Legea bunului plac! Poliţia Locală face controale în numele DNA-ului!

Legea bunului plac! Poliţia Locală face controale în numele DNA-ului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Textul următor nu este un pamflet. Porneşte de la o situaţie reală, în care Poliţia Locală din Galaţi a înţeles să se substituie Poliţiei Economice, Gărzii Financiare şi altor organe competente de control ale statului. Plecând de la o situaţie neplăcută pentru ei, poliţiştii locali au ales să se creadă un fel de Dumnezei şi să aplice legea după bunul lor plac.

Poliţiştii locali - păzitorii economiei

Nelu Mocanu este patronul SF TEX, importatorul oficial al mărcii Mercedes în Galaţi. Din nefericire pentru el, a ales să-şi amplaseze show-room-ul şi service-ul vizavi de Poliţia Locală. Acest lucru a reprezentat o adevărată palmă dată celor ce ar trebui să se ocupe, în special, de ordinea publică în oraş. Motivul? Show-room-ul are în faţă o parcare, unde sunt expuse mai multe modele de maşini scoase la vânzare.

"Am ales să parchez maşinile noi acolo, deoarece, de-a lungul timpului, angajaţii Poliţiei Locale îşi parcau maşinile personale în faţa show-room-ului, uneori chiar şi pe două  benzi, blocând practic accesul clienţilor", ne-a spus acesta.

Pornind de la premisa că Nelu Mocanu a greşit, având în vedere că legea interzice reclama neplătită pe domeniul public, ajungem la următoarea situaţie. Poliţiştii locali, rămaşi fără locuri de parcare, s-au apucat să-i facă şicane.

"Luni dimineaţă au venit la secretariat doi agenţi, care au spus că au fost trimişi de şeful lor, un domn Popescu, a cărui soţie lucrează la DNA, spunându-mi că vor să facă un control. În momentul în care le-am cerut actele, care să şi justifice acţiunea de control, au spus că se vor întoarce", a povestit Nelu Mocanu.

Perseverenţi, a doua zi, agenţii s-au întors.

"Au venit cu o delegaţie, privind controlul la societăţile comerciale, valabilă între 1 şi 28 februarie. În momentul în care i-am întrebat exact ce vor să controleze, mi-au spus că vor să vadă actele de provenienţă a mărfii. În acel moment, la mine în birou era un fost poliţist de la Economic, iar acesta le-a explicat în termeni foarte civilizaţi că sunt obraznici. Le-am spus că refuz acest control, deoarece nu vând castraveţi în piaţă. Un autoturism, aflat la vedere, expus spre vânzare, într-un show-room autorizat, trebuie controlat de cu totul şi cu totul alte organe. Drept pentru care, au plecat", a mai spus patronul SF TEX.

Amenzi lipite pe pereţi

După cum scriam mai sus, poliţiştii locali sunt perseverenţi. În ziua următoare s-au întors cinci agenţi, care au tapetat unul dintre pereţii firmei cu amenzi.

"De trei ani de zile îşi bat joc de noi. Pur şi simplu, m-am săturat. Dacă eu, care deţin totuşi o firmă suficient de mare, păţesc aşa ceva, îmi este groază să mă gândesc ce păţesc tarabagiii care vând legume în piaţă", a mai spus patronul.

Pe de altă parte, acesta a mai avut un exemplu relevant pentru locul unde se opresc competenţele poliţiştilor locali.

"Am un incident filmat anul trecut chiar în poarta firmei. Un individ a venit să-şi repare maşina la noi. Angajaţii mei au observat că omul era drogat. Drept pentru care au refuzat să-i permită accesul în interiorul firmei. Atunci omul a parcat autoturismul în faţa intrării şi a început să deranjeze ordinea publică. M-am dus atunci direct la directorul Poliţiei Locale, având în vedere că agenţii de la Locală se uitau la scandal ca la urs şi l-am rugat să rezolve situaţia. Directorul Poliţiei Locale mi-a spus că nu este competenţa lor. Drept pentru care, pe banii mei, am chemat firma ce ne asigură paza, pentru a-l îndepărta pe respectivul individ", a povestit Mocanu. "În 21 de ani am avut parte de sute de controale, de la toate organele statului. Nicăieri nu am văzut însă atâta aroganţă ca la acest ultim control. Probabil că dacă au fost trimişi de domnul doamnei Popescu de la DNA au crezut că mă sperie", a mai spus Nelu Mocanu.

"Vreau doar să nu mai păţească şi alţii ce am păţit eu", a mai adăugat acesta.

 

 

 

Citit 9225 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 09:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.