VIDEO / Deţinuţii gălăţeni fac victime la Brăila. Metoda "accidentul" folosită pentru a stoarce bani de la bătrâni

VIDEO / Deţinuţii gălăţeni fac victime la Brăila. Metoda "accidentul" folosită pentru a stoarce bani de la bătrâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi fac victime la Brăila. De data aceasta le-a căzut în plasă o femeie de 83 de ani, de la care au încasat, în prima fază, suma de 5.000 de lei. Bătrâna a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a prezentat a fi prieten cu nepotul ei, şi a anunţat-o că acesta a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu victime omeneşti, că are nevoie de 5.000 de lei pentru a se înţelege cu familia victimei, şi va trimite pe cineva să-i dea.

Femeia a scos suma cerută din bancă şi i-a dat-o unui bărbat trimis de apelant, apoi şi-a dat seama că a fost înşelată. Ulterior, aceasta a fost apelată de un alt bărbat, care s-a recomandat avocatul nepotului ei, care i-a cerut suma de 3.000 de lei, pentru onorariu şi alte cheltuieli aferente, urmând ca banii să fie predaţi secretarei acestuia, care se va prezenta la domiciliul ei. Bătrâna a depus plângere la poliţie, iar oamenii legii au marcat banii şi au pus la cale un flagrant.

"Secretara", reţinută la flagrant

„După ce a primit banii de la victimă, poliţiştii au prins-o în flagrant pe N.R., de 24 de ani, domiciliată fără forme legale în Brăila. Poliţiştii au stabilit că cei doi apelanţi sunt persoane private de libertate, încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care au pus în aplicare această metodă, cu sprijinul altor persoane aflate în libertate”, ne-a explicat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila.

Tânăra a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentată procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupului şi tragerea lor la răspundere penală.

Acesta este al doilea flagrant organizat în ultimele două săptămâni de poliţiştii brăileni. Şi în cazul precedent a fost vorba despre un individ care lucra împreună cu un deţinut din Penitenciarul Galaţi.

Citit 2598 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2013 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.