Facilităţi schimbate în transportul cu mijloacele Transurb. Adio, abonamente gratis pentru pensionari!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Facilităţi schimbate în transportul cu mijloacele Transurb. Adio, abonamente gratis pentru pensionari!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numai elevii şi studenţii vor mai beneficia de abonamente lunare, la preţ redus, restul facilităţilor în transportul cu mijloacele Transurb se acordă pe bază de bilet!


Prin votul aleşilor locali, începând de astăzi se schimbă modul de acordare a facilităţilor în transportul cu mijloacele Transurb. Astfel, pensionarii cu vârsta peste 65 de ani nu vor mai beneficia lunar de abonament gratuit pe toate liniile, ci de 30 călătorii gratuite pe bază de bilet. Pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 350 de lei pe lună, precum şi pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de legile speciale nu vor mai avea lunar abonament gratuit pe o linie, ci 20 de călătorii gratuite pe bază de bilet. Şomerii vor primi, lunar, 10 călătorii gratuite pe bază de bilet.

În schimb, elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat vor beneficia, lunar, de abonament la preţ redus cu 50 la sută pe o linie. Biletele de transport pentru categoriile de persoane care beneficiază de facilităţi vor fi diferenţiate prin grija operatorului de transport, iar eliberarea călătoriilor gratuite se va face trimestrial de către SC Transurb SA Galaţi.

Municipalitatea estimează că, prin acordarea de călătorii gratuite pe bază de bilet, se va realiza, în următoarele zece luni ale anului, o economie la bugetul local de 8.231.846 de lei.

Deşi proiectul de hotărâre a stârnit dezbateri în Consiliul Local şi au existat propuneri de modificare a lui, primarul Marius Stan a fost de neînduplecat: „Considerăm că 30 de călătorii pentru pensionari reprezintă un cuantum corect. Această etapă este una intermediară celei finale, când vom ajunge la monitorizarea completă a transportului în comun, când toţi cei care vor călători cu mijloacele de transport vor avea carduri, iar cei care beneficiază de gratuităţi vor avea încărcate pe card numărul de curse hotărât în Consiliu şi atunci o să vedeţi cu surprindere că unii circulă şi mai puţin”, a declarat Stan.

La şedinţa Consiliului Local de ieri s-a înregistrat şi prima „fisură” în armonia USL. Grupul PSD s-a abţinut la un proiect de hotărâre susţinut de primarul Marius Stan, proiect care viza realizarea unor investiţii de viitor. Vom reveni cu amănunte.

    

Citit 6286 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.