Regal de artă fotografică la finalul Photo Shooting Days

Regal de artă fotografică la finalul Photo Shooting Days
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evenimentul fotografic al anului, de la Galaţi, Photo Shooting Days, s-a încheiat joi seară cu o prezentare de modă, pusă în scenă special pentru a testa abilitățile tehnice acumulate de cursanți, pe parcursul celor două zile de workshop. Lumini puternice, culori, materiale şi texturi diferite, modele filiforme, machiaje expresive şi mai ales talent, toate acestea au constituit materia primă pentru blițurile orbitoare ale cursanţilor. Aceştia au avut misiunea de a scoate cele mai bune cadre ale colecţiilor semnate Mihai Albu, David Sava, Silvia Alexandra Steriopol, Mimi Chipăilă şi MyWay.

Organizatorii au fost surprinşi plăcut de receptivitatea tinerilor, mai ales că la cursuri s-au înscris mai multe persoane decât s-ar fi aşteptat, atât începători, cât şi cu o oarecare experiență în spate. ”De obicei, lucrăm cu două grupe de câte cinci, însă la Galaţi am avut 15 cursanţi, care s-au organizat foarte bine. Aceste două zile au fost benefice atât din punct de vedere tehnic, cât şi artistic. Au învăţat tot ceea ce înseamnă fotografie de eveniment, începând cu aparatură, setări, lumină, până la atitudinea pe care trebuie să o adopte, logistică, ce anume trebuie să ia cu ei şi ce nu. Iar în fashion show-ul din această seară au avut ocazia să pună în practică şi să experimenteze live ce înseamnă fotografia de eveniment”, ne-a declarat Daniel Faluvegi, preşedintele Asociației Culturale L’Etoile.

Cursanții au venit din medii diferite şi cu nivele de pregătire diferite, dar cu mult entuziasm. ”Ideea de a experimenta ce se întâmplă într-un studio foto sau la un eveniment de fashion mi s-a părut interesantă, chiar dacă sunt familiarizat cu fotografia. Am învățat o mulțime de lucruri noi, şi mă bucur că au loc şi la Galați evenimente de acest gen. E un start bun!”, este de părere Radu Bourceanu. După doar două zile de workshop, începătorii ştiau deja cum să lucreze cu aparatele şi care sunt cele mai bune unghiuri pentru a surprinde imaginile perfecte. ”Am avut ocazia de a întâlni persoane incredibile de la care am avut multe lucruri de învățat. Până acum ştiam doar că îmi place să fac poze, dar e mai mult de atât, mi-am descoperit o abilitate pe care o ţineam ascunsă undeva. A fost o provocare pe care am de gând să o dezvolt pe viitor, așa că zilele urătoare îmi voi comanda un aparat profi”, mărturiseşte Anton Nistor, elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă.

Citit 2976 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2013 16:06

4 comentarii

 • postat de Catalin
  Marți, 05 Martie 2013 10:59
  Pai si pozele unde sunt ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Celalalt
  Marți, 05 Martie 2013 01:32
  articolu asta ma face sa ma prapadesc de ras
  0
  0
  Raportează
 • postat de Merlin
  Luni, 04 Martie 2013 19:08
  Daca-i vorba de "blituri orbitoare" si de insusirea "fotografiei de eveniment in doar doua zile" sunt sigur ca nu am pierdut nimic! Doar timpul pt acest mesaj! Aaa! In cele doua zile or fi apucat sa invete cum se face un site cu fotografii ciordite de pe alte site-uri si cum se poate prosti lumea oferind niste servicii pe care nu esti in stare sa le executi personal!
  Ba fratilor! Chiar s-a dus ziarul asta de rapa? Acum inteleg de ce si-au dat demisia de la V.L. persoane extraordinare. Cum pana mea sa-si asocieze numele cu asemenea facatorie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Emilian
  Luni, 04 Martie 2013 17:10
  Ne aratati va rog si noua cateva imagini "perfecte" surprinse din acele unghiuri miraculoase va rog frumos . Un multumesc anticipat .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.