Trupa Marianei „Cur de Fier”, anihilată de procurori

Trupa Marianei „Cur de Fier”, anihilată de procurori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Galaţi a fost finalizat dosarul unei alte cauze grele. Numai rechizitoriul întocmit de procurori cuprinde aproape 200 de file şi se referă la fărădelegile comise, pe durata a nouă ani, de mai multe persoane printre care şi Baboş Mariana, cunoscută în Galaţi şi sub numele „Mariana Cur de Fier”.

Prin rechizitoriul DIICOT, încă şase persoane (Baboş Ascanio, Lovin Anica, Blănaru Ionica Aurelia, Baboş Cătălina Loredana, Stângă Marin Dragoş şi Dumitran Nicolae Dorin), au fost trimise în judecată pentru fapte săvârşite începând încă din anul 2000. 

Este vorba despre trafic de persoane,  tentativă la trafic de minori. Acuzaţiile  au fost împărţite de procurori după contribuţia fiecărui inculpat la edificarea unei puternice reţele de prostituţie.

Baboş Ascanio e fiul Marianei Baboş şi a fost căsătorit (acum e în divorţ) cu Baboş Cătălina Loredana. Baboş Cătălina şi Blănaru Ionica (concubina lui Stângă Marius Dragoş) sunt surori, ambele fiind fiicele inculpatei Lovin Aurica.

Prostituţie - din Galaţi peste frontiere

Aşa cum reiese şi din documentul întocmit de procurorii DIICOT, mentorul afacerii a fost Baboş Mariana, patru clase de şcoală, cu ocupaţie constantă prostituţia.

În anul 2000,  cei din grup au hotărât să  racoleze tinere fete din România, să le transporte peste hotare şi să le exploateze prin practicarea prostituţiei. Până în 2002 reţeaua a funcţionat în Turcia, apoi, teatrul de operaţiuni a fost mutat în Spania, ţară europeană în care prostituţia nu este legalizată, dar este cumva tolerată. În  stabilimente speciale prevăzute şi cu camere în regim hotelier, se vând băuturi foarte scumpe, doritorii practicând şi  „amorul” pe bani.

La început timidă, acţiunea inculpaţilor a luat amploare, cei implicaţi în afacere constituindu-se într-un grup infracţional bine organizat în cadrul căruia fiecare  avea un rol, schimbat la anumite intervale de timp.

Fetele erau racolate în România,  apoi transportate în Spania, unde practicau prostituţia. Cvasitotalitatea veniturilor obţinute ajungea în buzunarele organizatorilor reţelei. Sumele în valută (euro, USD, lire sterline, lei) erau transferate apoi, în diferite moduri, în România.

Aici erau „investite” în imobile, autoturisme de lux, bijuterii şi bunuri de larg consum. Unele sume de bani erau păstrate în numerar, iar, altele în  depozite bancare. Liderul grupului era Baboş Ascanio.

Misiuni împărţite

Baboş Mariana racola fete, le caza în locuinţa sa şi le facilita obţinerea paşapoartelor. Baboş Cătălina Loredana şi Blănaru Ionica le primeau pe tinere în Spania, le cazau, le introduceau în clubul în care urmau „să lucreze”, le supravegheau în timp ce se prostituau, le „contorizau”, colectând şi sumele de bani obţinute.

Lovin Anica racola tinere din România şi la caza în locuinţa sa până ce acestea plecau spre Spania. Stângă Marian Dragoş avea, în general, rolul de a transporta fetele în Spania, le însoţea până la destinaţie.

Dumitran Nicolae Dorin era prietenul lui Baboş Ascanio, dar, în general, acţiona independent în vederea exploatării unor tinere românce în Spania prin determinarea acestora la practicarea prostituţiei. Uneori, însă, acţiona alături de Baboş Ascanio. Acesta din urmă avea un stil anume: le racola pe fete după care iniţia relaţii afective cu acestea, pretinzând că doreşte să aibă relaţii serioase, de lungă durată, promiţându-le că le va lua în căsătorie.

Stabilimente, tarife…

Prin mâinile inculpaţilor trimişi acum în judecată au trecut câteva zeci de tinere din România. Nu toate au putut fi duse numai cu zăhărelul, unele au fost bruscate, ameninţate, lovite, altele au fost nevoite să fugă.

Unul din stabilimentele în care fetele practicau cea mai veche meserie din lume era clubul „Sanado” de lângă localitatea spaniolă El Campeio, iar altul, de pildă, era „La Salsa” din Alicante.

O singură fată (T.B.) , care a şi reuşit să fugă din „La Salsa” pentru că nu mai putea îndura  regimul  a reuşit să producă nu mai puţin de 60.000 de euro.

Tarifele  erau în funcţie de tipul şi de durata prestaţiilor sexuale. Un raport sexual cost de exemplu, 65 de euro pentru o jumătate de oră.

Dar, evident, fetele care erau folosite ca partenere de sex şi pentru membrii grupului infracţional românesc, nu se alegeau cu nimic din aceşti bani. În schimb, Baboş Ascanio, de pildă, se deplasa cu un Audi Q7.

Pare incredibil cum nişte indivizi cvasianalfabeţi reuşeau să se mişte în Turcia, Spania, în Europa, în general, cu o uşurinţă de invidiat. Istanbul, Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Alicante şi multe-multe altele  erau destinaţii pe care le aveau la degetul mic.

Patru din cei şapte inculpaţi (Baboş Ascanio, Baboş Mariana, Lovin Anica  şi Blănaru Ionica) sunt arestaţi. În plus, printr-o Ordonanţă din data de 18 septembrie 2008, s-a  dispus şi disponibilizarea, prin sechestru asiguratoriu, a mai multor bunuri precum autoturisme de lux (Audi Q7, BMW), bijuterii din metale preţioase, sume în euro, lire, sterline, USD, lei, imobile etc.

În instanţă se va cântări cât şi cum trebuie să plătească fiecare din cei şapte pentru faptele pe care le-au comis.

Citit 6860 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.