Taximetristul acuzat de crimă a spus instanţei că a crezut că victimele sale erau broaşte ţestoase

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Taximetristul Ionuţ Nicolae, acuzat că a ucis două tinere din Braşov, a declarat, luni, în faţa instanţei, că le-a omorât pe cele două fete deoarece credea că sunt nişte broaşte ţestoase, potrivit mamei uneia dintre victime, care s-a aflat în sala de judecată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avocatul lui, Văduva (n.r. - Ovidiu Văduva), a cerut să îl elibereze pe monstrul ăsta, pe criminalul ăsta în serie. Cică e bolnav şi că ia tratament de când era copil. Cum e posibil? A zis că le-a omorât pentru că avea halucinaţii şi a crezul că sunt broaşte ţestoase", a declarat presei mama Vasilicăi Mihai, Maria Stoica, la ieşirea din sala de judecată.

Ionuţ Nicolae a fost audiat timp de patru ore de către magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov.

Avocatul lui Nicolae, Ovidiu Văduva, a refuzat să facă declaraţii presei pe motiv că este obosit. Totuşi, a negat că ar fi cerut eliberarea clientului său, precizând că s-a luat în discuţie această posibilitate.

"Nu am cerut să fie eliberat. S-a discutat acest lucru şi instanaţa va hotărî. Nu am cerut nici eu, nici clientul meu. În cursul judecăţii, practic se verifică starea de arest la fiecare 60 de zile. Deci practic a fost o verificare. Nu se mai cere ceva în plus. Alte declaraţii nu vă mai pot da, pentru că am stat cinci ore în sală şi sper să înţelegeti", a declarat Văduva.

De asemenea, avocata familiei Mihai, Maria Băncilă, a spus că avocatul taximetristului a adus mai multe certificate medicale pentru a dovedi că Ionuţ Nicolae este bolnav.

Maria Stoica a povestit că presupusul ucigaş al fiicei sale a recunoscut faptul că a şantajat familiile celor două fete, însă nu îşi mai aminteşte ce a făcut după ce le-a omorât pe cele două tinere.

"A înţepat-o prin burtă pe Vasilica şi zice că nu-şi aminteşte. A învelit-o a doua zi cu o pătură. Le-a lăsat trei luni de zile acolo şi după aceea le-a transportat în altă parte. L-am întrebat de ce m-a chemat la biserică să ne întâlnim. Şi mi-a spus că mi-a trimis Vasilica 150 de euro, dar i-am spus că nu vrea să iau niciun ban până nu o văd pe fata mea. A omorât-o pentru că Vasilica era mai tăioasă şi i-a cerut banii înapoi şi că la un moment dat s-a enervat şi i-a dat cu pioletul în cap, de trei ori", a adăugat femeia.

Următorul termen de judecată va fi în 30 martie, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au judecat, luni, în şedinţă secretă, procesul taximetristului Ionuţ George Nicolae, acuzat de uciderea a două tinere, între care fiica prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Gabriel Motrună.

Procesul a început în jurul orei 13.00, iar Ovidiu Văduva, avocatul taximetristului, a cerut instanţei judecarea cauzei în şedinţă publică, susţinând că bărbatul nu are nimic de ascuns. La rândul său, Iancu Mândru, avocatul familiei Motrună, a cerut ca şedinţa să aibă caractert secret, iar solicitarea acestuia a fost admisă.

La proces, a fost adus şi Ionuţ George Nicolae, şi s-au aflat şi părinţii Vasilicăi Mihai, una dintre victime.

La începutul procesului, magistratul care judecă dosarul a precizat că familiile celor două tinere ucise au solicitat câte 400.000 de lei drept daune morale şi 25.000 de euro daune materiale.

Tribunalul Bacău a emis, în 24 iulie 2008, un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele lui Ionuţ George Nicolae, pentru uciderea Vasilicăi Mihai (22 de ani) şi a Mădălinei Ortansa Motruna (18 ani), fiica prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, maior Gabriel Motrună.

Potrivit Parchetului, bărbatul este acuzat că în anul 2007 le-a ucis pe cele două tinere şi a închiriat în Bacău o casă unde a ascuns cadavrele.

"În ultima perioadă, bărbatul nu a plătit chiria, iar proprietarii au vrut să-l evacueze. Când au venit să facă curat în casă, proprietarii au găsit un sac cu obiecte ale tânărului, pline de sânge, precum şi saci de plastic, murdari de sânge. Ulterior, proprietarii au găsit, în magazie, două colete care emanau miros de cadavru, motiv pentru care au anunţat Poliţia", precizau anchetatorii băcăuani.

Tânărul acuzat că le-a ucis pe cele două fete din Braşov şi-a recunoscut fapta şi a relatat cu lux de amănunte, judecătorilor Tribunalului Bacău, cum a comis crimele. El a relatat şi cum, atunci când erau în agonie, i s-a făcut milă de ele şi a încercat să le aline suferinţa, iar când le-a îngropat a spus o rugăciune şi a aprins lumânări.

Prima înfăţişare în procesul taximetristului George Ionuţ Nicolae a avut loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov în 18 februarie, când inculpatul a solicitat un nou termen de judecată pentuâru a-şi angaja un avocat. Instanţa a acceptat cererea şi a fixat un nou termen pentru data de 9 martie, iar Nicolae a primit un avocat din oficiu, Ovidiu Văduva fiind angajat pentru a-l reprezenta în instanţă. Văduva este cel care l-a apărat şi pe Alexandru Diaconescu, acuzat de dubla crimă dintr-o farmacie din Braşov în 2004.

George Ionuţ Nicolae, în vârstă de 27 de ani, este acuzat de omor calificat şi deosebit de grav asupra tinerelor Vasilica Mihaela Mihai (22 de ani) şi Mădălina Ortansa Motrună (18 ani) - fiica prim-adjunctului şefului ISU Braşov, maiorul Gabriel Motrună, precum şi de tâlhărie şi înşelăciune.

Citit 1344 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.