Elevii faţă în faţă cu deţinuţii

Elevii faţă în faţă cu deţinuţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceenii gălăţeni au ajuns după gratii! Nu, niciun elev al Liceului de Marină nu a fost implicat în vreo infracţiune! Din contră, liceenii gălăţeni au văzut cu ochii lor şi au înţeles cu adevărat ce înseamnă lipsirea de libertate.

Invitaţi ca parteneri de dialog, de către deţinuţii din Penitenciarul Galaţi, copii au stat faţă în faţă cu oameni care îşi regretă trecutul, dar care au puterea să şi vorbească despre acest lucru.

La „maximă siguranţă”

Clubul din Penitenciarul Galaţi s-a transformat vineri, începând cu ora 12, în gazdă elevilor de la Liceului de Marină. Pentru două ore parteneri de dialog ai deţinuţilor care îşi ispăşesc pedeapsa în regim de maximă siguranţă, copiii au reuşit să construiască un dialog real, bazat pe experienţele personale ale încarceraţilor, experienţe anterioare comiterii infracţiunilor.

Grupul format din infractori condamnaţi şi liceeni a devenit, în final, o formă de terapie de grup, pe de o parte urmărindu-se prevenirea delicvenţei juvenile, pe de altă parte încercându-se sensibilizarea comunităţii locale faţă de categoria vulnerabilă a deţinuţilor.

„Deţinuţii implicaţi  în această activitate au participat anterior la programe socio-educative şi terapeutice şi au dat dovadă de autocontrol emoţional şi comportamental, abilităţi de comunicare, precum şi de disponibilitatea de a împărtăşi din experienţa proprie de viaţă”, a declarat Gianina Crăciun, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Citit 1356 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.