Descinderi în forţă în pieţele din oraş! Poliţiştii au găsit o sumedenie de nereguli la tarabe

Descinderi în forţă în pieţele din oraş! Poliţiştii au găsit o sumedenie de nereguli la tarabe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de pachete de ţigări aduse ilegal în România, zeci de litri de alcool comercializaţi la colţ de stradă şi aproape jumătate de tonă de fructe şi legume pentru care pieţarii nu deţineau documente de proveninţă. Acesta este, pe scurt, rezultatul celor 264 de controale pe care 300 de poliţişti gălăţeni de la diverse structuri le-au făcut în perioada 8-11 aprilie. Târgurile de pe întreg cuprinsul municipiului au fost verificate în amănunt, poliţiştii constatând 18 infracţiuni şi aplicând 304 sancţiuni contravenţionale. Dintre amenzile aplicate, 86 au fost pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 57 pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, iar 161 au fost sancţiuni la alte acte normative.
"În urma acţiunilor au fost confiscate 570 de pachete de ţigări, 53 de litri de alcool şi 462 de kilograme de produse agricole, valoarea bunurilor confiscate fiind de peste 9.300 lei", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

"Piaţa ruşilor", în topul neregulilor

Cele mai multe deficienţe le-au constatat poliţiştii în pieţele frecventate de basarabeni, mai ales în cea de pe Cala Prutului. În aceste zone au fost găsiţi, cot la cot, atât "dealeri" de tutun de contrabandă cât şi cei care vindeau produse agro-alimentare fără documente. 280 de pachete de ţigări produse în Republica Moldova au fost confiscate în această locaţie, de la două persoane care s-au ales cu dosar penal pentru contrabandă. De asemenea, două persoane care transportau, respectiv, vindeau fructe şi legume în Piaţa Basarabiei au rămas fără marfă pentru că nu aveau acte şi au fost amendate.

Citit 2279 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 18:05

10 comentarii

 • postat de Bai , esti nebun ...?
  Marți, 16 Aprilie 2013 16:54
  Descinderi in forta ! Zici ca au descins la Bin Laden acasa ! Nu se poate oare si fara titlurile astea prea "grele " pentru o actiune lipsita de orice pericol real ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de sergiuc
  Duminică, 14 Aprilie 2013 15:17
  an micro 17 se vinde pe fata .nare treaba nimenea nu ancalca legea e la liber.si legal.tva
  0
  0
  Raportează
 • postat de remy
  Duminică, 14 Aprilie 2013 15:09
  da ai dreptate de acord cu ceai scris dar cu acordu cui.sefa pieti ; si mai cine urmeaza.an 19.20 si restu petilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioio
  Duminică, 14 Aprilie 2013 01:07
  Lasati-i frate sa vanda un mar,o para ,dar cu tigarile ce facem? iIn 17 si 39 nu ajunge nimeni sa anihileze fenomenul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 16:09
  +1 @ Doru
  Aceste lucruri trebuiesc descurajate, nu trecute cu vederea si apoi sa inceapa sa imparta amenzi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Je
  Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 13:30
  Majoritatea pietarilor isi iau marfa din depozitul engross de la piata rusilor. De unde sa aiba oamenii documente de provenienta daca aia nu vor sa le dea marfa cu factura?
  Care va mai faceti cumparaturi de la piata rusilor ar trebui sa stiti ca aia cu depozite de legume si fructe de acolo ar trebui sa va dea factura la fiecare sac de cartofi cumparat.
  Daca politia chiar ar vrea sa faca ceva ar putea sa mearga in civil sa cumpere de la engross-istii de acolo si sa-i arda pe cei care nu taie factura, asa cei din piete ar fi nevoiti sa cumpere marfa legal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 13:03
  Mi-e drag cand vad Politia in exercitiul functiunii. Bravo, sa ne traiti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Și mașinile de pe trotuare când le mai scoateți.
  Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 11:29
  Ia mai bine faceți și descinderi după mașinile parcate sau staționate pe trotuare, în intersecții, lângă trecerile de pietoni sau chiar pe ele, circulația pe spațiile vezi din garajele aruncate pe spațiul public și alei pietonale distruse de a țărănimi cu căruță în garaj, garaj pe post de depozite de materiale sau beciuri cu groapă bună de înmormântare a unui cadavru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 08:59
  Descinderile nu trebuie facute in forta. Politia locala trebuie sa fie permanent in piete, parcuri si toate celelalte locuri publice si nu in cardasie cu infractorii
  0
  0
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 08:07
  Bravos.Moldovenii sunt cei vinovati-sa cindit cineva sa asigure conditii pentru micul trafic de frontiera(sa fie totul legal) pe tiganii din piete care vind tigari pol. nui vede),nici pe cei care vind pe la colturi in zonele pietelor.Primarul 'nou' foarte iventiv a mai facut citeva piete la Potcoava de aur si CC sindicate urmeaza parcarea de la primarie si parcul "eroilor"prefectura.Asa votati asa traiti.Sa fiti voiosi si sanatosi primarele , consilieri politia vegeaza
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.