Patrupedele cu sau fără stăpân, în vizorul locuitorilor din zona Spicu

Patrupedele cu sau fără stăpân, în vizorul locuitorilor din zona Spicu

Foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Locuitorii zonei Spicul ne-au semnalat că nu mai reuşesc să fac faţă câinilor comunitari şi pisicilor maidaneze, care se înmulţesc cu viteza luminii. Oamenii ţin să precizeze că nu au nimic cu bietele animale, dar îi sfătuiesc pe cei care le poartă de grijă patrupedelor să le ia în casă şi astfel să nu-i deranjeze pe restul locuitorilor. „Există în zonă două, trei persoane care au ca hobby pisicile. Aşa că avem în jur de 26 de bucăţi de mieunătoare, care îşi fac nevoile peste tot în scara blocului. E un miros îngrozitor. Preşurile de la uşile oamenilor sunt îmbibate cu urină, iar uneori se întâmplă să calci şi în alte bucurii când ieşi din apartament. Nu mi se pare normal”, ne-a mărturisit o locatară a blocului P9. Femeia ne-a mai semnalat că traiul în vencinătatea animalelor presupune şi o luptă continuă cu puricii. „Am deratizat pe banii noştri, că nu se mai putea. Am ajuns să plătim pentru plăcerile altora”, ne-a declarat revoltată aceasta.
Cu aceiaşi problemă se confruntă şi Ilie Ranghilof, iubitor de animale şi care pe deasupra deţine o pisică în apartament. Cu toate astea, bărbatul ne-a semnalat că în spatele blocului R1 sunt numeroase cuşti, din cartoane, în care se adăpostesc pisicile. La rândul său, bărbatul este de părere că îndeletnicirile fiecăruia nu trebuie să-i deranjeze pe cei din jur, în consecinţă, sugerează că cine vrea să le facă un bine animalelor, ar trebui să le ia şi să le îngrijească în casă.

Câini agresivi şi stăpâni iresponsabili

Nici câinii nu ocolesc zona şi le dau bătăi de cap locuitorilor. În consecinţă, oamenii îşi doresc ca patrupedele comunitare să fie duse în padocuri pentru a scăpa de gălăgia pe care acestea o produc în timpul nopţii, de disconfortul de ordin olfactiv din jurul blocurilor sau chiar de posibilitatea de a fi muşcaţi. Printre cei care ne-au semnalat aceste aspecte se numără şi Lucian Podlaţi, fost viceprimar al oraşului. Şi doamna Mariana argumentează necesitatea luării de urgenţă a unor măsuri în ceea ce priveşte traiul printre câinii comunitari. „Ar trebui făcut ceva cu maidanezii. Pe lângă mizeria pe care o lasă sunt şi agresivi. Am văzut cum, din senin, o haită de câini a atacat un bărbat pe Faleză”, ne-a povestit femeia. Aceasta i-a adus în discuţie şi pe proprietarii animalelor de companie, cărora le reproşează că nu le strâng resturile dar şi că nu îi echipează cu botniţe. „Uneori nu mă deranjează câinii, cât mă deranjează lipsa de reacţie a stăpânilor. Dacă ai un animal, fii responsabil!”, sugerează femeia.

Citit 1936 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2013 17:04

3 comentarii

 • postat de Hingher Pe Viata Miercuri, 17 Aprilie 2013 04:23 Link la comentariu
  0
  0

  EUTANASIATI MAIDANEZII

  Raportează
 • postat de x Luni, 04 Martie 2013 00:58 Link la comentariu
  0
  0

  PreaMaria lu Stan si Bran, zis Marius, ce face cu taxa de ecarisaj?
  Re-aducere aminte, pentru eDILIII nostri:
  "ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, de sânge, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi."
  De unde rezulta ca ORI schimbati numele TACSEI in altceva (de egzemplu: "tacsa pentru bani luati dejaba" sau "tacsa luata cu japca"), ORI va apucati de treaba.

  PS pentru autoarea I.C.
  Cind am citit despre zona Spicu ma asteptam la altceva.
  Zona Spicu e DOAR zona din jurul blocului M, unde acum citeva zeci de ani mai exista un magazin cu specific de piine/patiserie/placintarie (si nu numai), avind firma facuta din neoane ce formau numele magazinului: SPICU.
  Blocul P9 apartine de zona P-uri.
  Notiunea ce uneste cele doua (micro)zone este "centru": zona Centru.
  Daca nu ti-e clar, zona Romarta(veche) = blocul L, cel de vis a vis (vizavi), e mult mai aproape de "spicu" decit de P-uri, dar nu e zona spicu.
  Daca nu locuiesti prin "zona", odata cu interviul luat locatarilor, mai intreaba si de istoricul zonei; se pare ca ai lacune de indata ce te indepartezi de zona domiciliului tau.

  Raportează
 • postat de Mona Luni, 04 Martie 2013 00:41 Link la comentariu
  0
  0

  In zona scoala 3 din micro 21 e cumplit! Haite care numara in total 15-17 caini au aparut peste noapte! Din 2-3 cat erau inainte acum e cumplit! Imi e frica sa merg pe strada. Trebuie sa ocolesc zona de frica lor! Iar noaptea e o galagie de nedescris. Sunt batai intre haitele de caini, latraturi si maraituri cateva ore bune pe noapte! Nu mai vorbesc de fecalele lasate in urma lor, atat de sarmanii comunitari cat si de cainii cu stapani "educati". Autoritatile sa ia masuri, iar pe locatarii dornici de a ingriji animale sa le ia in casa! Si sa nu ii scoata afara sa-si faca nevoile daca nu stiu sa curete din urma lor. Sa si-i tina in casa sa le ajunga mizeria la nas daca nu au bun simt!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.