Reglare de conturi cu arma de vânătoare la periferia Tecuciului

Reglare de conturi cu arma de vânătoare la periferia Tecuciului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sexagenar din Priponeşti a simţit pe propria piele că ocupaţia de văcar are riscurile ei, mai ales dacă animalele dau iama pe tarlaua cui nu trebuie. Aurel B., de 67 de ani, se afla cu cireada la periferia Tecuciului, în apropierea unei benzinării, când proprietarul unei tarlale semănate cu grâu a sosit în zonă şi i-a cerut imperios să îşi ia vacile de acolo pentru că îi strică culturile. Stăpânul terenului, Victor O., de 31 de ani, din Tecuci, a ales că fie mai convingător, folosindu-se de o armă de vânătoare pe care o avea în maşină, moment în care, văcarul, văzându-se ameninţat, a sunat la 112. Jandarmii i-au găsit pe cei doi la faţa locului şi, din primele discuţii, au aflat două versiuni diferite. Dacă paznicul vacilor a spus că el a fost cel ameninţat, bărbatul mai tânăr a susţinut că el a fost de fapt cel agresat.

"Victor O. le-a oferit jandarmilor o altă explicaţie a celor întâmplate afirmând că în timp ce trecea prin dreptul terenului său a observat o cireadă de vaci care păşteau, distrugându-i cultura de grâu, iar în momentul în care i-a cerut proprietarului cirezii să părăsească terenul a fost ameninţat cu o bâtă de către acesta", ne-a declarat plt. Cătălin Bădin, din cadrul Biroului de Presă al Jandarmeriei Galaţi.

În urma verificării maşinii lui Victor O., jandarmii au găsit o armă de vânătoare marca "Bereta", fără muniţie, pentru care acesta deţinea permis. Cu toate acestea, tecuceanul a fost dat pe mâna poliţiei, cu tot cu puşca de vânătoare. Arma a fost predată lucrătorilor de la Arme, iar tănărul este cercetat penal pentru ameninţare. Pentru această faptă s-a ales cu dosar şi văcarul, care va da socoteală şi pentru distrugerea culturii de grâu.

Citit 1767 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2013 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.