Gălăţean urmărit general, prins la Brăila, după doi ani de căutări

Gălăţean urmărit general, prins la Brăila, după doi ani de căutări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Urmăritul general Iulian Şopârlă (53 de ani) are de executat trei mandate, de câte 12 ani de închisoare fiecare  * Filmul prinderii lui Şopârlă şi declaraţiile acestuia le puteţi vedea aici * Şopârlă a fost prins la Brăila, unde se ascundea într-un apartament închiriat, după ce, fiindu-i revocată suspendarea executării pedepsei, nu s-a întors în penitenciar *

„Viaţa liberă” a mai scris despre cazul Iulian Şopârlă: „«Iulian Şopârlă nu mai figurează în baza noastră de date ca fiind o persoană care nu s-a întors după expirarea termenului de întrerupere a pedepsei. Judecătorii i-au suspendat hotărârea prin care avea voie să părăsească locul de detenţie, aşa că el a fost dat în urmărire generală din această cauză», explică Geanina Crăciun, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi” - acesta este un fragment din textul „Urmăriţii fără urmă”, al Teodorei Miron, apărut în „Viaţa liberă” de vineri, 27 februarie.

Gălăţeanul locuia într-un apartament închiriat în Brăila, „pe numele lui Judecătoria Galaţi emiţând trei mandate de executare a câte 12 ani închisoare, pentru înşelăciune, fals şi uz de fals - fapte comise în perioada 2001-2002”, explică Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Galaţi, subliniind faptul că Şopârlă nu mai era urmărit, în acest moment, pentru faptul că nu se întorsese la timp în închisoare, ci pentru cele trei cauze descrise mai sus.

Urmărit de doi ani

„În calitate de administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi, Iulian Şopârlă a emis file cec fără acoperire în contul bancar, prejudiciind mai multe firme din Galaţi şi din ţară cu suma totală de 230.000 de lei.

Deoarece s-a sustras executării pedepselor, pe 2 mai 2007, Inspectoratul Poliţiei Judeţene Galaţi a solicitat urmărirea la nivel naţional a condamnatului, în vederea depistării şi încarcerării”, declară Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brăila.

Resemnat, Şopârlă recunoaşte (în înregistrarea pusă la dispoziţie de I.P.J. Brăila) că ştia că este urmărit pentru înşelăciune. Filmul prinderii lui şi declaraţiile făcute de gălăţean pot fi urmărite pe www.viata-libera.ro.

Vă reamintim că Şopârlă este doar unul dintre cei cinci urmăriţi care nu s-au mai întors la închisoare, după ce le-a expirat termenul de suspendare a executării pedepsei. Despre ceilalţi patru nu avem, deocamdată, nicio veste…

Citit 1859 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.