VIDEO / Protest la poarta combinatului ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto şi video: Bogdan Codrescu

VIDEO / Protest la poarta combinatului ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Combinatul cel mai tare a ajuns la demolare”, “Ruşine!” şi “Vrem să muncim!” s-a scandat, joi, la poarta combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Protestul, susţinut de la ora 10.00 de circa 50 de lideri ai Sindicatului Siderurgistul AMG din unitate, se înscrie în acţiunea IndustriALL, care constă în organizarea de proteste simultane în toate locurile din Europa unde compania ArcelorMittal este prezentă.

Revendicările sindicatelor din Grup, înaintate joi şi conducerii combinatului de la Galaţi, sunt stoparea dezindustrializării Europei, care asigură mai mult de o treime din producţie de oţel a ArcelorMittal, păstrarea locurilor de muncă şi reluarea investiţiilor.

Compania a reacţionat la protestele de joi, care coincid cu cea mai recentă schemă de plecări voluntare deschisă în combinat. “În ultimii anii, ArcelorMittal a trebuit să răspundă provocărilor crizei financiare globale şi, implicit, crizei din Zona Euro. Acest lucru a însemnat implementarea unor măsuri pentru adaptarea operaţiunilor la noile cerinţe reale ale pieţei. În vreme ce, pentru cei implicaţi, paşii pe care i-am urmat au fost dificili, aceştia au fost deopotrivă şi cei corecţi pentru a proteja afacerea şi pentru a face faţă contextului european. Suntem hotărâţi să asigurăm şi pe viitor sustenabilitatea operaţiunilor noastre din Europa”, se arată într-o declaraţie emisă cu puţin timp în urmă de purtătorul de cuvânt de la Galaţi, Dorian Dumitrescu.

De la izbucnirea crizei economice în 2008, ArcelorMittal a închis mai multe cocserii, furnale, oţelării şi laminoare din Europa, inclusiv de la Galaţi. Compania condusă de Lakshmi Mittal continuă să aplice măsuri similare şi în prezent, în state vest-europene, fapt care a determinat Comisia Europeană să îi ceară Grupului – fără succes – să amâne decizia de închidere a unor fabrici măcar până în vară.

Citit 2805 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2013 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.