Galaţiul robotizat. Inteligenţă artificială pe holurile Mecanicii

Galaţiul robotizat. Inteligenţă artificială pe holurile Mecanicii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roboţei, drone, sesiuni de comunicare, nimic nu a lipsit din incinta Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", instituţie ce găzduieşte în aceste zile cea de-a patra ediţie a evenimentului naţional "Zilele Educaţiei Mecatronice". Manifestarea a început pe 21 mai şi se va încheia pe 25 mai.

În cursul zilei de ieri a avut loc Concursul Naţional de Mecatronică. "Această competiţie este adresată studenţilor cu competenţe în domeniul Mecatronică şi Robotică şi urmăreşte identificarea şi premierea celor mai bune echipe de utilizatori şi programatori de sisteme modulare de producţie (sisteme mecatronice) şi roboţi mobili. Echipele participante, reprezentante ale universităţilor sau facultăţilor, concurează în ambele probe organizate în cadrul concursului. Participă echipe de studenţi ale universităţilor tehnice din ţară, din cadrul programelor de studiu Mecatronică, respectiv: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava", ne-a declarat Carmen Rusu, profesor în cadrul Facultăţii de Mecanică. "Pe lângă participanţii din zona universitară şi preuniversitară, la acest eveniment de marcă al tehnicii româneşti participă şi companii importante din sectorul industrial privat, inclusiv firme multinaţionale, care doresc o privire de ansamblu asupra nivelului învăţământului tehnic din Romania şi asupra viitoarelor generaţii de absolvenţi", a declarat Bogdan Nistor, purtătorul de cuvânt al Universităţii Dunărea de Jos.

Manifestarea urmăreşte promovarea disciplinelor tehnice, în particular a domeniului Mecatronică şi Robotică, pe baza unui model de concurs aliniat la regulamentele şi rigorile de la concursurile mondiale “World Skills”, ale binecunoscutei organizaţii internaţionale de training vocaţional şi tehnic.

Citit 1666 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2013 09:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.