UPDATE Femeia care era în comă în urma unei liposucţii a murit

UPDATE Femeia care era în comă în urma unei liposucţii a murit
foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE ORA 19.50 - Irina Ciuraru, care în urmă cu trei săptămâni a făcut o operaţie de liposucţie la clinica doctorului Călin Doboş, a murit în această seară, în jurul orei 18.00. 


UPDATE ORA 10.20 - Femeia care era în comă în urma unei liposucţii este în moarte clinică

Potrivit primelor informaţii, Irina Ciuraru, brăileanca de 36 de ani, care în urmă cu trei săptămâni a facut o operaţie de liposucţie la clinica doctorului Călin Doboş a intrat azi dimineaţă în moarte clinică.

Femeia se afla de mai multe zile în comă, după ce medicii gălăţeni i-au pus diagnosticul de septicemie cauzată de insuficienţă multiplă de organ.

 


O brăileancă de 36 de ani se zbate între viaţă şi moarte, după o intervenţie efectuată la o clinică privată din Galaţi * Colegiul Medicilor Galaţi a fost sesizat de familia tinerei şi a deschis o anchetă


Irina Ciuraru este o brăileancă de 36 de ani care în urmă cu circa trei săptămâni a încercat să îşi recapete silueta cu ajutorul tehnicilor de chirurgie estetică. A ales pentru asta o cunoscută clinică din Galaţi, dar pentru că a vrut să le facă rudelor o surpriză, le-a spus că pleacă la munte.

La clinica pe care a ales-o pentru a scăpa de kilogramele în plus, femeia nu ar fi stat decât câteva ore, după intervenţia de extragere a surplusului de grăsime, iar apoi s-a întors acasă. Acolo a dezvăluit familiei că se supusese unei operaţii de înfrumuseţare. „Ne-a spus abia după ce s-a operat că a vrut să ne facă o surpriză. Ne-a spus tot. Cum s-a dus la clinică, unde medicul i-a făcut o scanare, fără ecografie sau tomografie, ca ea era sănătoasă tun. Nu a ţinut-o internată, doar două, trei ore a stat la clinică, după care, dacă a văzut-o că e pe picioare şi se mişcă singură, i-a dat voie să plece acasă. Încă din prima seară s-a simţit rău. A doua zi a mers la control, a zis că e bine, i-a făcut un calmant, după calmant a fost OK. A treia zi la fel, dar a patra zi nu a mai suportat şi s-a dus iar la control. Avea dureri groaznice. S-a dus la acelaşi medic şi el i-a spus să facă o tomografie. Când a venit aici, domnul doctor Firescu a găsit-o cu septicemie. Îi perforase intestinul. A dat repede să termine treaba şi cum ea avea o plagă mai veche, de vreo 20 de ani, de la o apendicită, i-a rupt maţele”, susţine fratele Irinei, Daniel Ciuraru. Familia tinerei, care de 19 zile se află internată în secţia ATI a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, susţine că aceasta a plătit 4.500 de euro pentru operaţia de liposucţie.

Irina este acum în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Ei se feresc însă să spună, deocamdată, dacă operaţia de înfrumuseţare a fost cea care a cauzat înrăutăţirea stării de sănătate a femeii. „Diagnosticul pus în cazul acestei paciente este de insuficienţă multiplă de organ, cea ce presupune că sunt afectate mai multe organe. La ora actuală, starea este foarte gravă şi prognosticul rezervat. Bolnava este sub tratament şi monitorizare complexă. Facem eforturi susţinute pentru a o menţine în viaţă”, a declarat dr. Nicoleta Lupu, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Cei care ar trebui să decidă dacă în acest caz medicul care a făcut intervenţia a greşit sunt reprezentanţii Colegiului Medicilor. Forul a fost luni sesizat de familia tinerei paciente. „Vom demara o anchetă şi vom pune la dispoziţia familiei cât şi a tuturor organelor de anchetă care ne vor solicita toate documentele medicale şi medico-legale ale pacientei. Trebuie spus că medicul care a făcut intervenţia, chiar dacă activează în sistemul privat, se supune aceloraşi reglementări ca şi cei din sistemul public”, a precizat dr. Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Conform legii, dacă se va dovedi că cele sesizate sunt adevărate, medicul respectiv riscă o sancţiune care poate varia de la mustrare la retragerea dreptului de practică. Aceasta din urmă poate fi aplicată pe un termen determinat sau definitiv.

Citit 16379 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.