Ancheta accidentului de la poligonul Smârdan, supervizată de la Centru

Ancheta accidentului de la poligonul Smârdan, supervizată de la Centru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Un agent al Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) a ajuns la spital după ce a fost rănit de o aşchie metalică în timpul unui antrenament

Evenimentul, petrecut luni după-amiază, l-a avut drept victimă pe un poliţist din cadrul trupelor speciale ale IPJ Galaţi. Totul s-a produs în poligonul de la Smârdan, o locaţie folosită de luptători pentru tragerile speciale care fac parte din sesiunile lor de pregătire. În împrejurări care acum sunt în curs de elucidare, poliţistul, în vârstă de 28 de ani, a fost rănit în coapsa stângă de un corp metalic de mici dimensiuni.

Agentul a primit pe loc primele îngrijiri, de la colegii săi de antrenament, după care a fost adus tot de aceştia la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă. Medicii au stabilit prezenţa corpului străin în piciorul pacientului şi au decis să îl supună unei intervenţii chirurgicale pentru extragerea acestuia. Intervenţia s-a finalizat cu succes, iar poliţistul este internat în spital pentru recuperare şi tratament.

La nivelul IPJ Galaţi a fost deschisă de urgenţă o anchetă, mai ales că accidentul s-a petrecut în timpul unui antrenament al poliţiştilor din trupele speciale, care au pregătire tehnico-tactică superioară. "Medicii au exclus varianta unei răni provocate de glonţ. La nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi s-a demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al unităţii.

Pentru că poliţistul a fost rănit în timpul serviciului, incidentul este catalogat drept un accident de muncă. Într-un astfel de caz, ancheta este supervizată de o comisie de inspecţie a muncii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cercetările urmând să stabilească dacă luptători au respectat regulile de desfăşurare a antrenamentului şi dacă aşchia care l-a rănit pe agent aparţine unui cartuş tras cu arma acestuia ori a unui coleg.

Citit 2028 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.