Campanie VL "Tu ştii ce face administratorul tău?" Chiriaşii Primăriei au restanţe de 2,4 milioane de euro

Campanie VL "Tu ştii ce face administratorul tău?" Chiriaşii Primăriei au restanţe de 2,4 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unii rău-platnici nu şi-au mai plătit datoriile din anul 2004 * Ei nu pot fi evacuaţi decât după o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei * Primăria a deschis sute de procese, dar magistraţii sunt îngăduitori


Principalul motiv pentru care Apaterm are probleme grave este cauzat de faptul că societatea nu a reuşit să încaseze sume uriaşe de la populaţie, sume care ulterior s-au transformat în datorii către Electrocentrale sau către alţi furnizori. Vinovaţi pentru această situaţie sunt deopotrivă administratorii asociaţiilor de proprietari, proprietarii de apartamente, dar şi chiriaşii Primăriei.

Conform datelor statistice, în acest moment 2.650 de apartamente aparţinând Primăriei Galaţi au fost închiriate către persoane fizice. Conform Biroului de Presă al municipalităţii, chiriaşii au de plătit la întreţinere nu mai puţin de 10.064.000 lei, adică aproximativ 3.773 de lei per apartament. Nu toţi cei care au închiriat apartamente de la Primărie sunt datori la întreţinere. În zilele următoare, "Viaţa liberă" va prezenta cazul unei familii care, în ciuda gravelor probleme, îşi plăteşte dările la timp. În schimb, există oameni care nu şi-au mai plătit datoriile încă din anul 2004.

"Conform bazei de date a serviciului spaţiu locativ, care a strâns aceste cifre de la administratori, datoriile chiriaşilor Primăriei se ridică la suma de 10.064,.00 lei, sumă ce reprezintă doar o fracţiune din suma totală datorată de asociaţiile de proprietari, ce se ridică la aproximativ 160.000.000 de lei", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Conform acestuia, municipalitatea se află în imposibilitatea de a-i evacua pe rău-platnici, deoarece judecătorii, de cele mai multe ori, se arată îngăduitori cu aceştia. "Primăria are acţionaţi în instanţă sute de chiriaşi, datornici fie la întreţinere, fie la chirie, fie la amândouă. De-abia după o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, chiriaşul rău-platnic poate fi evacuat", a mai explicat Mihai Costache.

În acest moment, zeci de blocuri din Galaţi nu mai sunt alimentate cu apă caldă menajeră sau primesc apă rece de la cisternă, din cauza datoriilor imense. Mai mult, din cauza faptului că legea este de aşa natură încât chiriaşii rău-platnici nu pot fi constrânşi în niciun fel să părăsească apartamentele, peste 4.000 de persoane sunt pe listele de aşteptare ale Primăriei pentru o locuinţă.

Citit 1728 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.