"Tradiţii" bolnăvicioase: De sărbători, Galaţiul se scaldă în gunoi

"Tradiţii" bolnăvicioase: De sărbători, Galaţiul se scaldă în gunoi

Foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

 

Ca în fiecare an de sărbători ghenele de gunoi se umplu cu vârf pentru că angajaţii Ecosal nu lucrează în duminica Paştelui. Luni dimineaţă mai toate tomberoanele din Galaţi gemeau de gunoi, însă partea proastă este că mizeria s-a împrăştiat bine prin cartiere din cauza vântului. Potrivit locatarilor din Micro 20, acolo unde e făcută fotografia alăturată, gunoiul a fost luat doar sâmbătă dimineaţă, însă spre seară ghena era plină din cauză că oamenii aruncă toate resturile menajere chiar înainte de Înviere. Practic, ghenele de gunoi s-au umplut încă din seara zilei de sâmbătă, duminică au zăcut liniştite în tomberoane şi pe jos şi abia luni dimineaţă au fost ridicate de maşinile Ecosal.
Deşi oraşul pare că dospeşte sub gunoaie, iar punctele de colectare a deşeurilor menajere dintre blocuri dau demult pe-afară, Primăria municipiului Galaţi ne anunţă, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, că Serviciul Public Ecosal lucrează pentru salubrizarea municipiului. Şi susţine că numai astăzi, până la ora 13.00, la depozitul de deşeuri de la Tirighina au fost duse, în 42 de curse, 142 tone de deşeuri menajere, şi că operaţiunea va continua în orele următoare. Mai mult, Primăria afirmă că Ecosal n-a stat cu mâinile în sân nici vineri şi nici sâmbătă când, în totalul de 139 de curse au fost transportate la Tirighina peste 700 de tone de gunoi. Şi că duminică, din curăţenia străzii Domnească – zona Catedralei şi a Falezei s-au adunat 9 tone de deşeuri.

Citit 1442 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2013 14:10

7 comentarii

 • postat de SIM Marți, 07 Mai 2013 10:01 Link la comentariu
  0
  0

  DAR CU TANTARII CE FACEM?PARCA AM FI IN DELTA....NU SE SESIZEAZA NIMENI???????????????????????

  Raportează
 • postat de galatean Marți, 07 Mai 2013 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  Vreo trei containere par goale... Oare pentru nesimtirea locatarilor de acolo, tot angajatii Ecosal sunt de vina?

  Raportează
 • postat de cir Luni, 06 Mai 2013 22:10 Link la comentariu
  0
  0

  Vineri nu au lucrat, nu au ridicat gunoiul. Eu mi-am platit taxele INTEGRAL, evident a fost o naivitate din partea mea.

  Raportează
 • postat de b Luni, 06 Mai 2013 20:46 Link la comentariu
  0
  0

  Dupa cum se vede din poza gunoiul sta linistit pe jos, tomberoanele fiind perfect goale.Oare cand se vor naste galatenii care vor arunca gunoiul in tomberoane si nu pe jos.
  Ciudati locuitori are orasul asta.Pacat!

  Raportează
 • postat de aaa Luni, 06 Mai 2013 20:37 Link la comentariu
  0
  0

  Cred ca si angajatii ECOSAL sunt fiinte umane si merita o zi libera in prima zi de Paste, cu toate ca a gasit resurse si a strans si in aceasta zi 9 tone de gunoi.
  Merita sa apreciem eforturile pe care le fac acesti oameni.

  Raportează
 • postat de Maria Luni, 06 Mai 2013 20:10 Link la comentariu
  0
  0

  Primaria ar tb sa ia masuri pt inlaturarea tantarilor. Sa stropeasca cu avionul cum o faceau in anii trecuti. Nu se poate asa ceva. E o invazie de tantari ce nu s-a pomenit. Nici macar cu copii nu ne putem duce in parc din cauza lor. Va rugam sa anuntati pe cei care pot rezolva situatia. Multumim.

  Raportează
 • postat de Ely Luni, 06 Mai 2013 15:24 Link la comentariu
  0
  0

  Angajatii Ecosal, dupa golirea tomberoanelor, sa inchida si capacele mari....poate asa nu se mai imprastie gunoiul prin cartier.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.