Culmea ironiei: Directorul Electrocentrale Galaţi, datornic la întreţinere
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Culmea ironiei: Directorul Electrocentrale Galaţi, datornic la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cercul slăbiciunilor la Galaţi. APATERM are datorii către Electrocentrale, Electrocentrale s-a înscris la masa credală în procesul insolvenţei, iar APATERM-ul este aproape de desfiinţare. Pe de o parte, APATERM-ul susţine că nu îşi poate plăti datoriile către furnizorul de energie termică, din cauza faptului că populaţia nu îşi plăteşte datoriile la întreţinere la timp, în timp ce conducerea Electrocentrale susţine că datoriile populaţiei reprezintă doar o mică parte din problemă.

"Noi ne-am înscris la masa credală, având de recuperat 349 de milioane de lei. Datoriile populaţiei către APATERM reprezintă doar o mică parte a problemei. Din câte ştiu eu, diferenţa dintre datoriile asociaţiilor către APATERM şi datoriile APATERM către Electrocentrale este de aproximativ 300 de miloane de lei", a explicat directorul Electrocentrale Galaţi.

Director, dar nu acasă

Paradoxal, unul dintre datornicii la întreţinere, este chiar directorul Electrocentrale. Conform tabelului afişat la scara blocului, pentru  luna noiembrie, Tudor Petre are o restanţă de plată de nu mai puţin de 1980,58 de lei. "Datoriile familiei mele îmi sunt puţin străine, deoarece nu eu sunt contabilul în casă. Sunt doar managerul Electrocentrale", ne-a declarat acesta.

Conform datelor obţinute de cotidianul "Viaţa Liberă", asociaţia de proprietari, din care face parte şi directorul Electrocentrale datorează 1.429.314,95 de lei, din care contravaloarea energiei termice este de 884.301,01 lei. De altfel, cea mai veche factură neachitată de asociaţia de proprietari 335 a fost emisă în luna iunie 2004. Mai mult, plăţile efectuate de această asociaţie sunt nejustificat de mici. În luna august a anului 2012 s-a efectuat o singură plată, de 250 de lei, după care nu s-a mai plătit nicio sumă în contul datoriilor înregistrate. În acest moment, pe rolul instanţelor se află un număr de 27 de dosare în diverse stadii de judecată şi au fost puse în executare silită opt sentinţe definitive

Citit 3541 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 08:48

10 comentarii

 • postat de tudor
  Vineri, 01 Februarie 2013 10:06
  Directorul TUDOR Petre si-a platit intretinerea in decembrie 2012 cu chitanta 4902 si in 2013 cu chitanta 4970.
  0
  0
  Raportează
 • postat de elaa
  Joi, 31 Ianuarie 2013 16:07
  A m mai scris ca e o metoda des intilnita ,ca cei cu bani multi sa na/si achite datoriile acolo unde locuiesc.S i la asociatia 130 avem o multime de ,,mahari' care nu au timp sa/si achite intretinerea lunar.Atunci cind ii dai in judecata pentru plata intretinerii plus penalitati,vin la asociatie si fac scandal ,caci ei sint oameni ocupati ,care nu au timp pentru nimicuri de acestea,ei au treburi mult mai importante de facut decit sa vina sa plateasca un rahat de intretinere.Sau am un alt exemplu in asociatie//nu ii dau numele caci e avocat si ma poate da in judecata//care a acut datorii la intretinere ,plus penalitati.Asociatia a intentat proces impotriva lui,a venit a achitat datoria,dar penalitatea nu.PROCESUL merge mai departe.Culmea este ca a fost intrebat daca nu le este rusine sa apara pe lista datornicilor cu 3 salarii de avocati in casa.Stiti ce a raspuns?Ca el aremai multe case//3sau 4,nu mai retin exact// si habar nu avem noi ce greu este sa gestionezi atitea case,si cite cheltuieli solicita aceste case.Va place nu?Nu contest ca sint si administratori care nu sint corecti//aici e de vina si presedintele ,comitetul si chiar locatarii care angajeaza administratori cu niste salarii de nimic,spunind ca fac un,,ghiseft'.Dar pina la urma ajung sa piarda mai mult.Asa au fost rominii invatati de pe timpul comunismului,sa le faca altul treaba,sa aiba grija altul de casa lui.Ei uite ca lucrurile nu mai stau chiar asa.Ai vrut sa fii proprietar,trebuie sa ai si responsabilitati.Pina cind nu se voe face niste legi ,dar care sa fie si aplicate,putem sa facem sapte mii de apaterm,de calorgal,de electrocentrale,caci la nici un an toate vor intra in faliment.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru primul comentator de jos
  Joi, 31 Ianuarie 2013 16:02
  Si am uitat ceva: imi explici si mie de ce trebuie sa mi se puna penalitati la salariul administratorului??? Inteleg penalitati pentru apa, curent, gaze, ca doar lipsa platilor afecteaza furnizorii. Dar daca nu am platit o luna salariul golanului de la adminsitratie, la ce sa se puna penalitati??
  Nu e o suma mare, dar mi se pare aiurea cum dai dintr-un foc 50-100 de lei pe luna doar ca stai la bloc.
  Aici intrand:
  -salariul administratorului=25 lei
  -caldura de pe tevi airna=50 lei
  -pierderi de apa rece pe retea(sau furtul cu "taraita")=20 lei
  Iaca s-a facut milionul, PE NIMIC! O sa ajunga in curand viata la bloc mai scumpa decat la casa!! Cu aceste asociatii cretine care ar trebui sa dispara!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru primul comentator de jos
  Joi, 31 Ianuarie 2013 15:58
  Baiete, apropo de ce zici despre cei care s-au separat cu toate si nu platesc salariul administratorului.
  Imi explici si mie la ce trebuie sa dau eu 25 de lei pe salariul administratorului, care imi mai incaseaza doar curentul pe scara+femeia de serviciu, undeva la 5 lei??
  Deci pentru 5 lei intretinere REALA, trebuie sa platesc de 5 ori pe atat administratorul??
  Ce pisicii mei imi mai administreaza ala ??
  Lumina pe scara si femeia de serviciu. Asta ca sa nu mai spun ca la etajul meu e bezna si curatenia care se face e o spoiala. La ce sa ii dau 25 de lei?? Sau se considera ca daca mi-am pus centrala (in rate pe 5 ani cu credit) sunt vreun bogatas si trebuie sa cotizez si la administratie aiurea??
  Cred ca ar fi vremea DESFIINTARII acestor prostii de asociatii, unde dai bani degeaba aiurea!!
  Mi se pare exagerata suma pentru salariul administratorului!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de DoRmi
  Joi, 31 Ianuarie 2013 15:12
  !!! INCREDIBIL !!! ................ !!! SENZATIONAL !!!

  Ce mare NESIMTIRE !?! .................Ce mare NESIMTIT !?!

  Ce cauti ba, hahalera, in fruntea acestei unitati??? Cine te-a numit ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de diana
  Joi, 31 Ianuarie 2013 10:52
  Rusine,rusine,rusine de trei ori rusine ......si puneti la zid oamenii care au salarii de 7-800 de lei ,cu copii la scoala cu sotii fara munca sau soti fara munca la o varsta cand nu-i mai angajaza nimeni, si care au la intretinere peste 3000 de lei
  0
  0
  Raportează
 • postat de petru
  Joi, 31 Ianuarie 2013 10:24
  Felicitari,Liviule,pt. articol.Asa ne puteti ajuta ,demascand pe acesti nesimtiti cu bani care nu isi platesc datoriile la intretinere...astia sunt cei mai periculosi datornici,toti lucratorii din acest sistem ar trebui obligati sa fie racordati si ei la fel ca toti aceia care tremure de frig ,la aceiasi teva...multi dintre ei si-au bagat centrala si isi bat joc de oamenii care isi platesc intretinera din pensiile mici pe care le primesc ,tinandu-i in frig.
  ASTEPT ALTE NUME in ziarul de maine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @@@
  Joi, 31 Ianuarie 2013 07:36
  Restantieri ca si D-NUL DIRECTOR al Electrocentrale sunt si multi directorasi ai Apaterm. Despre personalul TESA nu mai discutam.Munictorul din canal are [lata la zi deoarece Apaterm ii cere adeverinta de la asociatie, altfel ii blocheaza salariul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de SOLIDARITATEA
  Joi, 31 Ianuarie 2013 07:03
  AZI TIMP DE DOUA ORE DE LA 20 SINDICATUL SOLIDARITATEA INVITA SIDERURGISTII PE RTV GALATI.SUBIECTE FIERBINTI PE CARE NU TREBUIE SA LE RATEZI ,SI DE CE NU SA PUI INTREBARI LA NR -0036802178.
  TE ASTEPTAM.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rau-platnici de profesie, manageri de tot rasul
  Joi, 31 Ianuarie 2013 00:30
  300 de mii de euro datorii la o singura asociatie si fix din aceeaface parte directorul Electrocentrale. Nu te umfla rasul? Nu cumva au si apa calda si caldura in conditiile in care au datoriile astea? Nu cumva directorul Electrocentrale are centrala si de fapt el are datorii asa de mari fiindca n-a mai platit de ani buni curentul de pe scara, femeia de serviciu, liftul si,evident, administratorul de la asociatie? Iar bietul administrator, tratat cu sctir si neplata de alti vecini de-ai directorului, si-a bagat si el picioarele si a platit de cat a avut bani: la Electrica, sa nu le ia curentul de pe scara, pe el insusi si la revedere!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.