Avarie la CET! Galaţiul rămâne fără apă caldă şi căldură pentru câteva ore
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Avarie la CET! Galaţiul rămâne fără apă caldă şi căldură pentru câteva ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oraşul rămâne fără apă caldă şi căldură pentru câteva ore din cauza unei defecţiuni apărute la unul dintre cazanele producătorului de agent termic Electrocentrale, a anunţat Primăria.

“Electrocentrale Galaţi a anunţat Apaterm că întâmpină dificultăţi tehnice la unul din cazane şi din acest motiv este probabilă o scădere sub parametrii tehnici de temperatură necesari ai agentului termic primar, ceea ce poate duce la întreruperea furnizării agentului termic în municipiul Galaţi în următoarele ore. Întreruperea furnizării agentului termic vizează nu doar încălzirea, ci şi apa caldă”, se arată în anunţul municipalităţii.

Practic, apa fierbinte care ne încălzeşte caloriferele şi apa caldă menajeră se răceşte şi, după ce termocentrala remediază complet defecţiunea, temperatura apei creşte treptat, a punctat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache. “În sistem va apărea o bulă de apă rece care se va propaga, din vest, deci din apropierea termocentralei, în întreg oraşul, pe măsură ce Electrocentrale va creşte temperatura de furnizare a agentului termic. Ea va dispărea relativ repede”, a spus Costache.

Potrivit directorului termocentralei, Petre Tudor, agentul termic va reveni la valori normale în tot oraşul în jurul orei 19.00. "Avaria s-a produs la ora 12.30. Acum intrăm în schema normală de livrare, dar lipsa de sursă va continua să se resimtă în sistem timp de câteva ore, până când agentul termic va ajunge şi la consumatorii cei mai îndepărtaţi, din Valea Oraşului. Cred că, în trei ore, lucrurile intră în normalitate pentru toată lumea", a declarat directorul Electrocentrale cu puţin timp în urmă.

Să mai spunem că Apaterm nu a oprit încă distribuţia de căldură în Galaţi deoarece temperaturile exterioare nocturne nu au depăşit pragul de 10 grade Celsius trei nopţi la rând – condiţia prevăzută expres de lege. Sunt, totuşi, câteva zeci de asociaţii de proprietari în Galaţi cărora Apaterm le-a tăiat, la cererea acestora, alimentarea cu căldură, potrivit datelor furnizate de administraţia locală.

Citit 1895 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.