Gaşca lui "Lulu" a ajuns după gratii după ce a furat sute de tone de cocs şi a bătut 116 agenţi de pază

Gaşca lui "Lulu" a ajuns după gratii după ce a furat sute de tone de cocs şi a bătut 116 agenţi de pază
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au emis mandate de arestare pe numele a şase gălăţeni acuzaţi că furau cocs din vagoanele ce treceau pe calea ferată din zona „Cătuşa”. Cei şase, Ali Daniel Zamfir, zis „Lulu”,  Gicu Dobrin, zis „Bodo”, Costel Obreja, zis „Copilul”, Sorin Potereanu, zis „Indianul, Alexandru Popa, zis „Roşcăţel” şi Marian Cristian Penu, au atacat decizia judecătoriei, dar nu au avut câştig de cauză nici la Tribunal, aşa că vor sta după gratii cel puţin 29 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au administrat probe şi au arătat că cei şase inculpaţi au fost surprinşi în repetate rânduri, în anul 2012, de agenţii de pază ai WBC pe terasamentul căii ferate din zona Cătuşa. Modul de operare era destul de simplu. Forţau sistemele de asigurare de la vagoane, determinând astfel căderea cocs-ului pe terasamentul căii ferate. Nemulţumiţi de faptul că au fost surprinşi de agenţii de pază, precum şi pentru că aceştia din urmă nu erau dispuşi să le tolereze activitatea infracţională, inculpaţii au început să îi ameninţe şi să-i insulte pentru a-i constrânge astfel să-i ajute la furat.

Agenţii de pază nu s-au lăsat însă intimidaţi şi au continuat să supravegheze zona. Cu toate acestea gaşca lui „Lulu” a reuşit să fure 389 de tone de cocs, forţând sistemele de asigurare de la 184 de vagoane. În încercarea de a proteja vagoanele cu cocs şi de a stopa fenomenul infracţional, 116 agenţi de pază de la WBC au fost bătuţi de hoţi, suferind diferite leziuni traumatice. Membrii grupării sunt acuzaţi şi că au distrus trei maşini aparţinând firmei de pază de pe platforma siderurgică, creînd un prejudiciu de peste 20.000 de lei.

Acum, cea mai mare parte a grupului a ajuns după gratii. Procurorii continuă însă cercetările pentru a stabili dacă în furtul de cocs au mai fost implicate şi alte persoane în afara celor şase deja arestate. De asemenea, cercetările sunt continuate şi  în cazul distrugerilor de maşini.

Citit 5566 ori Ultima modificare Joi, 21 Februarie 2013 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.