Vremea capricioasă, inamicul imunităţii! Explozie de viroze în ultima săptămână

Vremea capricioasă, inamicul imunităţii! Explozie de viroze în ultima săptămână
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea extrem de capricioasă îşi pune în mod nefast amprenta asupra sănătăţii. Asta reiese din faptul că mii de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămâna în judeţ, gălăţenii făcând cu greu faţă alternanţei neobişnuite dintre perioadele călduroase şi cele reci.

Nu mai puţin de 2.185 de gălăţeni s-au prezentat în ultimele şapte zile la medic cu simptome ale unor infecţii respiratorii, cei mai mulţi dintre pacienţi, 809 la număr, fiind copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. 87 dintre persoanele răcite au avut nevoie de spitalizare. Alţi 330 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonii, o treime fiind internaţi pentru îngrijiri medicale.

"Pentru că atât în cazul virozelor cât şi al pneumoniilor, cei mai afectaţi sunt copiii, părinţii trebuie să aibă grijă sporită cum îi îmbracă. Recomandăm, pe lângă vestimentaţia adecvată, evitarea spaţiilor aglomerate şi prezentarea la medic încă de la primele simptome de îmbolnăvire", precizează dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi. Conform sursei citate, numărul infecţiilor respiratorii înregistrat în această perioadă este cu 25 la sută mai mare decât cel raportat în intervalul corespunzător din 2012.

Citit 1446 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.