Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
6 comentarii

„Nespălata”, cum i se mai zice complice, apropo de goliciunea sa, dar nemeritat, dată fiind valoarea artistică a ansamblului „Femeia pe valuri” de la Romarta, străluceşte acum ca niciodată! N-am văzut-o niciodată atât de polizată, „la piele”, am putea spune, bronzul strălucind în soarele primăverii ca soarele! Şi peştii metalici care ţintesc personajul cu jeturile lor de apă strălucesc acum de mai mare dragul: parcă-s noi! Ascultând şi privind apa din arteziană, admirând sculptura, trecătorul trebuie să ştie că avem bafta unei lucrări a unui sculptor mare, Constantin Baraschi, instalată aici în 1966, chiar anul morţii sale. Academician, elev al marelui sculptor Paciurea – „Rodin-ul sculpturii româneşti” (la rândul său, elevul lui Rodin!), dar şi al celebrului Bourdelle şi al altor artişti francezi, autor al unor altoreliefuri de pe Arcul de Triumf bucureştean şi al multor sculpturi de referinţă, de la statuia lui Carol I la cea a… soldatului sovietic, rector la Belle Arte, Baraschi a realizat şi o pereche a sculpturii noastre, aflată în Colecţia Höhn, la Genova, a noastră fiind mai fin modelată, ne informează Corneliu Stoica în cartea sa „Monumente de artă plastică din judeţul Galaţi”. Păi, dacă n-avem bani să mergem la Genova şi să luăm bilet, să ne bucurăm de a noastră, fraţilor!

Citit 5224 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2013 11:16

6 comentarii

 • postat de Mircea Sâmbătă, 11 Mai 2013 09:01 Link la comentariu
  0
  0

  V-ati batut joc de valorile orasului nostru. Si va mai si mandriti cu ele! Cum sa polizezi o lucrare de tezaur??? Cum isi permit scursurile incompetente de la primarie sa faca asa ceva de capul lor? Ar trebui ani grei de puscarie pentru asemenea distrugeri pe care le fac aceste canalii!

  Raportează
 • postat de costi Miercuri, 08 Mai 2013 09:53 Link la comentariu
  0
  0

  Bine ca n-a facut-o din fier, ca era furata de mult.

  Raportează
 • postat de io Miercuri, 08 Mai 2013 07:04 Link la comentariu
  0
  0

  Daca o mai polizeaza mult, in cativa ani s-ar putea sa nu mai avem ce vedea.

  Raportează
 • postat de Platitorul de panouri publicitare Marți, 07 Mai 2013 14:09 Link la comentariu
  0
  0

  Nu stiu daca primarul are vreo vina in afacerea cu nespalata dar daca da, atunci felicitari si as vrea sa vedem la fel si in parcul Eminescu unde batranul nefericit tanjeste parca dupa recunostinta noastra.
  Avem poeti si oameni de cultura cu pretentii in orasul de la Dunare, ba chiar si un mic mare cenaclu de poezie insa niciodata nu am vazut un grup de mici sau mari poeti care sa se stranga in jurul statuii si sa-i recite macar luceafarului o poezie. Un mic spectacol stradal nu cred ca ar strica si poate ca si trecatorii ar fi mai placut impresionati de ruinile acelei statui.

  Raportează
 • postat de Fata pe valuri Marți, 07 Mai 2013 12:10 Link la comentariu
  0
  0

  Nu cumva denumirea sculpturii este "FATA pe valuri"???

  Raportează
 • postat de briosa Marți, 07 Mai 2013 11:15 Link la comentariu
  0
  0

  Scoateti virgula aia dintre subiect si predicat.... La titlu ma refer!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.