Descinderi în forţă în pieţele din oraş! Poliţiştii au găsit o sumedenie de nereguli la tarabe

Descinderi în forţă în pieţele din oraş! Poliţiştii au găsit o sumedenie de nereguli la tarabe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de pachete de ţigări aduse ilegal în România, zeci de litri de alcool comercializaţi la colţ de stradă şi aproape jumătate de tonă de fructe şi legume pentru care pieţarii nu deţineau documente de proveninţă. Acesta este, pe scurt, rezultatul celor 264 de controale pe care 300 de poliţişti gălăţeni de la diverse structuri le-au făcut în perioada 8-11 aprilie. Târgurile de pe întreg cuprinsul municipiului au fost verificate în amănunt, poliţiştii constatând 18 infracţiuni şi aplicând 304 sancţiuni contravenţionale. Dintre amenzile aplicate, 86 au fost pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 57 pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, iar 161 au fost sancţiuni la alte acte normative.

"În urma acţiunilor au fost confiscate 570 de pachete de ţigări, 53 de litri de alcool şi 462 de kilograme de produse agricole, valoarea bunurilor confiscate fiind de peste 9.300 lei", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

"Piaţa ruşilor", în topul neregulilor

Cele mai multe deficienţe le-au constatat poliţiştii în pieţele frecventate de basarabeni, mai ales în cea de pe Cala Prutului. În aceste zone au fost găsiţi, cot la cot, atât "dealeri" de tutun de contrabandă cât şi cei care vindeau produse agro-alimentare fără documente. 280 de pachete de ţigări produse în Republica Moldova au fost confiscate în această locaţie, de la două persoane care s-au ales cu dosar penal pentru contrabandă. De asemenea, două persoane care transportau, respectiv, vindeau fructe şi legume în Piaţa Basarabiei au rămas fără marfă pentru că nu aveau acte şi au fost amendate.

Citit 2383 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.