Marşul transportatorilor, programat astăzi pe străzile Galaţiului, a fost anulat
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Marşul transportatorilor, programat astăzi pe străzile Galaţiului, a fost anulat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 150 de microbuze şi autocare care circulă pe traseele judeţene şi interjudeţene urmau să mărşăluiască marţi pe principalele artere din municipiul Galaţi, însă protestul a fost anulat în urma unei decizii a primarului Marius Stan, susţinută de Poliţia Rutieră, potrivit căreia marşul ar fi paralizat traficul urban. Transportatorii rutieri de persoane, judeţeni şi interjudeţeni, cărora li s-a oferit în schimb posibilitatea de a picheta Palatul Prefecturii, sunt nemulţumiţi de viitorul incert la care pare să-i fi condamnat Guvernul.

Pot susţine proteste paşnice la Prefectură

"Primarul Marius Stan, la recomandarea Poliţiei Rutiere, le-a permis operatorilor de transport judeţean şi interjudeţean doar să susţină pichetări cu aproximativ 50 de participanţi pe platoul din faţa sediului Prefecturii", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Dezamăgiţi, transportatorii au luat în considerare posibilitatea ca, în paralel cu pichetarea de la Prefectură, să nu efectueze marţi decât curse speciale pentru abonaţii din judeţ şi curse convenţie, însă nu au comunicat o decizie până la închiderea ediţiei.

Au cumpărat microbuze noi, deocamdată degeaba

Transportatorii rutieri de persoane sunt nemulţumiţi deoarece, deocamdată, soarta lor este mai incertă decât numele viitorului Papă. Autorităţile de la Bucureşti urmau să organizeze în această perioadă licitaţia de atribuire a traseelor judeţene şi interjudeţene pentru următorii ani, dar procedurile au fost suspendate şi nu se ştie când vor fi reluate.

„Noi ne-am pregătit pentru licitaţii – la nivel naţional, s-au investit peste 300 de milioane de euro în parcurile auto – pe baza criteriilor de selecţie stabilite din 2012 şi ne-am trezit că unele criterii şi, implicit, procedura de atribuire a traseelor au fost suspendate de instanţele de judecată. Noi am semnalat de mult timp faptul că unele criterii nu sunt în regulă, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Acum, lipsa unui orizont ne creează instabilitate, avem rate de plătit. Îi cerem Guvernului să grăbească procedurile de atribuire a traseelor judeţene şi interjudeţene sau să prelungească actualele programe de transport”, a afirmat Sorin Amarinei, de la Tegal Trans.

„Licenţele noastre de operare expiră la 30 aprilie şi, până atunci, autorităţile trebuie să ia o decizie, oricare ar fi ea”, spune şi Gheorghe Dumitru, de la Dumony.

El este, de altfel, unul dintre operatorii care au contestat în instanţă două dintre criteriile de selecţie - firmele aflate în insolvenţă să fie depunctate şi, respectiv, societăţile cu datorii la bugetul de stat să nu poată participa la licitaţia traseelor - şi a câştigat.

Citit 2877 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.