Patrupedele cu sau fără stăpân, în vizorul locuitorilor din zona Spicu
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Patrupedele cu sau fără stăpân, în vizorul locuitorilor din zona Spicu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuitorii zonei Spicul ne-au semnalat că nu mai reuşesc să fac faţă câinilor comunitari şi pisicilor maidaneze, care se înmulţesc cu viteza luminii. Oamenii ţin să precizeze că nu au nimic cu bietele animale, dar îi sfătuiesc pe cei care le poartă de grijă patrupedelor să le ia în casă şi astfel să nu-i deranjeze pe restul locuitorilor. „Există în zonă două, trei persoane care au ca hobby pisicile. Aşa că avem în jur de 26 de bucăţi de mieunătoare, care îşi fac nevoile peste tot în scara blocului. E un miros îngrozitor. Preşurile de la uşile oamenilor sunt îmbibate cu urină, iar uneori se întâmplă să calci şi în alte bucurii când ieşi din apartament. Nu mi se pare normal”, ne-a mărturisit o locatară a blocului P9. Femeia ne-a mai semnalat că traiul în vencinătatea animalelor presupune şi o luptă continuă cu puricii. „Am deratizat pe banii noştri, că nu se mai putea. Am ajuns să plătim pentru plăcerile altora”, ne-a declarat revoltată aceasta.

Cu aceiaşi problemă se confruntă şi Ilie Ranghilof, iubitor de animale şi care pe deasupra deţine o pisică în apartament. Cu toate astea, bărbatul ne-a semnalat că în spatele blocului R1 sunt numeroase cuşti, din cartoane, în care se adăpostesc pisicile. La rândul său, bărbatul este de părere că îndeletnicirile fiecăruia nu trebuie să-i deranjeze pe cei din jur, în consecinţă, sugerează că cine vrea să le facă un bine animalelor, ar trebui să le ia şi să le îngrijească în casă.

Câini agresivi şi stăpâni iresponsabili

Nici câinii nu ocolesc zona şi le dau bătăi de cap locuitorilor. În consecinţă, oamenii îşi doresc ca patrupedele comunitare să fie duse în padocuri pentru a scăpa de gălăgia pe care acestea o produc în timpul nopţii, de disconfortul de ordin olfactiv din jurul blocurilor sau chiar de posibilitatea de a fi muşcaţi. Printre cei care ne-au semnalat aceste aspecte se numără şi Lucian Podlaţi, fost viceprimar al oraşului. Şi doamna Mariana argumentează necesitatea luării de urgenţă a unor măsuri în ceea ce priveşte traiul printre câinii comunitari. „Ar trebui făcut ceva cu maidanezii. Pe lângă mizeria pe care o lasă sunt şi agresivi. Am văzut cum, din senin, o haită de câini a atacat un bărbat pe Faleză”, ne-a povestit femeia. Aceasta i-a adus în discuţie şi pe proprietarii animalelor de companie, cărora le reproşează că nu le strâng resturile dar şi că nu îi echipează cu botniţe. „Uneori nu mă deranjează câinii, cât mă deranjează lipsa de reacţie a stăpânilor. Dacă ai un animal, fii responsabil!”, sugerează femeia.

Citit 2386 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2013 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.