Cu 13 şoferi mai puţini, după razia rutieră

Cu 13 şoferi mai puţini, după razia rutieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi dese şi anunţate, raziile Poliţiei Rutiere se dovedesc a fi examene prea grele pentru şoferii din Galaţi. De pildă miercuri nu a trebuit decât să ne tragem centura de siguranţă, să ignorăm mobilul când conducem şi să avem maşina în perfectă stare de funcţionare. Nu sunt multe condiţii, dar sunt esenţiale…

178 de centuri nefolosite

„În cadrul raziei de miercuri au fost vizaţi şoferii care nu poartă centura de siguranţă, care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc pe drumurile publice, dar şi conducătorii auto ale căror maşini prezintă defecţiuni tehnice”, a declarat subcomisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Dacă am trecut la test? Să vedem: „Au fost date 388 de amenzi, în valoare totală de 89.000 de lei şi 178 de şoferi au fost depistaţi că nu purtau centura de siguranţă. 23 de şoferi au fost surprinşi de poliţiştii rutieri în timp ce discutau la mobil la volan, 13 permise fiind ridicate în timpul acţiunii”.

În ceea ce priveşte depistarea defecţiunilor tehnice, acestea au fost constatate de experţii autorizaţi, o parte dintre echipajele de Poliţie Rutieră fiind însoţite de specialişti RAR:

„Au fost testate, printre altele, mecanismele de direcţie şi sistemul de frânare. În urma concluziilor trase de experţi, au fost reţinute 13 permise de înmatriculare”, explică subcomisarul Cojocaru.

Aşadar, am picat şi de data aceasta testul. Până la următorul, să ne antrenăm cu centura, că este cel mai simplu lucru de rezolvat dintre toate.

Citit 1225 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.