Reglare de conturi cu arma de vânătoare la periferia Tecuciului

Reglare de conturi cu arma de vânătoare la periferia Tecuciului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sexagenar din Priponeşti a simţit pe propria piele că ocupaţia de văcar are riscurile ei, mai ales dacă animalele dau iama pe tarlaua cui nu trebuie. Aurel B., de 67 de ani, se afla cu cireada la periferia Tecuciului, în apropierea unei benzinării, când proprietarul unei tarlale semănate cu grâu a sosit în zonă şi i-a cerut imperios să îşi ia vacile de acolo pentru că îi strică culturile. Stăpânul terenului, Victor O., de 31 de ani, din Tecuci, a ales că fie mai convingător, folosindu-se de o armă de vânătoare pe care o avea în maşină, moment în care, văcarul, văzându-se ameninţat, a sunat la 112. Jandarmii i-au găsit pe cei doi la faţa locului şi, din primele discuţii, au aflat două versiuni diferite. Dacă paznicul vacilor a spus că el a fost cel ameninţat, bărbatul mai tânăr a susţinut că el a fost de fapt cel agresat.

"Victor O. le-a oferit jandarmilor o altă explicaţie a celor întâmplate afirmând că în timp ce trecea prin dreptul terenului său a observat o cireadă de vaci care păşteau, distrugându-i cultura de grâu, iar în momentul în care i-a cerut proprietarului cirezii să părăsească terenul a fost ameninţat cu o bâtă de către acesta", ne-a declarat plt. Cătălin Bădin, din cadrul Biroului de Presă al Jandarmeriei Galaţi.

În urma verificării maşinii lui Victor O., jandarmii au găsit o armă de vânătoare marca "Bereta", fără muniţie, pentru care acesta deţinea permis. Cu toate acestea, tecuceanul a fost dat pe mâna poliţiei, cu tot cu puşca de vânătoare. Arma a fost predată lucrătorilor de la Arme, iar tănărul este cercetat penal pentru ameninţare. Pentru această faptă s-a ales cu dosar şi văcarul, care va da socoteală şi pentru distrugerea culturii de grâu.

Citit 1684 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2013 17:25

4 comentarii

 • postat de teofil
  Duminică, 17 Martie 2013 14:22
  cu dosar penal si cultura distrusa....eu il bateam pe vacar pana crestea graul inapoi....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alien
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 17:09
  sechestrezi animalele pana achita daunele aduse culturii? si cum le intretii pana achita ...sa spunem 2 luni?!?! cumparand furaje pe banii proprii?
  0
  0
  Raportează
 • postat de MAKO
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 08:19
  Are acest vacar dovada ca a fost amenintat cu arma?Acesti analfabeti (vacari,ciobani)nu tin cont de nimic,distrug munca omului,impotriva lor nu se ia nici o masura pentru ca acei care ii tocmesc spun ca nu ei i-au pus sa pasca turmele acolo si ca au facut-o de capul lor.In cel mai rau caz ii da o amenda vacarului,amenda pe care nu o plateste,iar saracul om ramine cuzona cultivata distrusa deci a muncit anul ala degeaba.Ar trebui sechestrate turmele si innapoiate atunci cind proprietarul animalelor plateste integralceea ce ar fi scos omul de pe sola respectiva,dar daca incearca sa sechestreze ceva sar analfabetii la bataie.Daca te aperi patesti ca in acest caz,tu esti cel vinovat.Legi de 2 bani.Sa se dea legi ca in Sud africa ai incalcat proprietatea voit fara acordul proprietarului de drept te impusc.Toti care pasuneaza si distrug recoltele altora sunt mina in mina cu politia din zona ca maninca si gurita lor o brinza,o oaie,un miel,un vitel ceva ca le este fomica si lor.S-a mai scris ceva de politistul de la Frumusita?Nimic,este o perioada tinut ascuns,apoi este mutat ca vajnic" aparator al legii"in alt sat unde va face iarasi prapad doar a fost oprit o perioada si nu a produs si perioada de inactivitate trebuie recuperata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dany
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 04:27
  Daca vacarul nu distrugea cultura omului s-ar mai fi tras cu arma ? Mai si minte vacarul ca-i vicar si tot el mai cheama politia. Pai sa nu-l bagi in puscarie pana uita cum il cheama ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.