Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
19 comentarii

De mai bine de opt ani, o asociaţie de proprietari din Ţiglina II se chinuie cu disperare, dar fără succes, să rezilieze contractul cu administratorul * Datoriile asociaţiei depăşesc deja 250.000 de euro, adică mai mult de 1000 de euro de fiecare apartament!


Asociaţia de proprietari numărul 251 este situată în cartierul Ţiglina II. Cei 230 de proprietari din cadrul acestei asociaţii sunt datori către Apaterm încă din anul 2003. Conform  Primăriei Galaţi, suma totală datorată se ridică la 1.114.309 lei, din care 371.655 de lei penalităţi. Atât în 2007, cât şi în 2009, municipalitatea a făcut verificări acolo, găsind  numeroase nereguli. Încă din anul 2005, mai mulţi proprietari au încercat să-l schimbe pe administratorul asociaţiei, însă, din anumite motive tehnice, acest lucru nu a fost posibil. Ultima încercare, soldată tot cu un eşec, a avut loc acum circa o lună.

Cascadorii râsului cu legea-n mână

Proprietarii au vrut să urmeze exact Legea 230/2007, însă de la teorie la practică e o cale lungă. "A existat o adunare generală, în urma căreia s-a luat decizia schimbării administratorului. S-au urmat paşii legali, s-a semnat şi un tabel prin care proprietarii erau de acord cu această schimbare. De asemenea, se alesese şi un alt preşedinte de asociaţie. Drept urmare, pe 18 martie, administratorului ar fi trebuit să îi înceteze contractul de muncă", a explicat unul dintre proprietari, Felicia Radu.
Pe de altă parte, Mihaela Sururgiu, administratorul despre care este vorba, nu a fost deloc de acord cu schimbarea sa din funcţie."A doua zi s-a dus la ITM, a dat declaraţii în fals, a schimbat încadrarea destituirii sale şi nu a fost de acord cu desfacerea contractului de muncă", a mai declarat proprietarul.
Motivul pentru care anumiţi proprietari şi-au dorit schimbarea administratorului ţine de faptul că acesta a procedat incorect în mai multe situaţii şi, în plus, ar fi făcut falsuri grosolane. "Avem apa caldă tăiată din decembrie. Cu toate acestea, administratorul a facturat apa caldă. Mai mult, eu personal am contract individual cu societatea de distribuţie a gazului, însă ea mi-a facturat gazul la pauşal", ne-a spus Mihaela Mărăşanu.
Noul preşedinte al Asociaţiei de proprietari, Constantin Petroşel, a explicat că fraudele merg mult mai departe. "Am angajat un expert contabil pentru a vedea cu exactitate cât de departe s-a mers. Din câte ştiu eu, datoriile sunt în valoare de aproape opt miliarde de lei vechi. Ea nu a vrut să ne pună la dispoziţie nici nouă, dar nici Poliţiei actele financiar contabile", ne-a spus acesta.

Administratorul se apără

Mihaela Surugiu susţine că modul prin care a fost destituită este absolut ilegal şi, mai mult, Constantin Petroşel nu ar trebui să nu aibă niciun drept să vorbească în numele Asociaţiei de proprietari 251. Mai mult, aceasta spune că încasează banii asociaţiei într-un mod absolut legal şi că va contesta în instanţă legalitatea modului prin care s-a decis destituirea sa. De asemenea, ea recunoaşte că a fost controlată de către oficialii Primăriei Galaţi în două rânduri, dar că aceştia au constatat inadvertenţe numai în ceea ce priveşte calculul penalităţilor.

Primăria promite noi controale

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, Asociaţia 251 a fost verificată în două rânduri, găsindu-se nereguli de fiecare dată. "Era de datoria preşedintelui de asociaţie să-i informeze pe proprietari despre nereguli. Din păcate, abia acum vedem că această comunicare nu a avut loc", a spus acesta. "Mă tem că nu este singura asociaţie de proprietari cu astfel de probleme din Galaţi. Acolo, dar şi în alte asociaţii unde există suspiciuni de fraudă trebuie efectuate controale de mare profunzime şi acurateţe. Primăria Galaţi va demara foarte curând astfel de controale", a mai continuat Mihai Costache.

Citit 5209 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 18:26

19 comentarii

 • postat de SEL Duminică, 28 Aprilie 2013 21:09 Link la comentariu
  0
  0

  LA PUSCARIE !!!

  Raportează
 • postat de admin Vineri, 26 Aprilie 2013 09:03 Link la comentariu
  0
  0

  din cat inteleg asoc.are 3-4 blocuri si nu mi se pare o datorie mare.
  faptul ca factureaza apa calda in lipsa acesteia e tragic.
  la gaz poate fi o scapare ,fiind vorba despre un caz singular ,care se poate corecta.
  nu inteleg cum o asoc.cu datorie catre apaterm de 1,12mil.din care 0,37mil.penalitati ,poate avea o datorie de 8mil.si ceva!adica a furat 7 mil.si mai e in tara?
  asta este cea mai mare aberatie posibila. voi ganditi cand afirmati asa ceva?
  ma prapadesc de ras ,sincer,dar ar trebui sa plang.
  n-am avut timpul si rabdarea sa citesc toate comentariile ,dar am citit cateva si am observat ca nu si-au dat seama de aceasta groaznica minciuna,parerea mea.
  cititi lg.230/2007 si apoi comentati. primaria si politia nu pot decat amenda asoc.-presed.,cenzor ,admin.,prop.care fac modificari in condominiu,fiecare dupa greseala lui. faptul ca la Galati nu s-a dat nici o amenda sau cel putin nu cunosc eu vreun caz,e alta problema.
  comitetul asoc.angajeaza si demite personalul angajat cf.codului muncii nu a parerilor fiecarui prop.
  intai cercetati si apoi acuzati !
  daca aceasta asoc.ar fi avut o gaura de 7mil lei n-ar mai fi avut nicio utilitate.
  exista energie-electr.,term. ,apa ,gaz,la aceste blocuri?

  Raportează
 • postat de realitatea Miercuri, 24 Aprilie 2013 08:45 Link la comentariu
  0
  0

  bai remus nu mai minti esti din aceeas cloaca cu milogul asta ,pe care il folosit pe loc de papusa ,il trageti de sfori cum vreti voi l-ati cautat mult ma?

  Raportează
 • postat de Sictirit Miercuri, 24 Aprilie 2013 00:16 Link la comentariu
  0
  1

  Saracele autoritati, bietele de ele, sunt fentate de o administratora. Auzi la ea, nu vrea sa le dea actele. Eu zic Politia sa se puna in genunchi si s-o roage frumos. Sa nu mai stea cu mana intinsa... bagand-o apoi blat in buzunar ;)

  Auzi, Costache, administratora asta cum a fost atestata? Dimineata la o cafea? Bre, ma leshi cu impotenta voastra? Luati-va, ba, o femeie, nu mai utetzi cetatenii cu gargaunii din capul vostru de competenti pana la genunchiul broastei...

  Raportează
 • postat de remus Marți, 23 Aprilie 2013 22:17 Link la comentariu
  0
  1

  Dar femeia asta care are pe cineva mare care o sustine nu are nici macar atestat de administrator de asociatie de locatari! Cum naiba o fi reusit sa-si faca reangajarea daca in atatia ani de cand a fost pe post nu a reusit sa obtina atestatul? In alta ordine de idei, datoria pe care o are Asociatia de locatari 251, scazand TOATE datoriille locatarilor ramane de aprox. 600.000 RON. Banii astia, care au fost incasati, unde sunt?( pentru ca nu au fost utilizati la plata facturilor!). De ce administratora nu accepta o expertiza contabila daca este in regula? Doar nu plateste Asociatia sau ea taxa!

  Raportează
 • postat de realitatea Marți, 23 Aprilie 2013 19:02 Link la comentariu
  0
  0

  Bai milogule sunt cu tine in bloc si ai curajul sa vorbesti tocmai tu de DATORII? tu care ai peste 50 000 000 (5 000) datorie in aceasta asociatie ,de cand nu ai mai platit apa cu care te speli la***** milogule? te-ai ales presedinte cu cativa acoliti de ai tai ai trecut in procesele verbale cate doua si trei persoane din aceeas familie ca sa ai voturile necesare ,v-ati unit o cloaca de datornici, te-ai pus presedinte ca sa platesti datoria din banii nostri? da tu exemplu si plateste datoriile si penalitatile pe care le ai !!!!!!!!! de ce nu v-ati unit sa va da-ti toti datoriile? asa este suma restanta de care spui e reala dar SUNT DATORIILE VOASTRE A RAI PLATNICILOR care nu ati mai fost cu anii pe la intretinere !!!!!!!!!!!!!!!,esti "presedinte" poti sa aduni toate datoriile rai platnicilor si ai sa te convingi ca datoria este numai din vina ta si a altora ca tine care nu au trecut cu anii pe la asociatie!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 23 Aprilie 2013 17:04 Link la comentariu
  0
  0

  REPET:

  Costul de productie mediu al unei Gcal in sistem centralizat, calculata la nivelul anului 2012, este de 288 lei/Gcal, in timp ce o centrala termica are un cost de circa 145 lei/Gcal.

  Si daca s-ar exploata gazele din Marea Neagra din perimetrul Exxon sau gazele de sist din Romania atunci pretul la gaze nu ar mai creste cu 30% datorita abundentei (si legii pietei).


  Oricum ideea este foarte clara, ce reprezinta sistemul centralizat de incalzire, si inca imi mai aduc aminte unii comunisti aici tot laudau sistemul inalt eficient.. .bla bla bla.. si alte minciuni

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 23 Aprilie 2013 17:00 Link la comentariu
  0
  0

  Hai sa citim o stire impreuna


  Pretul gigacaloriei accelereaza debransarile. Ultimele redute ale incalzirii centralizate
  3 aprilie 2013, ora 15:40, autor(i): Andra Troasca

  Cresterea continua a pretului la energia termica a dus in ultimii 10 ani la debransarea a peste 1,1 milioane de locuinte de la incazirea centralizata. 7 judete sunt in totalitate independente, in timp ce Bucurestiul ocupa peste o treime din numarul total de gospodarii care inca mai atarna in sistem.

  Guvernul a anuntat, in urma cu circa 2 ani, ca nu mai sustine cota de subventie ce ii revenea (50%), iar primariile locale nu pot acoperi aceste sume. In acest caz, costurile de facturare a Gcal au crescut, in medie, cu 71% la nivel national. Cele mai mari cresteri s-au putut observa in Covasna (+245%), Caras Severin (+210%), Constanta (+187%), Neamt (+168%) si Giurgiu (+154%).

  Principalul motiv al cresterii pretului la Gcal este imposibilitatea primariilor locale de a sustine partea de subventie ce le revine, dar si decizia Guvernului de a nu mai acorda ajutor in acest sens. Majorarile vor continua deoarece autoritatile locale nu vor putea acoperi si partea de subventie ce revenea Guvernului si nu vor avea fonduri suficiente pentru a sprijini populatia in acest sens si in urmatoarea perioada.

  Romanii isi doresc sa nu mai depinda de CET-uri, care furnizeaza agent termic doar in anumite intervale ale anului. In plus, sunt foarte des intalnite cazurile in care CET-urile intrerup furnizarea de apa calda sau caldura din cauza defectiunilor.

  Potrivit datelor Ariston Thermo Romania, in anul 2002 sistemul centralizat deservea 2,5 milioane de locuinte, pentru ca in acest moment doar 1,4 milioane sa fie inca bransate. In paralel, parcul de centrale termice instalate la nivel national a depasit 1,5 milioane de unitati.

  Din 2010, media debransarilor anuale de la sistemul centralizat a fost de peste 75.000 de locuinte. In acelasi timp, piata de centrale termice se situeaza la un volum de circa 140.000 de centrale anual, dintre acestea aproximativ 60% fiind comercializate catre locuintele ce au renuntat la sistemul centralizat. Restul din piata revine inlocuirilor de centrale ce sunt in functiune de peste 10 ani, dar si proiectelor rezidentiale noi si locuintelor individuale noi.

  “Principalele motive pentru care am asistat in ultimii ani la debransari masive si la tot mai multe instalari de sisteme individuale sunt cresterea continua a pretului la energie termica si problemele permanente ale CET-urilor. Astfel, doar in ultimii 4 ani, la nivel national, costul de facturare al Gcal a crescut, in medie, cu 71%”, a declarat Catalin Draguleanu, country sales and operation manager Ariston Thermo Romania.


  Harta incalzirii – 7 judete debransate in totalitate

  In acest moment, 7 judete din Romania – Alba, Mures, Maramures, Bistrita Nasaud, Satu Mare, Ialomita, Ilfov – nu mai depind de sistemul centralizat de incalzire, in timp ce 17 judete mai au bransate sub 30% din locuinte.

  La polul opus se afla judetele in care peste 70% dintre locuinte depind inca de sistemul centralizat, numarul acestora fiind insa tot mai mic. In acest moment doar Bihor, Mehedinti, Valcea, Giurgiu, Constanta si Galati au un numar atat de mare de locuinte bransate.

  „Pe aceasta lista se afla si Capitala, unde 560.000 de locuinte sunt inca bransate, in conditiile in care la nivel national exista un total de 1,4 milioane de locuinte bransate la CET-uri”, a mai spus Catalin Draguleanu.

  Sistem centralizat vs. centrala termica - Facturi in oglinda

  Costul de productie mediu al unei Gcal in sistem centralizat, calculata la nivelul anului 2012, este de 288 lei/Gcal, in timp ce o centrala termica are un cost de circa 145 lei/Gcal. Acest lucru se reflecta in facturile romanilor ce sunt captivi inca la sistemul centralizat.

  Astfel, in cazul unui apartament de doua camere ce are instalata o centrala termica, costurile anuale pentru incalzire si apa calda menajera sunt de aproximativ 1.900 lei. In cazul aceluiasi apartament, insa bransat la sistemul centralizat de incalzire, factura poate ajunge la circa 2.700 de lei.

  Pentru familiile care doresc sa renunte la sistemul centralizat, investitia medie intr-o instalatie cu centrala termica este cuprinsa intre 4.500 - 7.000 lei si difera in functie de numarul de camere si nivelul de dotare al acesteia (radiatoare, teava, accesorii, montaj).

  „Chiar daca pretul gazului va creste in urmatorii 3 ani cu pana la 30%, investitia intr-o centrala termica poate fi recuperata intr-o perioada cuprinsa intre 2,6 – 3,6 ani, in conditiile in care aceasta majorare va afecta si costul incalzirii centralizate”, a afirmat Draguleanu. Acesta a adaugat ca, in plus, investitia va deveni si mai rentabila in situatia in care autoritatile locale nu vor mai putea sustine subventiile pe termen lung.

  Raportează
 • postat de realitatea Marți, 23 Aprilie 2013 16:21 Link la comentariu
  0
  0

  Bai milogule sunt cu tine in bloc si ai curajul sa vorbesti tocmai tu de DATORII? tu care ai peste 50 000 000 (5 000) datorie in aceasta asociatie ,de cand nu ai mai platit apa cu care te speli la cur milogule? te-ai ales presedinte cu cativa acoliti de ai tai ai trecut in procesele verbale cate doua si trei persoane din aceeas familie ca sa ai voturile necesare ,v-ati unit o cloaca de datornici, te-ai pus presedinte ca sa platesti datoria din banii nostri? da tu exemplu si plateste datoriile si penalitatile pe care le ai !!!!!!!!! de ce nu v-ati unit sa va da-ti toti datoriile? asa este suma restanta de care spui e reala dar SUNT DATORIILE VOASTRE A RAI PLATNICILOR care nu ati mai fost cu anii pe la intretinere !!!!!!!!!!!!!!!,esti "presedinte" poti sa aduni toate datoriile rai platnicilor si ai sa te convingi ca datoria este numai din vina ta si a altora ca tine care nu au trecut cu anii pe la asociatie!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de galatean Marți, 23 Aprilie 2013 14:22 Link la comentariu
  0
  0

  In orasul BAIA MARE fiecare proprietar are instalatie de apa, gaze si celellte utilitati FIECARE SEPARAT si cu contract pe proprietar. Nu exista asoc. de proprietari. Deci se poate!La noi trebuie sa-i platim si pe cei din primarie si pe ceilalti ,pentru ca la noi in oras este nu este nimeni care sa tina cu proprietarii.

  Raportează
 • postat de lili Marți, 23 Aprilie 2013 13:03 Link la comentariu
  0
  0

  La asoc 260 gaz metan pe ap. 120 lei , este posibil ???? ( pensionarii se incalzesca numai cu gaz , en. termica nu consuma, si trebuie sa platesc pt. ei??)/ sa nu mai vorbim de Pierderi de 4 - 6 m3 la apa rece si calda; -paradox -am ajuns sa platim ceea ce nu consumam- oras care nu-si merita locuitorii, toata lumea fura , nimeni nu munceste.....

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 23 Aprilie 2013 10:56 Link la comentariu
  0
  0

  stiu ca ma repet.. .dar ... cat de IDIOTI POT FI CEI DE LA APA-CANAL ca sa tipe din gura de sarpe ca exista datorii si roaga plata lor, dar imediat urmatoarea sectiune este cea prin care interzice racordarea individuala si contorizarea individuala, facturarea individuala !!!!!!!!

  TARA PROSTILOR si A IDIOTILOR !

  Motivul principal al tuturor datoriilor societatii ApaCanal este tocmai lipsa contorizarii si facturarii individuale, si tot ei se plang ca exista datorii !

  Dar cui ii pasa, ei scriu acolo asa pe site, ca ii obliga legea, normele, si apoi se spala pe maini, ca doar societatea este de stat, si plateste.... . dracu.. ori primaria, .. .ori guvernul.. ori prostii buni-platnici pe alte cai ... ii fura din buzunare.. . NU EXISTA NORMALITATE !

  O lume plina de idioti !

  ----------------
  CUM AR TREBUI SA FIE, si cum SIGUR AR FI daca ApaCanal ar fi fost o firma privata :


  ApaCanal ar trebui sa fie PRIMA CARE SA SUSTINA printr-un program Asociatiile de Proprietari ca acestea sa faca dupa contorul ApaCanal (debimetrul / apometrul principal) cu propilena, racorduri cu apometre individuale pentru fiecare apartament si cu robinete individuale si apoi urcat pe firidele verticale existente cu tevi de propilena noi, si sa intocmeasca conventii de plata individuale cu fiecare locatar !
  Si in caz de neplata, oprit direct doar robinetul celui rau-platnic, cheile de la subsol sa ramana doar la presedintele Asociatiei / sefului de scara / bloc.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 23 Aprilie 2013 10:45 Link la comentariu
  0
  1

  Hilar este ca pe site-ul ApaCanal are urmatoarele comunicate importante domnule


  COMUNICAT - APEL catre clientii SC Apa Canal SA Galati
  S.C. Apa Canal S.A. Galati face un apel catre consumatori si in mod deosebit catre asociatiile de proprietari, pentru achitarea contravalorii serviciilor de alimentare cu apa, canalizare-epurare prestate, in termenul legal de plata, respectiv 15 zile de la data emiterii facturii.

  Reamintim ca neachitarea facturii in termen de 30 de zile de la data scadentei atrage dupa sine calculul majorarilor de intarziere. Daca sumele datorate si comunicate lunar, inclusiv majorarile de intarziere nu sunt achitate in termen de 45 de zile de la emiterea facturii, operatorul poate suspenda/intrerupe furnizarea/prestarea serviciului, conform art.6.1, art.6.3, art.6.6., art.14, art.16.

  In cazul consumatorilor care inregistreaza solduri restante, plata contravalorii facturilor se va face in ordinea cronologica a vechimii acestora, indiferent daca facturile sunt de consum sau majorari de intarziere, conform actelor normative in vigoare, respectiv:

  Legea Contabilitatii nr.82/1991 cu modificarile si completarile ulterioare (art.2.1);

  H.G.R. nr.162/1992 privind reglementarea ordinii in efectuarea platilor (art.2, art.3, art.4, art.5);

  H.G.R.nr.82/1992 privind masuri de prevenire a platilor restante in economie (art.3)

  Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare (art.14.2, art.26);

  Codul Civil (art.1509 alin.(1) lit.d)).

  Desigur ca, in paralel cu plata facturilor restante (de consum si majorari de intarziere), furnizorul va accepta la plata factura curenta de consum apa si canalizare.

  Neplata la termen a facturilor catre societatea noastra a generat in anii anteriori lipsa de lichiditati si implicit acumularea de penalitati catre Arcelor Mittal si S.C. Electrica S.A., penalitati care au devenit scadente.

  Facem precizarea ca pretul apei potabile si canalizarii-epurarii include si o cota de dezvoltare, modernizare, retehnologizare, cota care este utilizata de SC Apa Canal SA Galati pentru investitii in modernizarea si reabilitarea retelelor publice.

  SC Apa Canal SA Galati pregateste investitii mari la retelele de apa si canalizare, precum si in statiile de epurare in judetul Galati, finantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operational Sectorial de Mediu.

  COMUNICAT - Interzicere contracte individuale in condominii

  S.C. Apa Canal S.A. Galati informeaza ca legislatia in vigoare interzice incheierea de contracte de furnizare a apei la nivel de apartament din condominiu. A.N.R.S.C. motiveaza ca incheierea de contracte de furnizare a apei la nivel de apartament din condominiu incalca urmatoarele acte normative:

  - Legea nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice, cu modificarile si completarile ulterioare, art.41 alin.(1)

  Conform acestui articol “Au calitatea de utilizator beneficiarii individuali sau colectivi, directi sau indirecti, ai serviciilor de utilitati publice: a) utilizatorii casnici persoane fizice sau asociatii de proprietari/locatari; b)agentii economici; c) institutiile publice”.

  Prin urmare, asociatiile de proprietari/locatari au calitatea de utilizatori in cazul condominiilor; utilizatori casnici pot fi numai cei din locuintele individuale.

  - Legea nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, cu modificarile si completarile ulterioare, art.28 alin.(1) si Ordinul A.N.R.S.C. nr.88/2007, Anexa Regulament – Cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, art.221 alin.(1)

  Conform acestor articole “Are calitatea de utilizator al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare orice persoana fizica sau juridica ce detine in calitate de proprietar sau cu drept de folosinta dat de proprietar, un imobil avand bransament propriu de apa potabila sau racord propriu de canalizare si care beneficiaza de serviciile operatorului pe baza de contract de furnizare/prestare”.

  Asadar, asociatia de proprietari/locatari din condominiu incheie contractul in numele tuturor proprietarilor de apartamente, caz in care fiecare dintre proprietari este beneficiar al serviciului, fara insa a detine si calitatea de utilizator. Proprietarii individuali ai apartamentelor din condominii nu sunt proprietari ai imobilului si nu indeplinesc conditiile pentru a deveni utilizatori si a incheia contracte in nume propriu.

  - Legea nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, cu modificarile si completarile ulterioare, art.28 alin.(2) si Ordinul A.N.R.S.C. nr.88/2007, Anexa – Regulament – Cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, art.221 alin.(2), care nu se aplica in condominii.

  Conform acestor articole “Sunt considerati utilizatori individuali ai serviciului de alimentare cu apa si de canalizare si persoanele fizice sau juridice care nu au bransament propriu de apa potabila, respectiv racord propriu de canalizare, daca exista conditii tehnice pentru delimitarea/separarea instalatiilor intre utilizatori, pentru individualizarea consumurilor si pentru incheierea contractului de furnizare/prestare a serviciului in nume propriu”.

  Prevederile acestor articole nu se aplica in cazul in care imobilul are parti, altele decat apartamentele, aflate in proprietate comuna care, conform legii, este indivizibila.

  - Ordinul A.N.R.S.C. nr.90/2007, Anexa – Contract-Cadru de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, art.29, care prevede ca orice alte clauze incluse in contract “nu vor avea prevederi contrare sau care sa modifice sensul dispozitiilor din regulamentul serviciului de alimentare cu apa si canalizare, sau ale contractului-cadru”, respectiv prevederile mentionate anterior.

  Pentru respectarea legislatiei specifice serviciului de apa si de canalizare, A.N.R.S.C. in calitatea sa de autoritate de reglementare si licentiere in sfera serviciilor comunitare de utilitati publice, a dispus:

  - sa nu se mai execute documentatii pentru bransamente individuale in condominii;

  - sa nu se intervina sub nici o forma la sistemele de alimentare cu energie termica si apa calda de consum ale blocurilor;

  - sa se ia legatura cu asociatiile de proprietari si cu proprietarii de apartamente care detin instalatii noi interioare racordate la reteaua publica, in vederea schimbarii solutiei tehnice de racordare, prin mutarea punctului de racord al instalatiei care alimenteaza distibuitorul dupa contorul de bransament al blocului, contorii montati in distribuitor urmand a fi utilizati ca si repartitoare de costuri. Aceasta actiune trebuie finalizata pana la sfarsitul lunii decembrie 2014.

  Prin urmare, in cazul condominiilor contractul de furnizare se incheie numai cu asociatia de proprietari/locatari; orice modificari/imbunatatiri aduse proprietatii individuale de catre proprietari, care pot schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune (inclusiv bransamente individuale) se poate face numai cu acordul asociatiei de proprietari (cf. Legii nr.230/2007 art.11 si HGR nr.1588/2007 Anexa, art.12, lit.B., alin.h).) si numai in instalatiile interioare ale asociatiei de proprietari (proprietatea comuna).

  In conformitate cu prevederile Legii serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare nr.241/2006 operatorul are competenta de operare numai in cadrul sistemelor publice de alimentare cu apa si de canalizare, iar repartitoarele debitmetrice se instaleaza in proprietatea individuala si/sau comuna din condominiu, acolo unde legislatia serviciilor publice nu are aplicabilitate.

  Raportează
 • postat de nikalai motan Marți, 23 Aprilie 2013 09:50 Link la comentariu
  0
  0

  toate discutiile sunt de cacat . am fost si vom fi comunisti . o conducere de cacat .

  Raportează
 • postat de chrysmario Marți, 23 Aprilie 2013 09:47 Link la comentariu
  0
  0

  Uite ca e posibil. Eu nu am apa rece din 2010 de la Pasti. Apa calda s-a intrerupt la 1 martie anul asta. Intr-un cuvant, n-am apa deloc de aproape 2 luni. Am ramas singurul de pe scara bransat la sistemul de stat. Si ghici ce, sunt taxat la apa rece in fiecare luna. Cum e posibil? Simplu. Nimeni nu a facut audit de ani buni, poate niciodata. Am cerut sa mi se faca defalcat cheltuielile, sa platesc macar la Apa Canal. Nu se poate. Recunosc, sunt datornic, nu rau platnic. Din 760 lei pe luna cu tot cu alocatii unde sa imparti. Iar cei care sar pe datornici zicandu-le rau platnici le sugerez sa faca un audit sa vada cati bani au dat de pomana la asociatie. Imaginati-va ca va duceti sa cumparati ceva si cand sa platiti produsul respectiv cineva va zice cat sa platiti. Nu tu factura, nu nimic. Tabelul se afiseaza la 2, 3, 4 luni, in functie de cum are chef administratorul. Am vecin la etajul 4 cu 80 lei la caldura, in conditiile in care nu este subventionat deloc. Eu cu subventie 60% am 460 lei. Sa fac plangeri? Unde? Mama se chinuie din 2011 sa faca audit la asociatia ei si nu reuseste. Si e fara datorii. A fost la procuratura, la politie, la primarie, peste tot unde s-a putut. La politie au luat-o peste picior zicandu-i ca in loc sa-si vada de pensie le face lor probleme. Sa se faca bransamente individuale si atunci nu vor mai fi datornici deloc, doar rau platnici. Imi administrez utilitatile in functie de puterea financiara a familiei. Nu-ti permite venitul, apa calda ai decuplat-o singur. Apa rece faci pe dracu in patru si o platesti. Am masina de spalat pe post de bibelou. Fac baie la copii cu apa plata, ca de, sunt boier. Ticalosii dracului, nu se gandesc ca atunci cand iti taie apa si ai datorii pe care nu le poti plati faci orice altceva pentru a supravietui? Nu ai vazut ca nu se mai fac bransamente individuale? Cica ordin ANRSC. Cum poate fi un ordin mai tare decat o lege, nu stiu. LEGEA CONSUMATORULUI, caci la ea ma refer. La dreptul meu de a-mi alege furnizorii de utilitati. Iar cei care mai au cunostinte economice stiu ca atunci cand ai monopol nu poti face chiar ce vrei tu. (vezi taiatul apei). As mai putea vorbi de preturi diferentiate la apa calda si apa rece in functie de muschii administratorilor, de parca ei ar fi revanzatori. De exemplu, mie mi-a spus ca apa rece este vreo 5,80 lei/mc (fara explicatii gen canalizare
  plus apa potabila), iar apa calda cica este 46,5 lei/mc. E posibil sa ma fi aburit neputand verifica in vreun fel. Pe sait la Apaterm nu este trecut pretul apei calde menajere, clar si concis cum spune legea. Tu daca ai un butic amarat si ti-a cazut un pret fara sa observi, iti iei o amenda de nu te vezi. Si cate ar mai fi de spus pe subiect nici nu-ti imaginezi. Vezi ca oamenii astia nu reusesc sa o arunce in strada pe ticaloasa aia. Ca si cum m-as duce eu la un patron si ma angajez la el impotriva vointei lui. Si ei macar s-au unit oamenii, in alte parti e jale. Stai de vorba cu administratorul de parca ar fi Dumnezeu. Eu am renuntat sa ma mai duc pe acolo, ca am zis ca intr-o zi fac ceva ce voi regreta si nu vreau sa-mi distrug familia si viata pentru o jegoasa. Si da, Primaria ar trebui sa rezolve pentru ca ea da autorizatii si atestate. Eu nu am mai pomenit activitate economica fara audit (activitate cu foarte multi bani). Ar trebui audit din 2 in 2 ani, cel putin asa cred eu.

  Raportează
 • postat de my Marți, 23 Aprilie 2013 08:58 Link la comentariu
  0
  0

  Nici unul nu are dreptate . sa ma explic, dezordinea este patronata de primarie, mai exact de unii functionari, astfel ca daca pui intrebari simple de aplicare a legii, primesti raspunsuri ca de exemplu daca intrebi cum se imparte salariul femeii de serviciu,pe cota parte sau nr. de persoane, raspuns ”pe nr de persoane- pentru ca --colecteaza deseuri menajere, (in speta, salariul femeii de serviciu) ”ceea ce inseamna ca:
  -eu fac menajul pe scara blocului iar FS imi aduna resturile
  -zilnic FS imi duce gunoiu (menajer)
  -FS are in dotare auto de gunoi, pentru a colecta deseurile menajere,sau umbla cu tomberoanele in spate pana la groapa de gunoi(activitatea este a primariei, taxa habitat)
  Si alt raspun,s scoate din contextul legii energia de pe scara si o aduna cu energia de la lift care este pe nr de persoane si logic este ca liftul sa fie platit pe persoana pentru ca daca nu urca sau coboara nimeni nu consuma curent DAR daca intr-o luna toti proprietarii pleaca in concediu EU SINGURUL ramas in bloc platesc tot iluminatul scarii, si salariul FS care are un tip de contract, deci eu platesc FS imi duce gunoiul se leaga.
  Daca cei care mi-au dat un asemenea raspuns Cmpartimentul As de Proprietari autorizeaza acest tip de administratori, ghiciti cine patroneaza incompetenta, idea este ca nu poti invata pe cineva ceva ce tu nu ai invatat daca ai de exemlu facultatea de jurnalistica si iti dai cu parerea despre aplicarea unei legi, OK?

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 23 Aprilie 2013 08:53 Link la comentariu
  0
  0

  Vinovat este COMUNISMUL SOVIETIC care ne opreste sa avem SERVICII OFERITE DIRECT CONSUMATORULUI !

  Legile date de parlamentarii romani de-a lungul timpului, date de acesti parlamentari neo-comunisti, si care au avut in cap doar comunism, si care au facut legi care sprijina puternic "la comun" in mocirla decat libertatea de a avea un serviciu oferit direct clientului si ODATA CU ORICE LIBERTATE VINE SI O RESPONSABILITATE (reversul medaliei) si anume OBLIGATIA DE A PLATI FACTURA SERVICIULUI OFERIT DIRECT !

  Si cine nu plateste nu are, si nu mai exista furt, odata cu serviciile oferite direct clientului.

  Vina este si a saraciei generalizate si a furtului generalizat, a ideilor preconcepute ca "statul trebuie sa imi dea, sa imi puna in traista".


  Sper ca Apaterm sa ajunga in faliment de unde se zbate de zeci de ani de zile (oficial din 2011), si aceasta societate zombi sa ingroape cu ea si ineficienta si sistemul comunist falimentar care tot este adus la viata in fiecare an prin stergere de datorii si anulare de penalitati pe COSTUL PRIMARIEI ! adica al nostru ! Ca doar nu plateste primarul din buzunarul propriu !!!


  -----------
  Din 621 de asociatii existente, in relatie cu Apaterm , 6 asociatii nu au deloc datorii, 2 au de recuperat (?), 10 au datorii de pana in 1000 lei, sa zicem ca nu sunt datornice vreo 20 de asociatii .. .. . .

  darrrr 532 de Asociatii de Proprietari au datorii mai mari de 10 000 lei noi !!!!!
  din care 383 Asociatii care au datorii mai mari de 50 000 lei noi !!!!!
  din care 86 Asociatii care au datorii mai mari de 500 000 lei noi !!!!!

  SPUNETI-MI SI MIE in ce economie (normala) din lume mai exista FIRME care sa aiba de primit sume atat de mari si de la atat de multi clienti !?!?!?? SI care sa ofere serviciile in continuare ?!?!?!
  CINE VA PLATI ACESTE PIERDERI ???

  TOtal datorii 28.500.000 lei noi ! (vedeti datele direct de pe siteul Apaterm Galati)

  Tot din bugetul primariei, si tot idiotii de cetateni buni-platnici !

  Si primaria in loc sa faca drum express cu Braila si sa investeasca in locuri de munca se duc pe OALELE SPARTE ale Apaterm !


  INTREBAREA ESENTIALA ESTE: presedintele de Asociatie de proprietari are niste obligatii, dar tot om este ne-profesionist (este ales asa intr-un mini-sistem politic, nu are nici-o calificare) dar APATERM CE A PAZIT ?!?!?
  Sunt 8 asociatii a caror datorii depasesc 1 milion de lei noi !!!

  Va spun eu ce au pazit... este de stat Apaterm si nu ii pasa nimeni de stat, e proprietatea statului (oficial in lege "a tuturor cetatenilor" dar de facto a nimanui !)
  Cam asta este ideea.


  Sper ca Consiliul local si Primaria Galati sa inteleaga in al 555 lea ceas, ca macar ApaCanal sa poata sa faca contracte individuale cu proprietarii si sa sustina programe grupate, globale de contorizare individuala la subsolul blocului a fiecarui apartament si sa ofere facturare individuala pentru fiecare proprietar de apartament de bloc din Galati !

  Altfel datoriile Apaterm nu numai ca trag in jos orasul, Electrocentrale (care sunt cu un picior in faliment si ei) dar vor trage in jos si Apacanal cu siguranta !
  Si o sa ajungem mai rau ca la tara, in blocuri fara apa rece, intre betoane si fara WC-uri de folosit !
  La tara macar ai buda in camp, mai ai boscheti.

  Raportează
 • postat de Desteptarea!!! Marți, 23 Aprilie 2013 07:33 Link la comentariu
  0
  0

  Nu primaria e vinovata aici si, din fericire, nu e treaba ei. De ce oare galatenii cred ca primaria (functionarii ei) trebuie sa le rezolve toate problemele? Atunci cand insa se da o amenda, indiferent de cuantum, toti acesti vajnici cetateni sunt in stare sa o conteste in instanta si sa se judece ani de zile si pentru 10 lei... Altfel, stau ca prostii (elegant spus) sa fie jecmaniti ani de zile de o smechera. Cum e posibil sa platesti gaz daca nu l-ai consumat? Sa stai fara apa luni de zile? Cum s-a ajuns la opt miliarde vechi datorie? Ce sa-ti faca Primaria?

  Raportează
 • postat de Cei din cadrul PRIMARIEI sunt mana in mana cu administratorii Marți, 23 Aprilie 2013 06:40 Link la comentariu
  0
  1

  Cei din cadrul PRIMARIEI sunt mana in mana cu administratorii. Sunt atatea nereguli in asociatii, de la modul cum sunt tratati propietarii, nu li se explica, nu sunt informati corect propietarii, esti obligat sa platesti atat cat iti spune fara sa pui intrebari. Eu intreb persoanele in varsta, cu handicap mental, fara carte CUM sunt aparati in fata acestor ADMINISTRATORI care se cred mai catolici decat PAPA? Administratorii nici nu realizeaza ca sunt platiti din banii nostri ai propietarilor. Se cred vatafi pe mosia lor.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.