi
  Marți, 05 Martie 2013 19:24
  Pentru cei care cred ca e o afacere foarte profiabila...investiti in MAXI -TAXI !!! Sunt atatea anunturi de vanzare in care marii "investitori" cer pentru predarea afacerii doar banii de avans platiti firmelor de leasing!!!! POFTITI LA AFACERE !!! OCAZIE UNICA...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionela
  Marți, 05 Martie 2013 19:18
  Sa le suspende autorizatia pe viata! Si la soferii de maxi taxi sa le dea biciclete intai si apoi masini , sunt varza la condus!
  0
  0
  Raportează
 • postat de impartial
  Marți, 05 Martie 2013 19:15
  In gara vad de fiecare data 1 maxim 2 microbuze si...cel putin 3 autobuze! Fiecare e liber sa aleaga unde se simte mai bine, mai in siguranta, mai putin agresat de mirosuri, muzica sau atitudini ale soferilor . Dupa cate vad in Galati avem clienti fideli Transurb dar si clienti ai privatilor. E normal sa li se ofere posibilitatea galatenilor sa aleaga. Daca pentru Transurb e deajuns sa treaca o zi pentru a incasa din banii nostri un miliard, privatii trebuie sa adune banii pentru rate de leasing, asigurari RCA si de persoane, licente, redevente, TVA, impozite pe salarii, revizii tehnice, combustibili, piese de schimb, drepturi de autor, si multe altele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de elena
  Marți, 05 Martie 2013 19:12
  Diferenta dintre maxi-taxi si autobuze este ca in primele trebuie sa platesti chiar daca nu iti da bilet pe cand in autobuze te urci gratis si daca ai noroc ajungi la destinatie fara sa iei amenda.Cat despre mirosuri,urlete, imbranceli si altele, sunt prezente in ambele situatii. Sa nu mai zic si de faptul ca autobuzele ocupa toata strada, iar la unele semafoare fereasca sfantul sa treaca vreunul ca trebuie ca o coloana intreaga de masini sa dea inapoi .Si dai claxoane si nervi si timp pierdut si nu mai vorbesc de faptul ca mai prinzi inca o data semaforul pe rosu. Maxi-taxi sunt mici si te poti strecura pe langa ele pe cand autobuzele merg .....de parca strazile sunt numai ale lor. Traiasca firmele private platitoare de taxe si impozite ca statul nu produce nimic (doar consuma) si au pensionarii bilete gratis.In UE strazile sunt duble fata de noi.Deci mai intai sa faca strazi mai mari(daca avem de unde =)) ) .
  0
  0
  Raportează
 • postat de pepeman
  Marți, 05 Martie 2013 19:09
  E drept, şoferii în general nu prea se numără printre intelectualii de frunte şi nici bunul simţ nu-i dă afară din casă. Comportamentul şoferilor gălăţeni de pe maxi-taxi depăşeşte însă orice limită admisibilă a lamentabilului prestaţiei de servicii. Aşteaptă cu minutele în staţii, la semafoare, nu-şi respectă călătorii de pe urma cărora câştigă (totuşi!) bani frumuşei. Primitivismul îi împiedică să realizeze că de fapt, prin aceste metode de a-şi spori, chipurile, încasările, nu fac decât să-şi alunge clienţii şi, implicit, să piardă bani. E simplu: la acelaşi număr al vehiculelor de transport, un număr mai mare de călători per total ar însemna mai mulţi pentru fiecare. Maşina n-ar mai pleca, poate, ticsită de la capăt, dar în staţiile următoare ar urca mai multe persoane. Per total, şoferică ar încheia circuitul cu încasări mai mari, fără potenţiale amenzi, fără sudalme, sudoare şi nervi. Dar explică-i asta lui Neanderthalus...
  Cât despre ce poate face Primăria, ar ajuta foarte mult să-i oblige la afişarea, în condiţii de vizibilitate pentru toţi călătorii, a mult invocatului grafic. Atunci nimeni n-ar mai avea nimic de obiectat, nici de pretextat
  0
  0
  Raportează
 • postat de alt galatean
  Marți, 05 Martie 2013 19:02
  Mi-e asa sila de discutii ieftine...un MERCEDES SPRINTER costa 60 de mii de euro, un autobuz SH 7 mii de euro...Cei cu autobuze primesc in fiecare zi de la PRIMARIE 1 MILIARD DE LEI vechi subventie...cei cu microbuze de 9 ori mai scumpe PLATESC 55 de MILIOANE REDEVENTA PRIMARIEI. Sa ma ia dracu daca mai inteleg ceva ...de ce fraierii care au cumparat microbuze cu pretul girarii propriilor case sunt cei injurati....as vrea sa stiu un nume de ...judecator, procuror sau politist care detine astfel de mijloace de transport...
  0
  0
  Raportează
 • postat de tot eu
  Marți, 05 Martie 2013 17:12
  parerea mea este ca nici soferii angajati care vor si ei sa cistige o piine familiei lor si nici calatorii care indura multe lucruri pe banii platiti nu sint adevaratii vinovati. soferii ca si calatorii au nervii lor si sint de multe feluri, mai buni sau mai rai, asa simplist. adevaratii vinovatii sint altii, cei ce impun aceste lucruri si le perpetueaza pentru beneficii materiale dar astia nu sint la vedere si nu prea ii stie lumea si oricum nu le pasa.. calatorie placuta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teo
  Marți, 05 Martie 2013 16:58
  sa desfiinteze toate panaramele astea de maxi-taxi ,suntem comuna,sat sau oras,incurca circulatia cu cele statii si cu luatul de la semafor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alin
  Marți, 05 Martie 2013 15:21
  DMTRSC, scarba provoci doar tu care gandesti asa in necunostinta de cauza si d-alde tine care poate uiti ca acasa mai ai si apa calda si te poti spala inainte sa te urci in maxi taxi sau sa-ti iei de la Telena un deodorant la 5 lei, nu mai comenta daca nu stii ce vorbesti si lasa-i pe bietii soferi in legea lor sa-si faca treaba asa cum primaria le-a dat acele grafice pe care cu chiu cu vai le suporta timp de aproape 16 orela volan mai ales vara la 42 de grade !
  1
  0
  Raportează
 • postat de Alin
  Marți, 05 Martie 2013 15:20
  DMTRSC, scarba provoci doar tu care gandesti asa in necunostinta de cauza si d-alde tine care poate uiti ca acasa mai ai si apa calda si te poti spala inainte sa te urci in maxi taxi sau sa-ti iei de la Telena un deodorant la 5 lei, nu mai comenta daca nu stii ce vorbesti si lasa-i pe bietii soferi in legea lor sa-si faca treaba asa cum primaria le-a dat acele grafice pe care cu chiu cu vai le suporta timp de aproape 16 orela volan mai ales vara la 42 de grade !
  0
  0
  Raportează
 • postat de calator galatean
  Marți, 05 Martie 2013 14:40
  @Diana...cumva ai probleme cu ovulatia?...cum naiba trebuie sa respecte un grafic din moment ce opresc din 20 in 20 m, cand trag de timp incat sa se schimbe culoarea la semafor daca se poate si de doua ori?...apoi...un haos general ce panicheaza tot traficul si asa destul de sufocat...Probabil vei spune ca nu ne obliga nimeni sa locuim aici asa cum ai spus ca nimeni nu ne obliga sa circulam cu maxi-taxi si de aici apare problema...nu ne vom CIVILIZA NICIODATA, atata timp cat sunt oameni ca tine si ca acei soferi fara nicio prestanta, grad de cultura, civilizatie si repect ! Dar sa nu generalizam...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galateanul
  Marți, 05 Martie 2013 14:32
  Asa cum sunt soferii, asa sunt si patronii lor si asa sunt si responsabilii din primarie in frunte cu Jalba, cel mai inutil si ineficient functionar.
  Eheee, sunt multe de spus.

  Poate intr-o buna zi scapam de toti astia si vin niste oameni normali, capabili si pusi pe altceva decat pe spaga.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 05 Martie 2013 14:19
  am fost turist modest in strasbourg. mi-am luat harti si in 4 zile am acoperit tot ce e de vazut acolo si sint foarteeee multe lucruri superfrumoase pe o suprafata relativ mare aflate intr-un oras european cu trafic.am gasit o multitudine de posibilitati de a circula rapid si civilizat cu tot felul de oferte de transport in comun.oferte de 3 zile, de familie, de turist, de mai mult de 4 persoane, de dus intors, nici nu mai stiu cite erau cind iti luai bilet la autobuz sau metrou de la un fel de bancomate ale societatilor de transport. o retea foarte bine gindita in avantajul calatorului si cred eu si in cel al societatilor de transport. bine, comparatia e deplasata dar ce ei reusesc sa faca o de 100 de orie e mai greu decit sa faci in galati un transport civilizat. parca noi nu sintem oameni ca si ei si nu avem creier. doar ca la noi se pare ca timpenia si interesele de partid si personale ocupa tot timpul. nu mai are nimeni cu obligatii cetatenesti de raspundere timp si pentru a gindii pentru votanti, cetatenii urbei si cei ce ajung aici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cata11in
  Marți, 05 Martie 2013 13:42
  De ce ne dam dupa tufe ? Masinile apartin unor oameni foarte influenti in Galati : politisti mai ales , chiar judecatori , personae care lucreaza in institutii de stat importante .Niciodata nu va fi control ,,pe bune’’ asupra soferilor . Uitati-va ca nu dau bilete decat daca se anunta control . Iau peste capacitate si nu li se intampla nimic . Cine sa ii sanctioneze ? Colegii politisti ? Sa le suspende licenta colegilor judecatori sau inspector la finantele locale ? Ma umfla rasul ...
  Nu-i mai putin adevarat ca lucreaza sub stres : in masina pute de te ia de cap , de la calatorii care nu se spala , stau peste programul normal de lucru al unui sofer cu responsabilitatea asupra vietilor calatorilor , nu le asigura primaria nici macar o toaleta civilizata unde sa se spele , s.a.
  Eu caut sa merg cu autobuzul , daca pot . Costa la fel si e mai lejer de multe ori. Si nici n-am impresia ca imbogatesc , si mai tare ecat sunt , politisti , judecatori sau persoane din aparatul de stat .
  0
  0
  Raportează
 • postat de un biet calator urban in galati
  Marți, 05 Martie 2013 13:34
  diana , daca urc intr-un maxi-taxi in plina canicula si prind loc pe un scaun primind sau nu bilet si apoi domnul sofer respectind timpii de pe diagrama si facind statii unde vrea el si tixeste masina si eu nu mai pot respira de caldura, mirosuri de transpiratie inerente, nervi ale calatorilor si soferului pot sa spun: "d-le sofer te rog sa-mi dai banii inapoi si vreau sa cobor ca nu mai pot"? stiu ca raspunsul tau va fi ca de ce nu merg cu taxi cu aer conditionat. vreau sa spun ca goana dupa bani a celor ce au licenta pe transportul de maxitaxi i-au inebunit si pe soferi si pe calatori. lasati-ne in pace cu timpeniile voastre de microbuze, bagati-le in c---r. vrem un transport modern, autobuze, tramvaie, trolebuze moderne cu citeva facilitati in functie de citeva criterii si multe bilete vindute care sa faca o societate corecta economic si nu una doar folosita pentru manipularea pensionarilor la alegeri si o groapa uriasa de pierderi acoperita prin bugetul local din impozite ale tuturor cetatenilor. lasa-ti naibi politica mincinoasa si intrati in slujba cetatenilor, d-lor din administratia publica a orasului, din consilii judetene si locale. sa va fie rusine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Diana
  Marți, 05 Martie 2013 12:30
  Nu iau apararea nimanui dar acesti soferi , multi dintre ei nesimtiti , chiar au un grafic !!!!! , iar daca acest grafic nu este urmat cu strictetze se lasa si cu pumni intre soferi atunci cand ajung la capat de linie.Multi dintre ei merg cu masinile aproape goale toata ziua , asa ca nu mai fiti asa atacat/atacatzi cand masina e ticsita de calatori ....COBORATZI , mergetzi cu urmatorul mijloc de transport , nu va abliga nimeni sa stati intr-o masina unde nu aveti loc , unde nu va simtiti bine, nu va baga nimeni mana in buzunar !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de DMTRSC
  Marți, 05 Martie 2013 12:03
  Doar scarba provoaca acesti soferi de maxi taxi RUSINE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dmtrsc
  Marți, 05 Martie 2013 12:00
  Marlani cu opt clase si permis,apoi se cred miezu in trafic..mi-e scarba..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mda
  Marți, 05 Martie 2013 12:00
  In mod normal masinile care duc spre gara ar trebui sa aiba regim special. Eu ma urc in maxi-taxi sperand sa ajung mai devreme sau la timp dar tot drumul imi sta inima in gat. Asta din cauza ca stau mult in statii si opreste pentru fiecare, din 50 in 50 de metrii daca se poate. Aici e si vina oamenilor ca nu stiu sa se duca in statie, le convine asa sa-i ia din fata blocului. Nu-si dau seama ca unii poate se grabesc care sunt in masina si nu doresc ca masina sa faca 10 opriri in 100 de metrii. Vina este de ambele parti, nesimtirea celui care vrea sa urce si lacomia soferului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Phill
  Marți, 05 Martie 2013 10:48
  Nu-i controleaza nimeni cand opresc intre statiile stabilite de primarie .... cand opresc la semafor si permit urcarea/coborarea pasagerilor ... cati pasageri au in masina , fata de capacitatea masinii etc.
  Nu-i mai putin adevarat ca si calatorii "le dau apa la moara" , cand le convine sa urce si sa coboare exact in usa destinatiei lor ...
  Am fost sambata la Tecuci si, de la Sendreni pana pe la Piscu, s-a facut masina tixita desi era cursa intre localitati ... oprea la toti care faceau cu mana de parca "ocazie" . La intrebarea de ce nu respetca capacitatea masinii, raspunsul a fost acelasi cu al cetateanului care a facut sesizarea de mai sus ...
  NU-I CONTROLEAZA NIMENI, NU-I SANCTIONEAZA NIMENI !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.