Radu Macovei împlineşte astăzi 70 de ani. Un uriaş „La mulţi ani”!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă Radu Macovei n-ar fi existat, nici "Viaţa liberă" nu ar fi existat. Astăzi, când domnul Macovei împlineşte 70 de ani (nici nouă nu ne vine să credem!), ne oprim pentru o clipă din goana după senzaţional şi ne gândim, cu drag şi recunoştinţă, la cel care ne-a ajutat să devenim ziarişti. „Viaţa liberă” înseamnă dragoste pentru oameni, echilibru şi calitate. Sunt trăsături ale Omului Radu Macovei, pe care le-a imprimat acestui ziar şi care au devenit definitorii pentru cotidianul cel mai longeviv al Galaţiului. Concurenţa, permanentă şi binevenită, nu a făcut decât să pună şi mai bine în valoare aceste calităţi.

Vameşul imperturbabil al scrisului

De la Dimofte Bourceanu şi Mariana Iliescu încoace, generaţii de jurnalişti s-au format la "Viaţa liberă". Şi, indiferent unde au ajuns astăzi, toţi au cuvinte frumoase despre Radu Macovei. Iată ce ne scrie una dintre jurnalistele echipei de început a "Vieţii libere", Magdalena Manea Ionescu, din Woodbridge - Ontario: ”Radu Macovei rămâne vameşul impasibil şi imperturbabil al scrisului meu de început. Este cel care mi-a cerut o viză a elocinţei în paşaportul ideilor, mi-a răvăşit ambiţiile şi impacienţa tinereţii, înainte de a-mi da permisiunea de-a le fi turnat pe toate în plumb. Îi mulţumesc pentru a mă fi format ca gazetar şi îi urez din toată inima un uriaş La Mulţi Ani!”.

Singura ştire a zilei de 1 martie

Dar nu doar despre gazetărie e vorba... Radu Macovei este omul pe care nu ai cum să-l uiţi şi nu ai cum să nu-l iei ca reper. Din New Ross, Irlanda, Gabriela Cimpoca ne trimite alte gânduri frumoase: ''Dacă peştişorul de aur de serviciu m-ar întreba astăzi ce dorinţă am, aş spune, fără să stau pe gânduri, că aş vrea să fiu, măcar pentru câteva minute, lângă voi! Sărbătorind, ca-n vremurile bune, ziua şefului, singura zi din an când mă durea la bască de tot şi de toate şi când singura ştire a zilei era aniversarea domnului Macovei! Mi-e dor de voi, de noi, în vremurile bune, când eram tineri şi frumoşi, nebuni de legat şi zăpăciţi cu acte în regulă, iar şefu' ne privea cu îngăduinţă şi ne accepta aşa cum eram! La mulţi ani, şefu', să fiţi sănătos şi să trăiţi în linişte! Promit că la aniversarea de 80 de ani am să fiu acolo, ca să recuperez toţi anii ăştia în care am lipsit, pentru că aşa a fost să fie! Cu ocazia asta, declar public, fără ezitare: Vă iubesc!''.

Cu toţii vă iubim, domnule Radu Macovei, chiar dacă nu mai avem atât de des prilejul de a vă arăta acest lucru. La mulţi ani, fericiţi!

Citit 5782 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 09:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.