Nivelul Dunării la Galaţi este în stagnare

Nivelul Dunării la Galaţi este în stagnare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform prognozelor hidrologice, în următoarele ore, cotele apelor Dunării vor fi în stagnare, urmând ca începând de marţi nivelul să scadă. "Din fericire, nu au fost puse în pericol zonele apărate ale municipiului Galaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, căpitanul Eugen Chiriţă.

Pe de altă parte, serviciile specializate ale Primăriei Galaţi au luat măsuri de a îndepărta efectele nedorite cauzate de nivelul foarte ridicat al apelor din ultimele zile.

"Până ieri (n.r. sâmbătă), Gospodărire Urbană, cu sprijinul navei Eco Dunărea 2 şi al Ecosal, a strâns peste 30 de metri cubi de deşeuri (plastic şi lemn) de pe luciul Dunării, pe Faleza Inferioară. Deşeurile provin din localităţi aflate în amonte de Galaţi, atât pe Dunăre cât şi pe Siret şi afluenţii Siretului. Operaţiunea va continua şi în zilele următoare", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Pe de altă parte, pentru a se evita neplăcerile, a fost sistată alimentarea cu energie electrică pe faleză. "Alimentarea cu energie electrică a iluminatului public pe Faleza Inferioară rămâne închisă până când cotele apelor Dunării vor înregistra scăderi, astfel încât reţeaua subterană de alimentare să nu aibă contact cu apa. Din prognoza INHGA este de aşteptat ca aceste scăderi să fie înregistrate în zilele următoare, după o perioadă de staţionare", a mai spus Mihai Costache.

Până luni dimineaţă, Dunărea se afla sub cod galben pe sectoarele Zimnicea - Hârşova şi aval Brăila şi pe braţul Borcea (Călăraşi - Vadu Oii), în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea, potrivit INHGA.

Citit 1840 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.