Marşul transportatorilor, programat astăzi pe străzile Galaţiului, a fost anulat

Marşul transportatorilor, programat astăzi pe străzile Galaţiului, a fost anulat

Foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Peste 150 de microbuze şi autocare care circulă pe traseele judeţene şi interjudeţene urmau să mărşăluiască marţi pe principalele artere din municipiul Galaţi, însă protestul a fost anulat în urma unei decizii a primarului Marius Stan, susţinută de Poliţia Rutieră, potrivit căreia marşul ar fi paralizat traficul urban. Transportatorii rutieri de persoane, judeţeni şi interjudeţeni, cărora li s-a oferit în schimb posibilitatea de a picheta Palatul Prefecturii, sunt nemulţumiţi de viitorul incert la care pare să-i fi condamnat Guvernul.

Pot susţine proteste paşnice la Prefectură

"Primarul Marius Stan, la recomandarea Poliţiei Rutiere, le-a permis operatorilor de transport judeţean şi interjudeţean doar să susţină pichetări cu aproximativ 50 de participanţi pe platoul din faţa sediului Prefecturii", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.
Dezamăgiţi, transportatorii au luat în considerare posibilitatea ca, în paralel cu pichetarea de la Prefectură, să nu efectueze marţi decât curse speciale pentru abonaţii din judeţ şi curse convenţie, însă nu au comunicat o decizie până la închiderea ediţiei.

Au cumpărat microbuze noi, deocamdată degeaba

Transportatorii rutieri de persoane sunt nemulţumiţi deoarece, deocamdată, soarta lor este mai incertă decât numele viitorului Papă. Autorităţile de la Bucureşti urmau să organizeze în această perioadă licitaţia de atribuire a traseelor judeţene şi interjudeţene pentru următorii ani, dar procedurile au fost suspendate şi nu se ştie când vor fi reluate.

„Noi ne-am pregătit pentru licitaţii – la nivel naţional, s-au investit peste 300 de milioane de euro în parcurile auto – pe baza criteriilor de selecţie stabilite din 2012 şi ne-am trezit că unele criterii şi, implicit, procedura de atribuire a traseelor au fost suspendate de instanţele de judecată. Noi am semnalat de mult timp faptul că unele criterii nu sunt în regulă, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Acum, lipsa unui orizont ne creează instabilitate, avem rate de plătit. Îi cerem Guvernului să grăbească procedurile de atribuire a traseelor judeţene şi interjudeţene sau să prelungească actualele programe de transport”, a afirmat Sorin Amarinei, de la Tegal Trans.
„Licenţele noastre de operare expiră la 30 aprilie şi, până atunci, autorităţile trebuie să ia o decizie, oricare ar fi ea”, spune şi Gheorghe Dumitru, de la Dumony.
El este, de altfel, unul dintre operatorii care au contestat în instanţă două dintre criteriile de selecţie - firmele aflate în insolvenţă să fie depunctate şi, respectiv, societăţile cu datorii la bugetul de stat să nu poată participa la licitaţia traseelor - şi a câştigat.

Citit 2395 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 23:12

4 comentarii

 • postat de AM FUGIT LA TREN , PA Miercuri, 13 Februarie 2013 11:48 Link la comentariu
  0
  0

  DUMITRE DA SALARII LA SOFERI NU AI DAT DE VREO CATEVA LUNI ,AUTOBUZUL GL-TECUCI MERGE MAI MULT GOL,MULTI NAVETISTI SAU DUS LA TREN CA ESTE LA JUMA DE PRET,CALATORII TAI DE OCAZIE SUNT INJURATI DE NAVETISTI TOLERATI DE SOFERI ,ESTE UNU PE SCHIMBUL B CARTE STA MEREU IN FATA PE BANCA DIN DR CQARE SE IA MEREU DE CALATORI SI SARE LA BATAIE....ASTEA NU SUNT CONDITII DE TRANSPORT CIVILIZATE PT CA TRANSPORTI SALBATICI DE NEANDERTHAL BETIVANI ,BILETUL LA TINE ESTE CU UN LEU MAI IEFTIN DECAT LA MICROBUZ SI CINE STA S-A ASTEPTE AUTOBUZUL PT A ECONOMISI UN LEU?COTEA STA ,SI DACA MERGE CU AUTOBUZUL TREBUIE SA SUPORTE INJURIILE GOLANILOR DIN EL, MACAR NAVETISTI DACA AVEAI PT CA EI ERAU BAZA DA MULTI AU FUGIT LA TREN SI INCET INCET TREC APROAPE TOTI , MOTIVUL...NU SA PUS NIMIC LA SALARIU TIMP DE 5 ANI..TU AI SCUMPIT CONSTANT ABONAMENTELE IN DOI TREI ANI AI PUS IN PLUS APROAPE 80-90 LEI.CONSECINTA SE VEDE,TRENUL CASTIGA DIN ECUATIA ASTA

  Raportează
 • postat de DoRmi Marți, 12 Februarie 2013 19:57 Link la comentariu
  0
  0

  Pai cum sa nu amane acest protest, cica la recomandarea Politiei rutiere???
  Bine, dom'le Primar, a fost o recomandare ... nu o impunere!?! Nici macar o solicitare!?! Bre, bre, bre ...
  Stiu ca o mana spala pe alta ... Inteleg c-ai anulat protestul ... Dar spune-ne, tu al cui "obraz" ai spalat?!? Aveai obligatii mari ???
  Mai ... mai ... mai !!!

  Raportează
 • postat de cfr Marți, 12 Februarie 2013 19:34 Link la comentariu
  0
  0

  asa este eu am plecat la tren din toamna,si dau pe abonament 110 lei la tren fata de 218 la autobuz ,diferenta dubla

  Raportează
 • postat de navetistu Marți, 12 Februarie 2013 15:44 Link la comentariu
  0
  0

  domnule Dumitru ,da mai puni bre inca un milion la abonati di pi ruta gl.tecuci,ci ai sa faca naveta babili din piata,care se duc cu zarzavat,deja ti-a plecat la tren multi navetisti din cauza pretului exorbitant la abonamente si or sa plece si mai multi navetisti de la combinat pt ca astia nu da nimic la salariu,la tine este mai scump cu 110 lei pe luna abonamentul decat la tren ,cred ca daca nu ieftinesti un pic va pleca toti la tren

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.