Un nou crater îşi anunţă apariţia pe Faleza Superioară!

Un nou crater îşi anunţă apariţia pe Faleza Superioară!

foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
10 comentarii

Fisura apărută în asfaltul trotuarului din dreptul parcului de la „Pastilă” este însoţită de o tasare accentuată a terenului


Una dintre cele mai circulate porţiuni de pe Faleza Dunării este în pericol de surpare. Este vorba despre zona din imediata vecinătate a parcului de la „Pastilă”, unde trotuarul este marcat, de ceva vreme, de o crăpătură care brăzdează asfaltul de la jumătate, pe o distanţă de circa zece metri. Fisura în covorul asfaltic intens călcat de gălăţenii care se plimbă de Faleza superioară sau de grupurile care se adună în zonă nu ar fi un fenomen neobişnuit, numai că partea dinspre Dunăre a trotuarului se înclină ameninţător sub efectul tasării terenului, care a „tras” deja şi gardul de protecţie. Este clar că în zona cu pricina terenul o ia la vale, situaţie întâlnită pe mai multe sectoare ale falezei, cu precădere la limita dinspte „Elice”. În aceste condiţii, formarea unui crater pare inevitabilă, dacă ar fi să luăm în considerare antecedentele.

Fără studiu, cârpeala e la putere!

Mult aşteptatul proiect de reabilitare a falezei prevede şi consolidarea acesteia, numai că problema nu e chiar atât de simplă cum pare la prima vedere. Cauzele şi mai ales sursa surpărilor repetate rămân o necunoscută până la efectuarea unui studiu profesionist, aşa că oricâtă bunăvoinţă ar avea municipalitatea în a face Faleza să arate civilizat, efectuarea unor lucrări serioase constituie un deziderat îndepărtat. Tot ce se poate face, chiar şi cu plan de reabilitare, este o cârpeală provizorie, de suprafaţă. „Noi am contactat o echipă de profesori de la Universitate Tehnică Militară în scopul elaborării unei metodologii de studiu. Specialiştii au făcut primele verificări şi au emis ipoteza că sub faleză sunt mai multe izvoare, despre care nu se ştie încă de unde vin, ce traseu au şi la ce adâncime se află. Pentru aceste informaţii vor fi necesare foraje şi abia apoi vom putea vorbi de un proiect de consolidare”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 2405 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2013 17:44

10 comentarii

 • postat de Izvoare pentru că peste drum se udă grădinile și spațiile verzi a vilelor.. Joi, 06 Iunie 2013 00:55 Link la comentariu
  0
  0

  Da, alunecarea de teren se accentuează odată cu construcțiile de peste drum unde se udă grădinile, spațiul verde de la blocuri și vile sau case deci este normal să apară ''izvoare''.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 05 Iunie 2013 23:30 Link la comentariu
  0
  0

  @Akbar ai pus punctul pe I
  Acum conteaza BANUL! VEGA, TANCRAD = FASS, BASS... POC.. BUM! = ZERO ABSOLUT IN URBANISM!

  Raportează
 • postat de Akbar Miercuri, 05 Iunie 2013 19:56 Link la comentariu
  0
  0

  Il informez respectuos ped-nul Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, ca acest oras inca mai are onoarea sa detina super-specialisti in studii geotehnice care pot da solutii exact specifice zonei. Numai ca trebuie sa vrei si sa te duca capul sa-i identifici si sa-i asculti.
  Specialistii chemati de voi au emis ipoteza că sub faleză sunt mai multe izvoare care vin de nu stiu unde si se varsa pe aici pe undeva. Bravo conferentiarilor. De Institutul de Proiectari Judetene ati auzit, intelectualilor ? Aveti macar habar ce mina de aur e arhiva acestei institutii pentru un oras ce aluneca si se surpa datorita incompetentilor ce au dat avize de construire pe Faleza Superioara si nu numai ?
  De ce credeti voi ca Ceausescu n-a construit in buza dealului ca Vega, imobile megalomanice unul dupa altul ?
  Ca nu avea tehnologie ? De ce oare pe zona de case demolate din Mazepa I s-au ridicat doar imobile de locuinte P+4 ?
  Pentru ca s-a forat si s-au evidentiai straturile din subsol.
  Pentru ca erau domenii in care ultimul cuvant il aveau nu lipitorii de afise sau cocotatii de partid ci oamenii cu experienta care raspundeau cu capul pentru semnatura data.

  Raportează
 • postat de fan telenovele Miercuri, 05 Iunie 2013 17:05 Link la comentariu
  0
  0

  stati fara grija, oricite comentarii exista in acest ziar nu schimba cu nimic lucrurile. asta e iluzia creata de V.L impreuna cu administratia actuala locala si judeteana. lucrurile sint de mult puse la punct si mecanismele unse la milimetru. ele nu se mai pot schimba de citiva postaci. doar o minune mai poate aduce lucrurile pe un fagaj corect si benefic galatenilor. si cum minuni apar doar in telenovele...asta e.

  Raportează
 • postat de Spre Informare Miercuri, 05 Iunie 2013 17:05 Link la comentariu
  0
  0

  „Noi am contactat o echipă de profesori de la Universitate Tehnică Militară în scopul elaborării unei metodologii de studiu. Specialiştii au făcut primele verificări şi au emis ipoteza că sub faleză sunt mai multe izvoare, despre care nu se ştie încă de unde vin, ce traseu au şi la ce adâncime se află. Pentru aceste informaţii vor fi necesare foraje şi abia apoi vom putea vorbi de un proiect de consolidare”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

  Cred ca e inutil sa va zic ca se stia de mult timp de problemele falezei
  spre edificare:
  http://www.viata-libera.ro/societate/39738-galati-viata-libera-razboiul-inginerului-cosovliu-constructiile-pe-faleza-o-ruleta-ruseasca

  http://www.viata-libera.ro/societate/39806-galati-viata-libera-protejarea-falezei-l-a-costat-slujba-pe-inginerul-cosovliu-ceausescu-si-cutremurul-au-blocat-constructiile-ucigase

  Raportează
 • postat de Galati Miercuri, 05 Iunie 2013 13:44 Link la comentariu
  0
  0

  Carpeala si butaforie. Multumim din suflet PSD, PNL, PP-DD, PD-L, PC.
  Cand terminati cu plantarile in functii de directori, CA-uri si alte smecherii, poate va aduceti aminte si de orasul acesta. Si poate si de cei ce-l populeaza.
  Oricum va doare si pe voi, ca si pe aia dinaintea voastra, fix la basca de cum arata acest oras.

  Raportează
 • postat de ella Miercuri, 05 Iunie 2013 12:43 Link la comentariu
  0
  0

  Ce dracu ati facut in acest oras cu canalizarile ca la blocuri in subsoluri miroase numai a rahat. Cu toate ca subsolul blocului este curat,tevile sint schimbate de curind,mirosurilesint de nesuportat.Culmea e noi cei de la parter avem aceste mirosuri si in bai,deoarece ne intra mirosul pe scurgere.Acest lucru se intimpla de cind au facut acele lucrari pe faleza pentrudeversarea rezidurilorGalatiului in nu stiu ce puturi speciale pentru a nu le mai deversa in Dunare.Daca va plimbati pe la blocurile P SPRE FALEZA,in unele zile miroase ingrozitor a canalizare.

  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe Miercuri, 05 Iunie 2013 12:26 Link la comentariu
  0
  0

  La sedinta de analiza pentru groapa de la "elice" specialistii galateni care au intervenit prima oara au precizat clar: stim cauzele, stim sa remediem, primaria nu a platit decat repararea a 11 ml de colector din proiectul de minim. 30ml. Groapa II a fost interventia unui proiectant de bucale care a intercalat un tub de 2m diametru in colectorul sectionat de 3,5 m diametru echivalent in lungime de 1,50m cu 2 timpane de beton ???.
  Tov. citi-manager a venit insa clar cu precizarea din start: specialisti de bucale, cu foraje, decopertari etc.
  Despre fisura din trotuar, cauzele fiind diferite, exista un episod din serialul cu Dr.Ing. Octavian Cosovliu, unde se precizeaza de asemenea mult mai multe.

  Raportează
 • postat de omul.muncii Miercuri, 05 Iunie 2013 10:00 Link la comentariu
  0
  0

  la multi ani! primarule ai face bine sa-ti ei echipa din prmarie specialistii psd si pnele si precum mesterul manole "ingropativa" acol,poate asa vom beneficia de un viitor oras nou. votati usl "galateni a lu peste mort"

  Raportează
 • postat de CITITOR Miercuri, 05 Iunie 2013 06:18 Link la comentariu
  0
  0

  Dar mai intai, adica inainte de "foraje", sa mai construim niste case, o biserica, un bloc ceva...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.