Concluziile controlului Gărzii de Mediu: În judeţul Galaţi există şase sonde cu injecţie de apă

Concluziile controlului Gărzii de Mediu: În judeţul Galaţi există şase sonde cu injecţie de apă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petrom respectă normele de mediu pentru activităţile pe care compania le desfăşoară în zona Schela – Independenţa – Slobozia Conachi, aceasta a fost concluzia comisarilor Gărzii de Mediu după controlul efectuat luni.

Potrivit raportului înaintat de către Garda de Mediu către Prefectură, în perimetrul verificat nu se realizează exploatarea gazelor naturale şi nu au fost realizate prospecţiuni privind gazele de şist.

„Societatea deţine autorizaţii de mediu pentru activităţile desfăşurate, activităţi ce includ: extracţia petrolului brut, servicii conexe, transporturi prin conducte şi depozitări. Autorizaţiile de mediu stabilesc obligativitatea monitorizării factorilor de mediu, iar din documentele prezentate rezultă că nu sunt depăşiri ale indicatorilor monitorizaţi. În ceea ce priveşte injectarea apelor de zăcământ, aceasta se realizează conform tehnologiei prevăzută în autorizaţia de mediu şi autorizaţia de gospodărire a apelor”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Prefectura Galaţi.

Ca urmare a cutremurelor din ultima perioadă, Petrom a înfiinţat o celulă de criză, care să monitorizeze situaţia şi să preîntâmpine orice fel de eveniment cu impact asupra comunităţilor din jur, precizează Prefectura Galaţi. Petrom a început activitatea în judeţul Galaţi în 1959, iar la această dată deţine aici 13 parcuri de sonde, cu un total de 412 sonde de extracţie ţiţei în exploatare, 408 sonde extracţie scoase din funcţiune (asigurate cu dopuri de ciment succesive) şi şase sonde de injecţie apă de zăcământ. În cursul anului 2013, au fost forate şi date în exploatare 14 sonde de extracţie a ţiţeiului în extravilanul şi intravilanul comunei Schela, pentru care societatea deţine actele de reglementare, după parcurgerea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Citit 4125 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.