Disperare într-un cartier gălăţean! Zeci de case au rămas fără curent electric

Disperare într-un cartier gălăţean! Zeci de case au rămas fără curent electric
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma de la care primeau energie a hotărât să le oprească alimentarea * Electrica promite reţea în zonă până la 15 septembrie


 

În cursul zilei de ieri, 35 de case din Fileşti au rămas fără curent electric, după ce firma de la care primeau energie a hotărât, cu de la sine putere, să oprească alimentarea. „Este pentru a nu ştiu câta oară când păţim aşa ceva. Plătim mereu la timp, însă, din când în când, patronul firmei ne taie curentul, cerându-ne bani în plus. Anul trecut, din această cauză, ni s-au stricat mai multe aparate electrocasnice. Din păcate, nimeni nu ne poate ajuta cu nimic”, ne-a povestit Lenuţa Lovin.

De altfel, cei 35 de proprietari se află într-o situaţie absolut ciudată. Au achiziţionat pământuri în zonă, bazându-se pe promisiunea municipalităţii că acolo se va construi şi o reţea de utilităţi, care să le deservească proprietăţile. Până la realizarea reţelei, care, conform oficialilor Primăriei, se va finaliza până în luna septembrie a acestui an, oamenii primesc curent electric de la o firmă din zonă, căreia îi plătesc serviciile.

„Patronul firmei Tastrom, unde sunt legaţi locuitorii zonei, nu a plătit două facturi în valoare de 10.000 lei, bani care i-au fost daţi de oamenii branşati la el, iar ieri dimineaţă s-a produs debranşarea. Vreau să menţionez că nu este prima dată când se întâmplă asta. Şi în iarnă a mai avut loc o debranşare, cu scandalul aferent. Primăria a venit, a luat cunoştinţă, la fel şi media, dar până la urmă nu s-a rezolvat nimic, totul rămânând în fază de proiect. Acest domn, patron al Tastrom, a încasat banii pe curentul electric, dar nu a plătit facturile, iar oamenii au rămas pe întuneric, cu copii mici şi cu toate problemele cauzate de sistarea furnizării energiei electrice. Din cauza unui inconştient suferă atâta lume, care şi aşa este necăjită", ne-a transmis, printr-un mesaj pe adresa redacţiei, Marcela Sorcaru.

Paradoxal, în momentul în care echipa "Vieţii libere" a ajuns la faţa locului, o doamnă, pe care locuitorii o ştiu numai după numele de Maria, şi care aparent este reprezentant al firmei cu pricina (la al cărei telefonul aferent sediului nu răspunde nimeni), aduna bani de la oamenii din zonă, pentru a-i rebranşa. “Ni s-a spus că este nevoie de 77 de lei de familie. Acum am plătit toţi, dar nu ştiu dacă se va face ceva”, a mai spus Lenuţa Lovin. Doamna cu pricina nu a făcut altceva decât să ridice din umeri, în momentul în care a fost întrebată în ce calitate solicită bani de la oameni.

O rază de speranţă

În cursul serii de ieri, o echipă a Electrica urma să ajungă în zonă, pentru a vedea exact cum se poate rezolva situaţia. Pe de altă parte, oamenii au şi o rază de speranţă. "Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi (SDEE) a primit o solicitare din partea Primăriei Municipiului Galaţi cu privire la alimentarea cu energie electrică a unui grup de cetăţeni de pe strada Gheorghe Şincai. Menţionăm că această lucrare de alimentare cu energie electrică este inclusă în Programul de Investiţii pe anul 2013 şi că, în acest moment, se realizează studiul de fezabilitate necesar demarării lucrărilor. În zonă va fi construit un nou post de transformare, cel existent neputând asigura parametrii de calitate ai energiei", se arată într-o adresă transmisă redacţiei de către SDEE.

Mai mult, Electrica dă şi un termen de realizare a lucrărilor. "Proiectul va fi supus licitaţiei şi se va stabili constructorul, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Estimăm astfel că lucrările de extindere a reţelei în zonă vor fi finalizate în jurul datei de 15 septembrie 2013", a mai comunicat Electrica.

Citit 2146 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2013 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.