Re-Re-Resmeriţă la ISJ

Re-Re-Resmeriţă la ISJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se pare că cel mai la modă joc printre mai marii PD-L Galaţi e să rupă petale şi să decidă: „Vine Resmeriţă. Vine Dudău. Vine Resmeriţă. Vine Dudău”.

Revine Resmeriţă la şefia  Inspectoratului Şcolar Judeţean.  Dacă, în final, nu va fi aşa, vina nu ne aparţine.

În urmă cu două săptămâni era mai mult decât sigur că fostul inspector general-adjunct Mitică Dudău e viitorul general al ISJ. Mai mult decât atât, după instalarea noului prefect s-au început şi demersurile pentru numirea lui în funcţie. I s-a cerut să trimită la minister CV-ul, ordinul de numire fusese făcut, mai trebuia trimis. Oamenii şcolilor se liniştiseră, mulţumiţi că PD-L va pune în funcţie un om cu care mai lucraseră şi căruia nu aveau ce să-i reproşeze profesional.

Când, surpriză: Mitică Dudău a fost chemat, sâmbăta trecută, la partid pentru a i se comunica faptul că postul de general nu mai e pentru el şi că va fi numit până la urmă tot Doru Resmeriţă. Care mai fusese nominalizat şi înainte, dar care se retrăsese, în aşteptarea unei funcţii mai bune la nivel naţional.

Lui Mitică Dudău i s-a propus doar funcţia de adjunct, pe care, însă, a refuzat-o.

Deocamdată în jilţul de inspector general va rămâne însă Vasile Ciuchină, pentru că Doru Resmeriţă trebuie să-şi primească întâi titlul de doctor. În acelaşi timp, mai circulă zvonul că Vasile Ciuchină intenţionează să treacă şi el de la PNL la PD-L. Lucru pe care acesta nu ni l-a confirmat, dar nici nu l-a infirmat.

Este pentru prima dată când un partid politic dă dovadă de o asemenea inconsecvenţă în numirea pe funcţie a unui om. Lucru care nu face bine nici imaginii partidului, nici celui care urmează să vină, în final, la conducerea instituţiei.

Cât despre binele învăţământului, e clar că la asta chiar nu se mai gândeşte nimeni…

Citit 1715 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.